Bagte rodfrugter


Lækre nemme bagte rodfrugter er på menuen herhjemme, mindst en gang eller to hver uge hele efteråret og vinteren.
Som tilbehør til alverdens dejlige retter, for det er så nemt at lave, smager fantastisk, mine børn er vilde med det og det er sundt – det må jo siges at være lidt af en vinderkombination ;)
Bagte rodfrugter er ret basic, men blot en smule af den søde honning i kombination med den skønne timian smag gør det til en ekstra lækker ret.
Mine børn er helt pjattede med friskrevet lækker parmesanost, og de spiser ekstra mange grøntsager hvis der er sådan et lille drys på deres rodfrugter eller på deres dampede broccoli fx. Et lille nemt tip og jeg er jo sådan set helt enig med dem i, at parmesan er et hit. Bare sådan generelt …
Bagte rodfrugter med timian
- 250 g kartoffel
- 250 g gulerod
- 250 g pastinak
- 250 g bolchebeder, eller evt. rødbeder
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg, knust
- 5 stængler frisk timian
- 1 tsk honning
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 50 g parmesan, evt. groftrevet parmesan ost til sidst
Skær alle rodfrugterne i passende stykker og så de er lige store i tykkelsen. Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian, salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.
Server evt med lidt friskrevet parmesanost.
Mums, jeg ville ønske vi havde tiden til at få bagte rodfrugter i hverdagen! Min favorit er med timian og hvidløg, præcis som du beskriver. Må helt klart prøve med lidt honning næste gang :)
Vispiser allerede kl. 17:30 og jeg er først hjemme fra job kl. 16:30, så jeg laver ikke mad, der tager længere end 30 minutter i hverdagene. Jeg skal jo også lige nå at kysse lidt på min lille datter, inden jeg suser ud i køkkenet.
Men i weekenderne, der er der somregel lidt bedre tid!
Du kan bruge dybfrosne rodfrugter. De er mindst lige så sunde. Jeg tør dem op før jeg vender dem i olie, honning og timian.
Vh
Birgit
Kan sagtens se det kniber med tiden til rodfrugter i hverdagen – og er vild med din prioritering af tid til at kysse på din datter i stedet <3
Rigtig dejlig weekend til dig
Kh AC
Du kan evt skrælle rodfrugterne i løbet af weekenden, så kan det godt lade sig gøre at snitte og bage dem på 30 min og imens de er i ovnen har du hænderne fri til din datter:-)
Godt tip! ♡
Hej
Har du et forslag til en “sovs” til rodfrugterne. Gerne en varm eller en kold.
Tak for dejlige opskrifter, som jeg flittigt bruger :)
De bedste hilsner
Anette
Kan varmt anbefale denne sauce Tatare
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Det er da overhovedet ikke nok med 40 min. 200 grader varmluft i de størrelser der er 1 time ikke engang nok
Det er rigeligt herhjemme hos os – i begge de ovne vi har haft, mens vi boede her!
Men det kommer naturligvis an på hvor tykt et lag man lægger rodfrugterne + hvilken ovn man har ;)
Hej.
Elsker bagte rodfrugter, men jeg skærer dem i mindre mere mundrette stykker og kommer både cocktail tomater og et skiveskåret æble i, som giver en virkelig dejlig smag til grøntsagerne, som ellers godt kan blive lidt tørre. I det hele taget tømmer jeg grøntsagsskuffen for rester, der kan tåle opvarmning, så der altid er variation i fadet :)
De bedste hilsner
Lene
Der spørges efter sovs eller dyppelse til bagte rodfrugter. Må jeg foreslå jordskokker kogt møre i meget lidt vand, derefter blendet med fløde eller et vegetarisk alternativ og kogt op til det tykner lidt. Krydres nænsomt med salt og peber.
Kan man bruge almindelig timian krydderi og hvor meget vil du vurdere at der skal i
Sagtens! Jeg ville bruge 1 tsk tørret timian :)
Er lige nu igang, med at bruge de sidste, rodfrugter, fra haven,,,, det dufter rigtig godt…. Aller rester porre gulerødder , selleri , rødbeder, hvidløg ,,,
Ja alt er brugt , lige her i dag. Glæder mig til at komme ost på “masse”
Dertil skal vi have ,en dansk bøf, med løg , lidt surt , OG brun sovs ,,,,,
Hyg og rigtig god påske ,,,
Mvh. Erland