Bagte rodfrugter


Lækre nemme bagte rodfrugter er på menuen herhjemme, mindst en gang eller to hver uge hele efteråret og vinteren.
Som tilbehør til alverdens dejlige retter, for det er så nemt at lave, smager fantastisk, mine børn er vilde med det og det er sundt – det må jo siges at være lidt af en vinderkombination ;)
Bagte rodfrugter er ret basic, men blot en smule af den søde honning i kombination med den skønne timian smag gør det til en ekstra lækker ret.
Prøv også: opskrift på råstegte kartofler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagte rodfrugter med timian
- 250 g kartofler
- 250 g gulerødder
- 250 g pastinakker
- 250 g bolchebeder, eller rødbeder
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg, knust
- 5 stængler frisk timian
- 1 tsk honning
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 50 g parmesan, evt. groftrevet parmesan ost til sidst
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær alle rodfrugterne i passende stykker og så de er lige store i tykkelsen. Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian, salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i en times tid til kartoflerne er møre.
Server med et drys friskrevet parmesan.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Har prøvet din opskrift på bagte rodfrugter m. timian 2 gange, både på bageplade og i stort fad.
Det er min erfaring at 35-40 min ved 175 grader varmluft er for lidt. Hellere 60-90 min. Ærgerligt at have culottestegen klar og så mangler rodfrugterne halvdelen af tiden.
Kh
Gert
Hej Gert
Ligger du også rodfrugterne i et lag på bradepanden? Jeg tjekker lige op igen på tiden næste gang jeg laver dem :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for dine opskrifter hvor jeg er i gang med “Bagte rodfrugter”. Jeg har brugt noget tid på at “skrælle” timianbladene af kvistene, da jeg ikke vil gøre det, efter de har været i ovnen, men det er måske en misforståelse. Derfor lyder mit spørgsmål:
Hvad gør man med friske timiankviste, efter de har været i ovnen med rodfrugter? Tager man dem bare væk og smider dem ud, fordi har afgivet smag?
Med venlig hilsen
Niels
Hej Niels
Mange tak for din hilsen. Jeg lægger selv stilkene på hele, når rodfrugterne er tilberedt er bladene faldet af og det er nemt at fjerne den grove ‘træede’ midterstilk hvis nødvendigt, inden servering.
Kh Ann-Christine
Jeg har et problem med at rødbederne ender med at farve det hele rødt. Har du et tip?
Det oplever jeg ikke, men prøv evt at duppe dem tørre og vend dem i olie for sig selv inden de fordeles i fadet ved de andre rodfrugter, så bør det gå glimrende.
Kh Ann-Christine