♡ Muslinger på Julies mad-dag♡
Johan og Julie er startet med at have en ugentlig maddag, hvor de skiftes til at vælge menuen og er fælles om at lave maden, med den assistance der passer til menuen. Det er helt vildt hyggeligt og selv om de er vant til at hjælpe hist og her med madlavningen, så er der noget helt særligt over at have sin helt egen dag til formålet og til at få lov at bestemme, ikke mindst ;)
Julie har valgt menuen denne første uge med egen maddag – og det skulle være moules frites, eller som hun selv sagde; de sorte muslinger med sprøde kartofler til.
Eneste regel for maddagene er, at de ikke må vælge det samme to gange, men de må vælge frit fra alle favoritter – og må gerne erstatte aftensmaden med fx pandekager en eftermiddag eller en kage i weekenden. På den måde kommer vi omkring at lave en masse gode retter. Til Johans maddag i denne uge er der gode planer om hjemmelavede spareribs – så nu skal jeg lige se om vi kan få fat på nogle ikke marinerede gode ribs, så laver vi nemlig selv den gode marinade.
Sidste uge har været med gode oplevelser og er fyldt med skønne stunder og små fine glimt!
Weekenden tilbragte vi på Sjælland, med familiebesøg, et brag af en fødselsdag hos en sød veninde og en dag som turister i København med min lille familie – hvor vi var rundt og se en stor del af vores favoritområderne på Østerbro, Frederiksberg og andet godt.
♡ aftenritualer og fin ny drømmebog♡
Jeg var og er stadig “lidt” ramt i går efter en ret så skæg fest i lørdags – så selvforkælelse i form af gode aftenrutiner og rigeligt af søvn er i høj kurs lige nu. Den fine drømmebog fik jeg tilsendt som presseeksemplar, og den pynter så fint på natbordet og er helt interessant og hyggelig at kigge i.
♡ springvand ved Amalienborg♡
Åh, hvor jeg altså elsker at være på tur og oplevelser med de her to! Og med Martin, selvfølgelig. Bedste rejseteam! Vejret var helt fantastisk i lørdags og vi stornød København med en laaaang gåtur rundt på alle de bedste steder på Østerbro og sluttede af med at gå en tur omkring Amalienborg før vi kørte videre til Nordsjælland.
♡ Amalienborg – og turister i København ♡
♡Fælledparkens skønne legeplads♡
Selv om det er fire år siden vi flyttede fra Østerbro til Aarhus, så føler vi også stadig lige så meget hjemme i bydelen som vi gjorde dengang. Skønneste sted! – og det er lidt pudsigt, at vi altid stadig møder nogen på gaderne, som vi kender når vi er der …
♡ Brunch på Sokkelund Cafe ♡
Vi kørte hjemmefra tidligt lørdag morgen og havde sat GPS´en til smallegade, hvor vi havde booket bord på Cafe Sokkelund til brunch. Vi havde ikke spist der tidligere, men jeg havde hørt så meget godt om deres brunch – så det skulle prøves. Vi var ret sultne efter 3 timer i bil – så fik bestilt en del skønne retter …
♡ Solnedgang – fordi en lyserød og orangefarvet aftenhimmel bliver jeg altid glad af at se på ♡
Julie har sørme god smag. Moules frites er fantastisk mad og minder mig altid om mine barndoms somre hvor vi selv hentede muslingerne på muslingebankerne på Mols lige nedenfor sommerhuset.
Til gengæld har du ret i at det ikke er så nemt at finde umarinerende spare ribs. Jeg har en hel lille håndfuld gode opskrifter fra den gang det var en ting man let kunne finde, men laver dem næsten aldrig mere fordi spare ribs i handlen næsten altid er færdig lavede nu om stunder. Jeg synes dog at jeg så nogle i COOPS online supermarked så det var måske værd at prøve?
Hav en skøn uge.
Ja, det var virkelig et skønt festmåltid hun fik på menuen der :) Jeg synes også det er ret herligt at det er blandt livretterne.
Lyder simpelthen så hyggeligt og skønt med minder om muslinger fra Mols og sommerhusferie. Dejlig!
Super godt tip om Coop, det var jo helt perfekt – jeg fandt dem økologiske og uden marinade derinde. Tusind tak :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Selv tak!
Det var lige dem jeg tænkte på. Der er efterhånden sådan rift om de fritgående grise at det ikke længere er nemt at finde i køledisken og det var vel derfor jeg lige kikkede på udvalget online.
Og så vil jeg godt rose billedet med dampen øverst. Det ser så dejligt ud når man kan se at maden er varm og lige klar til at spise.
Fuldstændig lige som med økologisk kyllingekød – jeg havde møde med en for ikke så længe siden, der fortalte at det var enormt svært at følge med den stigende efterspørgsel på økologisk kød. Så skønne nyheder synes jeg :) Så pynt med at man skal lidt på jagt efter ‘specielle’ udskæringer
Tusind tak for din søde kompliment :)
Mine store børn har også maddag – giver altid anledning til gode snakke og hygge omkring det at lave mad og det er sjovt at følge deres ideer til madforslag:)
Men egentlig har jeg noget helt andet på hjertet – ved jo hvor meget du også elsker en god bog og jeg er netop i gang med den mest hjertevarme bog, jeg har læst i lang tid:) så derfor vil jeg gerne anbefale Mary Ann Shaffers bog “Guernseys Litterære Kartoffeltærteklub”. Kort fortalt foregår bogen lige efter krigen og er en brev veksling mellem en forfatter Julie fra London og den litterære klub på Guernsey! ……..jeg er fan……
Hvor hyggeligt – jeg tror også det er en sund og lærerig ting at være med til, og få lov at være ansvarlig for også.
Jeg sidder faktisk lidt og tænker, gad vide hvorfor jeg aldrig har lavet en boganbefaling om den bog … for jeg er noget så enig med dig i at den er helt og aldeles fremragende! Så skøn en bog og fortælling. Den kunne faktisk godt tåle en genlæsning om nogle år ;) Rigtig god fornøjelse med den og tusind tak for at tænke på mig i den sammenhæng – det er simpelthen så hyggeligt med de gode bogsnakke vi har herinde :) -Jeg har i øvrigt en anden god bog på bloggen i dag, den må du endelig læse også. Den er så skøn!
Kh Ann-Christine