Pop Tarts med saltkaramel og chokolade


Pop Tarts … og så tilmed med saltkaramel, blød chokoladeganashe og en en lille drys af knasende saltflager, som balancere det hele i en himmelsk mundfuld!
Jeg er begejstret!
Pop tarts er små lukkede tærter, bagt med en (i min version), lidt opgraderet mørdej/tærtedej, som giver en sprød og lidt porøs krumme. Inden i kan der gemme sig alverdens skønneste fyld, som i denne omgang består af saltkaramel og flydende chokolade. Fantastisk!
Herhjemme har vi planer om at lave dem adskillige gange i år – og i flere skønne variationer.
Jeg har glædet mig meget de sidste to dage til at dele min opskrift med jer, for jeg er sikker på, at I vil blive lige så vilde med dem, som vi er …
Inspirationen fik jeg efter at have set Gilmore Girls på Netflix. Hyggeligste serie, jo. Her spises der jævnligt Pop Tarts i forskellige varianter, og efter at have stødt på dem et par gange, fik jeg lyst til at lave dem selv.
Opskriften ser lidt lang ud, men det snyder lidt, for de er i virkeligheden ret enkle og simple at lave – jeg håber I har lyst til at prøve dem.
– Måske et hyggeligt weekend bage projekt?
P.S. hvis I har lyst til flere skønne kageprojekter med chokoladelækkerier, så har jeg netop oploadet min chokoladekage som videoopskrift, I kan se den her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pop Tarts med chokolade og saltkaramel
- Dej
- 350 g hvedemel, + lidt ekstra til æltning
- 0,50 tsk bagepulver
- 40 g sukker
- 1 tsk salt
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 225 g smør
- 1 æg
- 2 dl mælk
- Saltkaramel
- 150 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
- 1 nip flagesalt
- Chokoladeganache
- 100 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- til pensling
- 1 æg, sammenpisket
- flagesalt, evt. lidt flagesalt til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Saltkaramel
Smelt sukker i en gryde ved middel varme og hold godt øje med det. Det kan godt tage tid, før det begynder at smelte, men så går det også lynhurtigt derefter.
Så snart sukkeret begynder at smelte, så skrues der højt op for varmen, røres grundigt rundt og hældes flødes i lidt af gangen. Rør godt rundt og kog karamellen godt igennem til det er helt enstartet, rør til sidst lidt saltflager i.
Chokoladeganache
Varm fløden op til den lige knap koger. Tag fløden af varmen og rør chokoladen i. Rør godt til det er helt ensartet i konsistensen og hæld det derefter på et glas og sæt i køleskabet til mindst en halv time.
Dej – og samling+ bagning af Pop Tarts
Rør alle de tørre ingredienser – mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver – sammen i en skål.
Smuldr smøret i, og smuldr det sammen med alle de tørre ingredienser til fint smuld. Rør derefter æg og til sidst mælk i. Samle dejen og ælt den evt med en smule mere hvedemel, hvis nødvendigt.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant med en højde på ca. 2-3 mm. Skær firkanter a cirka 6×10 cm – eller den størrelse du foretrækker.
Halvdelen af firkanterne fyldes på midten med chokoladeganache og saltkaramel.
Pensl de firkanter uden fyld og læg dem oven på, med den penslede side ned mod fyldet. Tryk de to deje sammen med en gaffel hele vejen rundt i kanterne.
Pensl med æg, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter eller til de er gyldne.
Når de er taget ud af ovnen skal de køle en smule af på en rist, så de ikke er alt for varme på overfladen – derefter kan de pyntes med resten af chokoladeganachen og saltkaramellen på toppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan de fryses?
Jeg ville i så fald fryse dem inden de bages.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Kan man bruge noget andet end mandelmel? Eller kan man lave melet selv af mandler ?
Du kan bruge hvedemel, men det giver et lidt andet resultat – eller lave mandelmel selv.
Kh AC
Jeg har lige bagt dem – og de smager og dufter rigtig godt :-)
Men- jeg var lidt i tvivl om dejens konsistens, den blev meget klistret, nærmest som honningkagedej. Skal den være det?
Og når de er færdigbagt, skal de så være bløde eller sprøde???
Tak for alle dine dejlige opskrifter, som jeg bruger flittigt.
Hej Christel,
De skal gerne være godt sprøde når de er bagt, men holder dog ikke sprødheden længe – og dejen skal gerne være til at rulle, så hvis den er lidt for klistet til det så drys gerne lidt mel over og på hænderne.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC