Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oestersweekend-paa-roemoe/

Østersweekend på Rømø

img_9482
Vores weekendtur til Rømø havde været planlagt længe. Lige siden vi havde en fest med at spise østers og skåle i bobler sammen med gode venner på den lækre klassisk fisk restaurant på Smukfest i sommers. Vi fortalte om dengang vi for 2 år siden var ved Vadehavet på østerssafari og fluks blev det besluttet, at det skulle vi prøve allesammen i november.

Jeg kan så varmt anbefale sådan en lille weekendtur!

Det er simpelthen sådan en fin oplevelse at høste sine egne østers. Og det er nemt. Virkelig nemt. Første gang vi var afsted bookede vi en guidet tur via østers safari, og det var ret fint at være afsted sådan den første gang – men vi fandt også hurtigt ud af, at det kunne vi sagtens klare selv en anden god gang. Så det gjorde vi.

På med gummistøvlerne og rigeligt varmt tøj, huer og handsker. Få 100% styr på tidevandet (vigtigt!). Medbringe østersknive, en flaske cava med i rygsækken og nogle champagneglas, fordi det er ekstravagant og sjov en oplevelse at spise østers direkte fra havet og drikke bobler til – også selv om klokken er 9 om morgenen og så ellers hele flokken afsted i det mudrede vadehavsstrandbund.

Østers kan indsamles i de kolde måneder – fra oktober til marts/april.

dsc_6634

Vi var fire voksne, fire børn og en sød hund afsted – og alle havde en mægtig oplevelse, også selv om det tilsidst var temmelig koldt og vi glædede os til at komme tilbage til sommerhuset og tænde brændeovnen og drikke varm chokolade.

Vi boede i Havneby, hvor vi havde lejet et halvt dobbelthus. Rigtig fint og hyggeligt sted tæt på vandet. Der var god plads til 2 familierog rigtig rart at være.

Andre skønne steder på Rømø … vi er blevet anbefalet at tage forbi Kommandørgården og forbi Hattegaardscafe med skønne kager – det nåede vi ikke i denne omgang. Men så er der jo endnu en rigtig god grund til at komme tilbage til Rømø en anden god gang!
dsc_6643

img_9482 img_9493 img_9495 img_9502
oesters strand

boern_roemoe

4 kommentarer
 • Ivan Haagensen skrev:
  10. december 2019 kl. 17:17

  Hej Ann-Christine,
  Først og fremmest tak for gode og nemme opskrifter, det er fedt at få inspiration både her og på fb!
  Dernæst har jeg læst den ovenstående beskrivelse af jeres tur til Rømø, og det lyder til I havde success med det. Jeg har selv prøvet at høste østers på Rømø, men jeg tror vi gik ud et forkert sted, for de østers vi fandt var fulde af sort sand. Kan du fortælle mig hvor I gik ud henne og om I havde den samme oplevelse med sort sand?
  Mange gode hilsner,
  Ivan

  • Ann-Christine skrev:
   10. december 2019 kl. 18:19

   Hej Ivan,
   Tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre :)
   Det kan jeg desværre ikke huske nøjagtigt, jeg er ikke så stedkendt i området.
   Kh AC

 • Jack skrev:
  6. marts 2023 kl. 11:46

  Er der ikke sand i dem når man tager direkte fra bunden

  • Ann-Christine skrev:
   8. marts 2023 kl. 07:55

   Det har jeg ikke oplevet at der var
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.