Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/phu-qouc-bounty-oe-og-laekker-strand-vietnam/

Phu Qouc – bounty ø og lækker strand i Vietnam

strand-phu-qouc

Efter hektiske Ho Chi Minh City trængte vi alle fire til en lidt mere afslappende ferieform. Lidt mere strand, lidt mere leg, lidt mere stille og en lille drøm om bounty ø og smukke omgivelser spirede håbefuldt. Vi bookede fly til Phu Qouc og en bungalow tæt på stranden og fik i Phu Qouc alle vores drømme om strandferie opfyldt.

Phu Qouc er fantastisk! Smuk, varm og selv om vi for det meste bare var i vandet eller dasede i den svalende skygge under en parasol og altså ikke lavede særligt meget andet end det – så oplevede vi dog også lidt af øen, spiste nogle lækre måltider og mødte mange søde mennesker og nye venner.

CollageImage1

En formiddag lejede vi en taxa for et par timer og tog på opdagelse på øen. Er man den mere modige type, så lejer man scootere … (Når min søster læser dette, så ler hun højt med tanke på den gang, hvor vi lejede scootere for en dag på en ferie i Sydfrankrig – og jeg var ved at dø af skræk over det gentagne gange, hvilket lige tog toppen af den fornøjelse.) Jeg er ikke verdens modigste vovehals, hvad den slags angår, det indrømmer jeg og jeg kan næsten ikke forestille mig at skulle køre med børnene på scooter, som de gør hernede. Men nøj, hvor kan jeg godt se at det er en fed måde at opleve på – for der er mange fine steder at stoppe op. Måske vi skal prøve det engang på de stille brede veje, uden for byerne og så bare trille stille afsted med 20 (okay, 15 km/t). Nogle bangebukse, lige som jeg, der har vovet sig ud i det tidligere?by-the-beach-vietnam

På vores taxatur rundt på øen, havde vi valgt en håndfuld attraktioner ud, som vi gerne ville se – perledyrkning, peberfarm, stranden Bai Sao – hvorfra mange af strandbillederne i dette indlæg er fra. Det var helt sikkert meget fint at se lidt af øen og få et større indtryk af den, men særværdighederne der toppede hos os var helt sikkert strandene og maden. A14_5886 A14_5884 A14_5835

A14_5848mango-bay

Bedste måltid spiste vi på Mango Bay, i selskab med en anden sød familie, som vi lærte at kende på rejsen og derefter tilbragte mange hyggelige timer med på Phu Qouc. Johan og Julie fik to nye gode venner og legekammerater – og havde det fantastisk og vi hyggede os bare rigtig godt sammen hele flokken.

Mango Bay havde jeg fået flere anbefalinger til, både her på bloggen og på instagram. Tusind tak for alle de skønne rejsetips, det er simpelthen guld værd og jeg synes det er så skønt at vi kan inspirere hinanden til fine oplevelser. Skulle vi afsted i kortere tid eller havde et meget større budget for rejsen, så ville jeg meget gerne have boet på Mango Bay i en uges tid. Det var så charmerende og virkelig lækkert.

Mango Bay eller Freedomland, åhh luksus i smukke omgivelser. Kom endelig med flere af den slags tips – for selv om vi måske ikke lige har budgetteret efter at bo på steder, som disse – så booker vi hellere end gerne bord for en aften.
strand
A14_5847
A14_5852 A14_5870 A14_5820 A14_5811
A14_5804 A14_5758 A14_5754

franske-croissanter-phu-qouc

Vi boede i en skøn bungalow hos Phu Qouc Kim, Bungalow on the beach. Et lille familiested, med søde mennesker, skøn mad på strandrestauranten, liggestole og 15 meter til lækker strand. Det var fantastisk!

Ovenikøbet blev vi ualmindelig positivt overrasket da vi fandt ud af at manden på stedet var franskmand og bager, og stod op hver morgen kl 3, for at bage de lækreste smørbagte croissanter, pain au chocolat og andre lækre franske lækkerier som man kunne købe i det lille bageri. En sand perle, som vi nemt kunne have overset. Dertil havde de også super lækker hjemmelavet is af toplækre råvarer og den lækreste chokoladeis, jeg måske nogensinde har smagt.

Da vi skulle derfra og videre til lufthavnen tidligt om morgen kl 6.30 efter dejlige dage der. Så tilbød de på eget initiativ at pakke en skøn morgenmad to go, som vi kunne tage med på turen i stedet for morgenmaden i restauranten, som ellers var inkluderet i opholdet. Så lækkert og overskudsagtigt af dem – og vi nød vietnamesisk iskaffe, croissanter og pain au chocolat, lune brød, yoghurt og frisktskåret frugt og bananer inden vi rejste videre.

Sådan en dejlig oplevelse!

– både Phu Qouc, stedet vi boede, menneskerne vi mødte, overskuddet hos dem vi boede hos, stranden vi badede på, maden vi spiste og de små perler af lækre delikatesse overraskelser …

A14_5743

38 kommentarer
 • Monica Blander skrev:
  7. februar 2015 kl. 09:18

  Hvor er det nogle fine billeder og ikke mindst en fin tekst :-) Det må være fantastisk at kunne tage den tur!

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:20

   Ja, det er virkelig dejligt!

 • Anne skrev:
  7. februar 2015 kl. 10:11

  Hold da op, hvor ser der dejligt ud på Phu Qouc
  , jeg kan godt forstå, at I nyder det. Du er altså også fantastisk til at tage supergode billeder. Fortsat god rejse. Knus til jer alle.
  Farfar og bedste

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:21

   Tusind tak I to, og det er så dejligt her. Vi nyder det, men glæder os også til at få sand under tæerne igen snart – Phu Qouc var virkelig skøn
   Kram til jer

 • Mutti skrev:
  7. februar 2015 kl. 10:24

  En dejlig oplevelse det er at se så skønne stemningsfulde billeder, der sammen med dine beskrivelser får e’n hvirvlet ind i dette eksotiske univers med en eventyrlig skønhed og stor gæstfrihed!

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:21

   Det er sådan en smuk ø og din hilsen, beskriver også det hele meget godt :)

 • Helle skrev:
  7. februar 2015 kl. 10:48

  Det river i min udlængsel at læse dine beretninger – tror aftenen i aften skal stå på rødvin med fruen og en alvorlig snak om at indfri nogle af vores rejsedrømme sammen med vores to drenge.

  Tak for din inspirerende blog – både rejse- og madmæssigt.

  Og fortsat rigtig god tur :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:23

   Tusind tak og en et glas rødvin og snak om rejseplaner – dét synes jeg lyder som en virkelig god plan :) Det kan varmt anbefales og det er altså skønt at opleve det hele sammen med sine børn.

 • Anja skrev:
  7. februar 2015 kl. 13:55

  Hejsa – er ved at planlægge en rejse i april/maj med mand og 2 børn, en på 4 år og en på det tidspunkt 7 måneder gammel baby. Har selv været på øen i 2008, og ja, det er fantastisk. Og selvom vi havde bestemt os for at gense Bali, er jeg blevet så inspireret af din beskrivelse at vi må tilbage til Vietnam. Hvilke af de 2 resorts du skriver om ville du foretrække med 2 børn i vores størrelse, og hvilke strande er bedst for de små? Husker det nemlig ikke helt da jeg rejse alene og ikke havde børn i tankerne…
  Er der ellers noget på øen du kan anbefale?

  Sig til hvor i skal henad, og jeg har måske lidt gode råd/ideer.

  Enjoy

  Anja

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:29

   Vi har ikke set bungalows i nogle af de to steder, og har kun spist på Mango Bay. Så jeg skal ikke kunne sige hvilken der er bedst for jer, begge dele er sikkert skønt :) Jeg har fået anbefalet Mango Bay af flere med mindre børn, så måske det er stedet …
   Vi boede ud til Long Beach og den var super skøn til børnene, men det var stranden ved Bai Sao også. Sidst nævnte mere kridhvid end den vi boede på, og begge super skønne.
   Rigtig god tur til jer. Vi ved endnu ikke bestemt hvor vi rejser hen, men skal ‘næsten selvfølgelig’ også have både Hoi An og Hanoi med blandt oplevelserne :) Del gerne dine tips :)

 • Lisbet/Livsglimt skrev:
  7. februar 2015 kl. 18:26

  Hvor er det dejligt at være med jer på rejse på denne måde. Billederne og dine ord danner et helt lille eventyr. Hvor må det være fantastisk. Så sejt at I gør det.
  KH Lisbet

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:31

   Det er virkelig fantastisk og vi nyder det meget :)

 • Louise skrev:
  8. februar 2015 kl. 13:56

  Aldrig har det været så spændende at følge en blog! Din blog rummer det hele!

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:34

   Hvor er du sød! Tusind tak <3

 • Dorte - familiefletninger skrev:
  8. februar 2015 kl. 20:38

  Det lyder så skønt alt sammen, hvor er det dejligt at I bare skovler ind af de gode oplevelser. kh Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:36

   Dét gør vi! Det er dejligt :)

 • Julie skrev:
  10. marts 2015 kl. 16:22

  Hej Ann – Christine.

  Har først lige opdaget din blog for et par dage siden, og syntes den er fantastisk, dit layout er smadre godt, let og overskueligt så man nemt kommer til at klikke videre til et nyt opslag.

  Jeg er i gang med min store udforskning af Asien sammen med min min mand, og vi har fornyeligt bosat os i Singapore som også varmt kan anbefales!
  Vi boede på øen Phu Qouc i godt to uger, op til juleaften 2014 og havde meget svært ved at forlade denne skønne ø. Skriver nok mere for at fortælle at jeg også er meget bange for de knallerter som drøner rundt alle vegne, men vi lejede en og kørte rundt selv, meget befriende og faktisk overraskende nemt, det som om man har et bedre overblik når man først sidder på den mellem alle de lokale.
  Kan anbefale jer at tage til Bali, men væk fra alle turisterne..der ligger den dejligste villa ( villa cepik sideman ) som kun har 4 værelser midt ude i rismarkerne, de laver lækker mad og har en lille pool.

  tak for inspiration og en flot og gennemarbejdet blog :-)
  Hilsen her fra Singapore – Julie

  • Ann-Christine skrev:
   12. marts 2015 kl. 03:58

   Hej Julie,
   Tusind tak for de pæne ord om min blog, det er jeg rigtig glad for at høre :)
   Og hvor fantastisk en tur I også er på, lyder det til. Vi glæder os helt enormt til Bali, og jeg vil rigtig gerne gense singapore også, her på rejsen. Tak for tippet om villa på Bali, det vil jeg lige se nærmere på
   Rigtig god rejse til jer
   Kh Ann-Christine

 • maria skrev:
  23. januar 2016 kl. 23:38

  Hej
  Jeg ville bare høre ang. det sted i boede på på Phu Qouc var der mulighed for at lave mad selv? Overvejer at tage afsted med en lille en på 6 mdr. og vurderer om man skal finde et sted hvor man selv kan lave mad eller om det lige så godt kan betale sig at spise ude hver dag, da det er i en måned vi ca skal være afsted.
  Vh Maria

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2016 kl. 20:28

   Hej Maria,
   Der var ikke mulighed for at lave mad de steder vi boede i Vietnam – men maden i Vietnam er så super billig og mega lækker, at det næsten ikke kan betale sig at lave den selv og der er altid mad og snacks at få fat i på alle tidspunkter af døgnet.
   Hvor lyder det som en skøn rejse I har foran jer. Rigtig god tur
   Kh AC

 • Anja skrev:
  16. oktober 2017 kl. 22:49

  Er i gang med at planlægge en tur til Vietnam denne jul og nytår – lidt sent men håber vi får lavet en god plan. Vi har 3 uger og regner med at starte med Phu Quoc med afslapning og lade dage. Noget mere du kan anbefale end det du har skrevet her – tak for super god inspiration forresten!
  Men mit store spørgsmål er om du ville blive på Phu Quoc eller ville du flyve til Hoian (eller et andet sted?)og bruge den sidste uge inklusiv nytårsaften der? Lidt i tvivl om det bliver mere stress end hygge. Mine børn er 3 og 7 når vi rejser.

  • Ann-Christine skrev:
   22. oktober 2017 kl. 20:34

   Det lyder som skønne planer
   Vi var lige begejstret for Hoi An og Phu Qouc som nyde/afslapningssted. Hoi An er ikke strandlækkert, som Phu Qouc er, men til gengæld meget mere at opleve, samtidig med at det er en afslappende hyggelig og smuk by.
   God rejse og planlægning ♡
   Kh AC

 • Bettina skrev:
  7. januar 2018 kl. 15:57

  Vi tager til Phu Quoc om 2 dage og skal så meget prøve Mango Bay. Måske de der scooter i stedet for taxa… eller også bliver det bare taxaen.
  Tak for rejse tips.
  Mh Bettina

  • Ann-Christine skrev:
   8. januar 2018 kl. 19:35

   Jeg får helt vildt rejselængsel mod Vietnam igen nu ;)

   • Bettina skrev:
    11. januar 2018 kl. 16:35

    Her er også så lækkert og det er de sødeste mennesker. Var i dag på stranden ved Mango Bay og det er et virkelig lækkert sted. Vandet var SÅ varmt. Satser på at spise der i morgen.
    Scootere bliver det ikke til, eftet at vi mødte et par som havde slået sig voldsomt efter et scooter styrt.
    Kh
    Bettina

    • Ann-Christine skrev:
     12. januar 2018 kl. 08:07

     Hvor er det skønt at høre! :)
     Vi holdt os også helt fra scootere, da vi også havde hørt om en del uheld i Vietnam (og på Bali)
     Fortsat skøn rejse til jer
     Kh AC

 • Jette skrev:
  23. januar 2018 kl. 11:39

  Hej?
  Super hjemmeside du har. En rigtig go fortæller å man næsten føler man allerede har været der.
  Vi har læst rigtig mange af dine beretninger, og har fået mange fine tips til hvad vi ku se og opleve. Tak for det?
  Vi skal til Kuala Lumpur, Penang og George Town, og Ho chi Minh og Phu Quoc, samt en lille tur til Mekong hvis vi ellers kan finde den rette tur dertil. Men vi har læst hvad jeres søde familie har oplevet, og det var super.
  Vi rejser på søndag og glæder os helt vildt.

  Fortsæt endelig med det du er så go til, at blogge?

  Vh Jette & Flemming

  • Ann-Christine skrev:
   24. januar 2018 kl. 09:15

   Sikke en skøn rejse I har planlagt og hvor er det dejligt at høre at I har kunnet finde inspiration til turen og gode oplevelser her på min blog. Det er jeg glad for at høre!
   Tusind tak for jeres søde hilsen ♡
   Rigtig god ferie til jer
   Kh Ann-Christine

 • Jimmi Nielsen skrev:
  9. marts 2018 kl. 10:52

  Hej Ann-Christine
  Faldt lige over din blok. Og især afsnittet om Phu Qouc.
  Her lige været der i 14 dage og kan godt genkende lidt at det du skriver. Man skal langt væk fra Long Beach hvis man vil have den eksotiske rejse og derude er man meget isoleret hvis ikke man har et køretøj. Men det værste var at vi fik at vide at planen med Phu Qouc er at den skal være 3 gang så turistet som Phuket. I dag er ca. 90% af øen bevokset med skov. Det skal reduceres til 50% i de kommende år og allerede nu er der gang i en masse byggeri fra de store hotelkæder. Så hvis man gerne vi opleve Phu Qouc som en eksotisk ø så er det nu.

  • Lise skrev:
   10. juli 2018 kl. 14:16

   Hej Jimmi / Ann- Christine.

   Jeg er ved at planlægge rejse til Phu Quick med 2 børn på 5 og 10.
   Efter lidt research frygter jeg dog lidt det du skriver Jimmi – at det ikke er ret eksotisk i “centrum” omkring Long Beach, men at man omvendt risikerer at blive isoleret i et hotelkomplekset langt væk fra alt, hvis man kommer længere væk.

   Er der et sted på øen, hvor der er en lille by man kan gå tur i med lidt butikker, restauranter mv tæt på hotelområder?

   På forhånd tusind tak,

   Mvh Lise

   • Jimmi Nielsen skrev:
    11. juli 2018 kl. 16:31

    Hej Lise
    Jeg ved desværre ikke om der findes sådan et sted på Phu Qouc. Vi blev bare så skuffet over vores oplevelser omkring Long Beach og de fremtidsudsigter som myndighederne planlægger for øen. Vi har rejst meget og der findes mange andre steder (lande) hvor I vil finde den eksotiske stemning. Vi kommer aldrig tilbage til Phu Qouc. Vores næste rejse går til Thailand hvor vi har haft mange gode oplevelser forskellige steder, men bliv væk fra de store turist steder.
    Håber I finder en rejse der passer jer.
    Mvh Jimmi

  • Ann-Christine skrev:
   10. marts 2018 kl. 12:26

   Åh, hvor er det jo trist! De talte også lidt om det da vi var der, men oplevelsen var også at det altsammen ikke gik så stærkt som tænkt.
   Det er rigtig ærgeligt, for det var virkelig en perle.
   Håber I havde en rigtig fin oplevelse på øen
   Kh AC

 • Hanne skrev:
  9. januar 2019 kl. 07:09

  Vi er lige kommet hjem efter en fantastisk ferie i Vietnam. Vores rejsetips var ikke “Turen går til” men istedet din beskrivelser her på bloggen. Blandt andet er den lille bager besøgt. Jeg er blevet total fan af Vietnam og især deres mad. Det store spørgsmål hver dag var, hvor skal vi spise og hvor mange gange kan vi når at spise. Vi fik en dag braised pork, som blev serveret i en lille støbejernsgryde. Det smagte himmelsk, har prøvet at finde en opskrift på det, men uden hlæp. Måske du kan hjælpe? Vi fik det på Colorado bar i Durong.

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2019 kl. 10:04

   Hvor er det altså skønt at høre at I havde en fantastisk tur! – og så dejligt at I har kunnet bruge mine indlæg til at finde gode steder. Vi længdes stadig efter at komme tilbage til Vietnam og udforske mere af det nordlige Vietnam og måske nok også besøge nogle af de skønne steder igen ;)
   Vi smagte ikke braised pork i Vietnam, så der må jeg være dig svar skyldig …endnu en god grund til at rejse dertil igen ;)
   Tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Dorte skrev:
  8. februar 2020 kl. 07:31

  Vi er pt. På Phu Qouc. Her er dejligt, når man som os bor på en mindre resort ud til stranden, et resort fra Mango Bay. Vi spiste på Mango Bay efter din anbefaling og det var så lækkert, at vi bestilte bord til i aften igen. Anden gang vi er i Vietnam og bruger bl.a. dine rejseoplevelser til inspiration. Så tak for det/dem.

  • Ann-Christine skrev:
   8. februar 2020 kl. 18:37

   Hvor lyder det skønt og hvor er det dejligt at I kan bruge mine tips og vores oplevelser til inspiration
   God tur til jer
   Kh AC

 • Anne skrev:
  25. december 2022 kl. 14:40

  Tak for dine tips – dem har vi også gjort brug af:-)

  Har boet på Mango Bay i en Bay View villa i to dage, men det var svært for både mig og vores piger med de mange, mange dyr.. Det var klart det smukkeste hotel/bungalows ever, men de mange kryb gjorde nætterne og toiletbesøg lidt for creepy… :-p
  Nu er vi videre sydpå på Long Beach, hvor alt byggeri fra før 2020 er gået i stå. Mest af alt ligner meget af det tomme film-kulisser og tilgroede byggepladser.

  Corona har ramt øen meget hårdt, og det er tydeligt og trist at se, at mange mistede deres livsgrundlag fra den ene dag til den anden.

  • Ann-Christine skrev:
   25. december 2022 kl. 18:05

   Det er trist. Jeg håber at de får en god balance igen, så øen igen bliver så dejlig skøn, naturlig og autentisk, som vi oplevede den.
   Rigtig god ferie til jer
   Glædelig jul
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.