Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oekologisk-hoestmarked/

Økologisk høstmarked

Den første weekend i september er det en tradition herhjemme at tage på økologisk høstmarked. Det er simpelthen altid mægtig hyggeligt, inspirerende og i det hele taget en rigtig rar oplevelse.

På alle gårde gribes et høstmarked forskelligt an. På nogle gårde kan man se og opleve hvor dyrene bor, andre gårde viser forskellige grøntsager frem og hos nogle af dem kan man endda selv høste en kurv med de grøntsager man har lyst til direkte fra marken. På en del af gårdene rundt i landet kan købe et lækkert måltid lavet af gårdens egne råvarer, mens andre inviterer til fællesspisning.

De høstmarkeder, som vi har oplevet er kendetegnende ved at være ægte og nærværende – her får man et lille indblik i ildsjælenes hverdag og dagligdag. Man kan stille spørgsmål, få ny viden og kan se rammerne fra hvor ens økologiske danske råvarer stammer fra. En ægte oplevelse i det danske økologiske landbrug og en hyggelig dag med familien.

Jeg elsker simpelthen at komme på landet. Derude hvor der er højt til loftet, vide rammer og hvor øjet kan se langt – det føles sundt og godt.
Så vi griber gerne muligheden og tager en tur på landet til økologisk høstmarked for selv at få og samtidig give vores børn et lille indblik i livet på landet. Hvordan hverdagen ser ud for de mange landmænd derude og vise børnene, hvor mange af vores fødevarer kommer fra.

Det er fra jord til bord, når det er allerbedst – og der er fokus på økologi, som er omdrejningspunktet om høstmarkederne.

2 kommentarer
 • Helene skrev:
  24. august 2017 kl. 15:49

  Mange tak for tippet. Vi plejer også at være afsted næsten hvert år, men jeg havde glemt at det jo er “lige om lidt ” fordi tiden her efter sommerferien er gået lige vel snapt.

  • Ann-Christine skrev:
   25. august 2017 kl. 09:25

   Det kender jeg alt for godt!
   Rigtig god fornøjelse til årets høstmarked til jer :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.