Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paa-mine-rugbroedsmadder/

På mine rugbrødsmadder …

rugbrodsmadderMine frokoster spiser jeg oftest herhjemme, hvilket selvfølgelig giver meget god mening, eftersom jeg oftest arbejder hjemme. Sådan har det dog ikke altid været. Langtfra. Indtil vi flyttede fra København for to år siden, var jeg i en del år ansat på en større arbejdsplads med kantine og frokoster med kollegaerne. Super hyggeligt – og indimellem savner jeg da også lidt de mange gode snakke hen over frokosten.

Men jeg elsker også virkelig mine hjemmefrokoster og jeg elsker at gøre lidt ud af dem! Tænde et par stearinlys og plukke lidt friske blomster i haven og holde en lille rar pause for mig selv.
Min frokost består ofte af en rest fra aftensmaden, en hurtig salat, ofte baseret på kål – eller også snupper jeg en form for morgenmad til frokost fx bananpandekager, en mættende smoothie eller en skål yoghurt natural med frugt, nødder og sirup. Lige i øjeblikket hitter rugbrødsmadder dog stort på min top 10 liste.

avocadomad-med-chiliolie

Mine favorit topping lige nu: 

 1. æg, karse, flagesalt og friskkværnet peber
 2. tomatskiver, bøfmozzarella, balsamico, olivenolie, basilikum, flagesalt og friskkværnet peber
 3. avocado, chiliolie, flagesalt og friskkværnet peber
 4. kartoffel, mayo, bacon, masser purløg, flagesalt og friskkværnet peber
 5. banan, peanutbutter, kakaonibs, honning og flagesalt.

bananmad

18 kommentarer
 • Anne-Marie skrev:
  3. april 2014 kl. 11:48

  Det ser nu også fantastisk hyggeligt ud, selvom jeg godt kan forstå du savner kollegaer indimellem. Måske du kunne oprette en netværksgruppe af selvstændige, som kunne holde frokostmøder og give feedback, sparring og inspiration?
  Ikke fordi der er noget, der er noget der tyder på, at du mangler det, i alt det flotte arbejde du laver. Det ser supergodt ud med din bog, i forrige indlæg. Både hverdagslykke og farver mm. er så genkendeligt fra din blog.
  Kh.
  Anne-Marie

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2014 kl. 19:56

   Tusind tak, Anne-Marie :)
   – er nu ret så glad og taknemmelig for det arbejdsliv jeg har skabt, det er lige som jeg allerbedst kunne ønske mig det :)

 • 3. april 2014 kl. 13:09

  For mig står den også tit på rester fra aftensmaden. Men det skyldes at jeg ikke har været den store rugbrødspiser – lige indtil jeg selv begyndt at bage rugbrød. Så er jeg blevet helt vild med rugbrødsmadder i madpakken.

  har dog endnu ikke forsøgt med avokado, men det skal meget snart prøves. Men spiser du en hel samme dag, eller hvad gør du for at den anden halvdel stadig er ok næste dag.

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2014 kl. 19:58

   Hjemmebagt godt rugbrød er virkelig et hit :)
   Jeg spiser som regel to halve til frokost og når der er avocado på menuen, så snupper jeg den anden halvdel samtidig eller drypper den med lidt citron og lader den blive i en lufttæt beholder i køleskabet til aftensmadens salat eller næste dags frokost

 • Nana Hecquet skrev:
  3. april 2014 kl. 13:31

  Ja, der er fordele både ved frokost på en arbejdsplads og ved at spise frokosten hjemme. Jeg har som du arbejdet ude i mange år og arbejder nu mestendels hjemmefra. Jeg nyder for det meste min frokost herhjemme, og især når solen skinner som i dag – og jeg kan sidde i haven :-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2014 kl. 19:59

   Det er virkelig luksuslækkert at have den mulighed :)
   Jeg er ret vild med det!

 • Gitte skrev:
  3. april 2014 kl. 18:10

  Hej Ann-Christine,
  En lille teknisk kommentar: Når man ser dine indlæg via bloglovin på smartphone, kan man ikke se hele indlægget. Man skal altså trykke ‘læs mere’ og bliver så dirigeret videre til selve hjemmesiden. Jeg ved ikke om dette er meningen, men det er lidt ærgerligt. Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men det gør at jeg ikke altid lige gider at trykke mig videre for at læse indlægget. Det er jo vildt ærgerligt, især hvis andre også har samme reaktion :-) Tænkte at jeg lige ville nævne det. Ellers tak for en god blog!

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2014 kl. 20:02

   Hej Gitte,
   Tak :)
   Jeg ved godt at man skal klikke én ekstra gang i bloglovin, men det er desværre af flere årsager ikke noget der lader sig gøre anderledes med den opsætning, som jeg har på bloggen nu.
   Kh Ann-Christine

 • Line skrev:
  5. april 2014 kl. 20:05

  Jeg ELSKER rugbrødsmadder! Min favorit er helt klart ristet rugbrød med avokado og flagesalt og nogen gange smurt med en lækker humus. Fik det som aftensmad to gange i sidste uge, min kæreste var ikke begejstret! ;-) Men når man kan få 5 store lækre avokadoer i bazaren for en 20er, så bliver man altså nød til at slå til. ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. april 2014 kl. 12:20

   Uhh, ja -det var sørme et godt tilbud!
   Humus og avocado er et virkelig godt match – tror jeg vil lave en portion humus i dag ;)

 • Line skrev:
  26. juli 2014 kl. 21:44

  Lækre rugbrødsmadder. Har dog lige to til listen.

  Ristet rugbrød med humus, tomat og avocado.
  Hjemmelavet tunsalat!

  Bom!

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2014 kl. 09:46

   Uhmm, det er også lækkert!
   Hvordan laver du mon din tunsalat, de kan jo laves på uendeligt mange måder – så det kunne være hyggeligt med lidt ny inspiration til min egen variant

 • Ann skrev:
  29. august 2014 kl. 11:04

  Hej,
  Virkelig fin blog! Har allerede printet flere opskrifter ud til weekendens projekter :-)

  Hvis man kun spiser en halv avocado, kan man med fordel lade stenen sidde i den halvdel man gemmer i køleskabet, så holder den sig fint.

  Mvh. Ann

  Jeg har svært ved, at få lov til at printe nogle af opskrifterne ud pga. “store scripts”?

  • Ann-Christine skrev:
   30. august 2014 kl. 11:28

   Tak for tippet :)
   Kan du fortælle hvilke opskrifter det drejer om ift problemer med at printe? Så ser jeg lige på det

 • Ann skrev:
  30. august 2014 kl. 16:51

  Det er blandt andet citron/birkes muffins og din broccolisalat, der ikke kan printes herhjemme. Flere andre opskrifter printes uden problemer.

  Bagte “de bedste boller…” i morges :) Jeg tilføjede 0,75 dl udblødte knækkede hvedekerner i. Det gik rigtig fint og de var et stort hit.

  Ann

  • Ann-Christine skrev:
   30. august 2014 kl. 20:30

   Dejligt at høre og det lyder skønt med lidt kerner i :)

   Jeg har lige testet på min computer og her kan jeg uden problemer printe begge. Jeg ved ikke om det kan være et browserproblem, men så burde det jo gælde alle opskrifter …
   Kh AC

 • Anita skrev:
  7. oktober 2014 kl. 14:12

  Hej og tak for kanon god bog du har skrevet :-)
  Faldt endnu engang over din rugbrød med peanutbutter, banan mm. Nu er jeg ik den store peanutbutter-spiser men tænkte at NU skulle det altså prøves! Og MUMS hvor var det lækkert. Kunne godt blive en favoritmad når lækkersulten og lysten efter kage banker på :-)
  Jeg havde dog kun købe rugbrød, men tænker at sådan et lækkert bagerrugbrød eller hjemmebagt rugbrød vil gøre det ekstra lækkert.
  Kakaonibs havde jeg heller ik så måtte nøjes med et stykke knust pålægschokolade…..og det frembringer så mit spørgsmål. Hvor køber man kakaonibs?

  Ha en god dag på denne grå og blæsende dag som kun kalder på sofahygge og lækker cafe latte efter et overordentligt hyggeligt træf i mødregruppen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. oktober 2014 kl. 19:35

   Hej Anita,
   Tusind tak ♥ Det var også sådan jeg lærte at holde af peanutbutter ;)
   Kakaonibs kan købes flere steder, både i helsekostbutikker, i specialbutikker med chokolade og delikatesser, eller på nettet.
   Det lyder som den skønneste regnvejrsblæse-dag du har haft. Jeg synes det er sådan et hyggevejr, har lige puttet børn og sidder nu med varm kaffe, tæppe, blog og lyn og tordenvejr udenfor :)
   Dejlig aften til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.