Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-rodfrugter/

Bagte rodfrugter

Lækre nemme bagte rodfrugter er på menuen herhjemme, mindst en gang eller to hver uge hele efteråret og vinteren.

Som tilbehør til alverdens dejlige retter, for det er så nemt at lave, smager fantastisk, mine børn er vilde med det og det er sundt – det må jo siges at være lidt af en vinderkombination ;)

Bagte rodfrugter er ret basic, men blot en smule af den søde honning i kombination med den skønne timian smag gør det til en ekstra lækker ret.

Mine børn er helt pjattede med friskrevet lækker parmesanost, og de spiser ekstra mange grøntsager hvis der er sådan et lille drys på deres rodfrugter eller på deres dampede broccoli fx. Et lille nemt tip og jeg er jo sådan set helt enig med dem i, at parmesan er et hit. Bare sådan generelt …

PT50M

Bagte rodfrugter med timian

Tid i alt50 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 250 g pastinak
  • 250 g bolchebeder, eller evt. rødbeder
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 5 stængler frisk timian
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 50 g parmesan, evt. groftrevet parmesan ost til sidst
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skær alle rodfrugterne i passende stykker og så de er lige store i tykkelsen. Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian, salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.

Server evt med lidt friskrevet parmesanost.