Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/farserede-porrer/

Farserede porrer

Farserede porrer er vist lidt i ‘mormor-mad’ genren … Det er en af de skønne retter, som måske indimellem bliver lidt overset. Og selv om jeg elsker at vi har muligheden for at spise alverdens lækre retter inspireret fra alle steder i verden, så synes jeg også det er virkelig hyggeligt at tilberede de mere klassiske danske retter og tilpasse dem til vores liv, hverdag og smagsløg.

Jeg er ikke selv så meget til kogte kartofler og brun sauce (Martin og børnene er dog vilde med det!) så selv om mine farserede porrer her, er ret klassiske og traditionelle med frikadellefars omkring de møre porrestykker, så serverer jeg gerne bagte rodfrugter, ovnbagte kartofler og en sprød rødkålssalat eller grønkålssalat til i stedet.

PT40M

Farserede porrer

4 pers.    40 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Start med at lave farsen
Alle ingredienserne til fars kommes i en stor skål og mikses sammen med en håndmikser i 1-2 minutter. Lad farsen stå på køl indtil porrene er klar.

Porre
Rens porrene godt og skær den øverste grønne del af, som ikke skal bruges. Skær porrene over på midten (ikke på langs!)  og skyl dem grundigt under rindene vand. De 4 porrestykker  kommes i en gryde med vand og en smule salt, det bringes til kogepunktet og skal simre blidt i ca 5 minutter. tag porrene op og lad vandet stå i gryden – det skal bruges igen om lidt

Saml de farserede porre
Dryp hvert porrestykke fri for vand og drys dem med en smule mel. Del farsen i 4 lige store stykker, som hver formes omkring hver porrestykke. Rul et stykke bagepapir omkring hver porre, så det holder godt sammen på det hele og så den farserede porre er pakket godt ind. Kom et stykke staniol omkring, så der ikke kan komme vand ind og kom nu de 4 pakker ned i gryden med varmt vand. Kog op og lad det simre i ca 7-8 minutter. Hæld vandet fra og pak pakkerne op, når de lige er kølet en smule af.

Vend de farserede porre i først et sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med salt og peber.

Steg dem på en varm pande med olie og smør til de er sprøde hele vejen rundt. Skær over og server varme.