Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oekologisk-hoestmarked/

Økologisk høstmarked

Den første weekend i september er det en tradition herhjemme at tage på økologisk høstmarked. Det er simpelthen altid mægtig hyggeligt, inspirerende og i det hele taget en rigtig rar oplevelse.

På alle gårde gribes et høstmarked forskelligt an. På nogle gårde kan man se og opleve hvor dyrene bor, andre gårde viser forskellige grøntsager frem og hos nogle af dem kan man endda selv høste en kurv med de grøntsager man har lyst til direkte fra marken.
På en del af gårdene rundt i landet kan købe et lækkert måltid lavet af gårdens egne råvarer, mens andre inviterer til fællesspisning. Alle byder hver især på noget forskelligt og på Høstmarked.dk kan man læse om hvad de enkelte gårde tilbyder og hvornår de har åbent for besøg.

Høstmarkedet har udviklet sig over årene, fra et par enkelte landmænd, der har startet det op sammen, og til nu hvor Økologisk Landforening hjælper med at organisere begivenheden på et fælles site. Her kan man få overblik, søge ud på høstmarkeder nær ens postnummer og læse mere om, hvad lige netop de enkelte gårde tilbyder på dagen.

De høstmarkeder, som vi har oplevet er kendetegnende ved at være ægte og nærværende – her får man et lille indblik i ildsjælenes hverdag og dagligdag. Man kan stille spørgsmål, få ny viden og kan se rammerne fra hvor ens økologiske danske råvarer stammer fra. En ægte oplevelse i det danske økologiske landbrug og en hyggelig dag med familien.

Her kan du finde en gård med økologisk høstmarked nær dig >>

Jeg elsker simpelthen at komme på landet. Derude hvor der er højt til loftet, vide rammer og hvor øjet kan se langt – det føles sundt og godt.
Så vi griber gerne muligheden og tager en tur på landet til økologisk høstmarked for selv at få og samtidig give vores børn et lille indblik i livet på landet. Hvordan hverdagen ser ud for de mange landmænd derude og vise børnene, hvor mange af vores fødevarer kommer fra.

Det er fra jord til bord, når det er allerbedst – og der er fokus på økologi, som er omdrejningspunktet om høstmarkederne.

Som nævnt er der stor forskel på, hvordan et høstmarked gribes an. Der er gårde i hele landet, som åbner op for besøg til Økologisk Høstmarked.

De kan hver især noget helt særligt – se bare på de fem gårde, som jeg har fundet frem her:

 • Hos Konge Å Kylling ved Vejen, byder den yderst smukke gård pået indblik i livet for gårdens mange kyllinger. Her kan man opleve de mange kyllinger nyde livet under de store træer. Der kan købes en lækker frokost leveret af Naturkøkkenet, som under åben ild tilbereder kyllingeretter på forskellige måder. For de mindste gæster vil det være muligt at prøve at røre de små fine kyllinger. I gårdbutikken kan købes et stort udvalg af økologiske lækkerier og specialiteter fra andre økologiske landmænd.
 • Hos Troldgaarden syd for Aarhus, viser de rundt på gården, marker og plantage og fortæller gerne løs om dyrevelfærd og økologi. Der er lækre charcuterie platter fra restauranten SÅRT, som gården leverer kød til og så har gårdbutikken åbent og sælger lækkert kød og delikatesser fra gårdens pølsemageri.
 • Hos Busk Økologi i Brønderslev kan man hilse på gårdens høns og bier og få et lille indblik i, hvordan livet på gården foregår. Få en rundvisning eller gå selv på opdagelse. Der er mulighed for at deltage i arrangementer for både store og små, bl.a. strikkeevent, fermenteringsworkshop og ponyridning samt boder med økologiske produkter fra de lokale producenter. Man kan medbringe sin egen madpakke eller købe lidt lækkert i deres øko café.
 • Hos Gothenborg i MidtJylland (hvor vi selv køber vores juleand/gås), kan man opleve de økologiske fjerkræ trivsel på markerne og tage med på en guidet tur på gården. Gårdbutikken bugner med lækkerier med blandt andet mel fra Aurion, fjerkræ, grønt og andet godt. Der kan købes en lækker frokost lavet af gårdens eget fjerkræ. Lørdag er der åbningstale af Birgitte Nygaard fra Økologisk Landsforening og senere på dagen og søndag, er der fortælling og foredrag om lækre krydderier og økologi i børnehøjde.
 • Hos Stengården i Birkerød på Sjælland byder Elisabeth og Jens Otto velkommen på gården. Her er kødkvæg, høns og massevis af de lækreste grøntsager, samt et kæmpeområde med økologiske blomster fra Vilde Violer. Man kan tage med på markvandringer, på opgaveløb, smage på gården varer og købe forfriskninger i gårdens café – lige som man kan købe lækre varer med hjem fra gårdbutikken. Der er halmlegeplads for børnene og høseklatlotteri, samt naturskønne omgivelser at nyde.

Læs mere om Økologisk Høstmarked her og find en gård nær dig.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
2 kommentarer
 • Helene skrev:
  24. august 2017 kl. 15:49

  Mange tak for tippet. Vi plejer også at være afsted næsten hvert år, men jeg havde glemt at det jo er “lige om lidt ” fordi tiden her efter sommerferien er gået lige vel snapt.

  • Ann-Christine skrev:
   25. august 2017 kl. 09:25

   Det kender jeg alt for godt!
   Rigtig god fornøjelse til årets høstmarked til jer :)
   Kh AC