Farserede porrer
Farserede porrer er vist lidt i ‘mormor-mad’ genren … Det er en af de skønne retter, som måske indimellem bliver lidt overset. Og selv om jeg elsker at vi har muligheden for at spise alverdens lækre retter inspireret fra alle steder i verden, så synes jeg også det er virkelig hyggeligt at tilberede de mere klassiske danske retter og tilpasse dem til vores liv, hverdag og smagsløg.
Jeg er ikke selv så meget til kogte kartofler og brun sauce (Martin og børnene er dog vilde med det!) så selv om mine farserede porrer her, er ret klassiske og traditionelle med frikadellefars omkring de møre porrestykker, så serverer jeg gerne bagte rodfrugter, ovnbagte kartofler og en sprød rødkålssalat eller grønkålssalat til i stedet.
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Farserede porrer
- 2 porre
- 1 tsk hvedemel
- 1 æg, sammenpisket
- 100 g rasp
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til at stege i
- 1 olivenolie, til at stege i
- Fars
- 400 g hakket svinekød
- 1 æg
- 1 løg, finthakket eller revet på rivejern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk frisk timian, blade eller tørret timian
- 15 g finvalset havregryn
- 2 dl mælk
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Start med at lave farsen
Alle ingredienserne til fars kommes i en stor skål og mikses sammen med en håndmikser i 1-2 minutter. Lad farsen stå på køl indtil porrene er klar.
Porrer
Rens porrerne godt og skær den øverste grønne del af, som ikke skal bruges. Skær porrerne over på midten (ikke på langs!) og skyl dem grundigt under rindende vand. De 4 porrestykker kommes i en gryde med vand og en smule salt, det bringes til kogepunktet og skal simre blidt i ca 5 minutter. Tag porrerne op og lad vandet stå i gryden – det skal bruges igen om lidt
Saml de farserede porrer
Dryp hvert porrestykke fri for vand og drys dem med en smule mel. Del farsen i 4 lige store stykker, som hver formes omkring hver porrestykke. Rul et stykke bagepapir omkring hver porre, så det holder godt sammen på det hele og så den farserede porre er pakket godt ind. Kom et stykke staniol omkring, så der ikke kan komme vand ind og kom nu de 4 pakker ned i gryden med varmt vand. Kog op og lad det simre i ca 7-8 minutter. Hæld vandet fra og pak pakkerne op, når de lige er kølet en smule af.
Vend de farserede porrer i først et sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med salt og peber.
Steg dem på en varm pande med olie og smør til de er sprøde hele vejen rundt. Skær over og server varme.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – det er en super skøn opskrift på farserede porrer, som jeg efterhånden har brugt mange gange og altid med et godt resultat. Jeg har dog lidt ondt ved den megen brug af bagepapir og især staniol. Er det mon muligt, at samle de farserede porer og pakke dem i bagepapir og så give dem en tur i ovnen i stedet for ? Lad høre og evt. anvisning til temperatur og tid. På forhånd mange tak – Kirsten
Hej Kirsten
Mange tak for din søde hilsen.
jeg har ikke testet af med ovn, temperatur og tid, så det må endelig komme an på en prøve.
jeg ville nok vælge at teste det med omkring 190-200 grader varmluft og vende dem undervejs til de har en sprød stegeskorpe hele vejen rundt.
Kh Ann-Christine
kan man lave faseret porre 2 dage før man skal bruge dem og så sætte dem i køleskab
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så det må komme an på en prøve :)
Kh Ann-Christine
En dejlig klassisker! Du bør lige rette en fejl i opskriftens ordlyd:
Det hedder (og skrives) “porrer” i flertal. Altså: En porre, to porrer.
Tak for opskriften!
Hej David,
Tak for din hilsen.
Det er en ren systemteknisk ting, at porrer står i ental i ingredienslisten (da der kan rettes op og ned i mængde mv) vi har ikke fået med endnu at der automatisk rettes fra ental til flertal.
Kh Ann-Christine