Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/projekt-nyt-koekken-foer-billeder/

Projekt Nyt Køkken – før billeder

DSC_4350

God aften i stuen – eller i køkkenet, hvis det skal være helt korrekt … jeg tænkte nemlig at jeg lige her på falderebet vil dele førbillederne af vores køkken, som det ser ud i dag – inden det bliver lavet helt om, allerede fra i morgen.

Gisp! Det er har jeg glædet mig til de sidste 4 år og nu skal det endelig være.

Vi er så sandelig ikke dem der lige bygger om så snart vi køber hus, må man sige … men det var nu alligevel ikke planen der skulle gå så længe før vi skulle i gang med køkkenet. Men tiden flyver og så blev en del af budgettet lige brugt på 4 måneder i Asien i stedet sidste år (en god prioritering!) Men nu skal det være og både når det gælder vores have og vores køkken, så er jeg altså glad for at vi har ventet så længe. Eller i hvertfald glad for at vi ikke har fulgt de første indskydelser, men givet os tid til at beslutte os, ombestemme os og omsider blive ret sikre på vores valg.
Køkkenet i dag er fra start 80’erne og var malet over med tyk blank hvid maling da vi købte huset. Det har fungeret udemærket og det har været lyst og rart at være i. Men bag den hvidmalede facade er det temmelig faldefærdigt – har flere gange stået med en løs skuffe, en knage der er røget og det er et spørgsmål om tid før komfuret giver op – det har været truende tæt på nogle gange.

DSC_4348

Det meste af maj og juni gik med køkkenresearch. Vi var rundt blandt flere forskellige køkkenfirmaer og selv om det var tidskrævende og jeg gerne ville have været i gang i juni, så var det nok også meget godt, at vi tog os god tid til denne del af projektet.

Vi har valgt et Ikea køkken og var i mandags ude at køre kortet igennem til den dyreste ikeabon vi til dato har præsteret. Plejer jo altid at koste mindst omkring 1000 kr at være i Ikea, er det ikke rigtigt?! -men det kunne vi langt fra gøre det for denne gang ;) – Vi har nu fået et virkelig fint køkken til prisen og jeg tror, at vi bliver så glade for det. Oven i prisen til selve køkken, slipper vi dog desværre ikke udenom en ret så pebret håndværkerregning til VVS og Elektriker.

I dag har jeg haft vældig travlt i dag med at forberede nedrivning af vores køkken. I morgen får vi leveret det nye køkken, så det skulle der lige gøres plads til. På lørdag skal vi så i gang med at rykke vores køkken ned – inkl halvmur ind mod stuen.

Jeg vil gerne give jer en lille rundtur i det nye køkken, når det står klar. Og synes det kunne være lidt sjovt at vise vores før-billeder også, så man rigtig kan se forandringen. (elsker selv sådanne før/efter indretningsprojekter).
kokken

Hele væggen bag køkkenet her skal rives ned og der skal laves nyt el og vvs og efterfølgende sættes en ny væg op. koekken1

Emhætten har vi allerede taget væk og sikke en forandring, det skabte – vi plejer jo at dukke os for at se forbi den
. I stedet skal vi have et emfang i loftet, som kommer til at sidde i en hvid boks helt oppe i loftet, hvilket åbner rummet meget mere op.

Væggen længst væk på billedet her – den med de to hylder – overvejer vi at male i en flot farve. Fx en smuk blå nuance. For det bliver meget hvidt ellers! Elsker at det er lyst, men jeg har sådan lyst til at teste lidt farver af.
DSC_4343

Det her er så skramlet lavet i dag, med løse vægge, grimme huller osv. Overskabene ryger væk og bliver i stedet erstattet af 3 lange flotte egetræshylder, der kommer til at gå fra væg til væg.

Jeg elsker hylder i køkkenet og vi har af samme grund fjernet lågerne på overskabene, for at give lidt ‘luft’. Men det roder jo lidt i dag, og der bliver kæmpet om pladsen … jeg håber, at vi formår at holde en vis orden på de nye hylder, så det både bliver pænt, nyttigt, hyggeligt og rart at være i. DSC_4345

Halvmuren over mod spisebordet rives ned og så udvider vi med en bred bordplade, hvor der kommer til at være et par barstole på den anden side.
plantegning

Den nye plantegning af køkkenet, vi er ved at lave.

18 kommentarer
 • Pernille skrev:
  28. juli 2016 kl. 23:16

  Spændende! Vi er selv igang med lidt ombygning, og ifbm at jeg ønsker et bedre flow i vores hus (det er ret lille!), kigger jeg lidt i retning af feng shui. Det er faktisk ikke noget der normalt er noget jeg tænker på, men efter en smule læsning er jeg alligevel blevet grebet af hvad farver kan. Og nu skriver du blå i et køkken…. Ikke at det ikke er godt, men gul er bedre :D

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2016 kl. 17:25

   Hvor lyder det spændende og hvor fint at tænke feng shui ind i ombygningen. En flot klar gul er så pænt også, men tror nu den vil passe ret skidt til vores køkkenting (har lidt meget pastel og lyserødt) – så det kommer nok til at knase lidt ;) Skulle vi tage hensyn til feng shui ift plantegningen, så er vi ude i rød og det duer slet ikke ;)
   Kh AC

 • Dorte skrev:
  29. juli 2016 kl. 00:11

  Hvor bliver det bare spændende. Vi lavede nyt køkken for 3 år siden med tvillinger på 1 år rendende overalt i byggerod og med nye elementer, guldplader, hårde hvidevarer og køkkenting overalt i stuen. Sikke et kaos ;).

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2016 kl. 17:27

   Pyyyh, ja det kan jeg forestille mig! Har været helt optimistisk omkring det og faktisk snakket med en af J&J legekammerater om at de jo godt kunne komme over at lege og evt sove i weekenden – men ALT roder jo bare nu, så legeaftaler må lige foregå ud af huset, de næste dage. Men er også sikker på at det er det hele værd og fedt at I også fik det lige som I gerne ville have det :)
   Jeg glæder mig så super meget til vi kan nyde det og bruge det nye køkken :)
   Kh AC

  • Dorte skrev:
   29. juli 2016 kl. 00:13

   Hov, fik ikke skrevet færdig. Det jeg ville skrive var at det blev så skønt og lige som vi gerne ville have det. Er sikker på I får et super flot resultat. Kh Dorte

 • Christine skrev:
  29. juli 2016 kl. 06:39

  Spændende, hvor bliver det flot!! Vi har selv lige købt nyt køkken – også fra IKEA :) Har I mon også købt hårdehvidevarer der?

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2016 kl. 17:29

   Ja, det har vi faktisk. De bliver lavet af Electrolux og ift hvad vi har nu så er det forbedringer på x1000 % med ovn og induktion ;) Så vi følte ikke at vi ville få den merglæde af at betale 15000 mere for hårdehvidevarer et andet sted (så hellere spare pengene til rejsebudgettet) ;)
   Hvad har I mon valgt?
   og spændende med jeres nye køkken også :)

 • Jeanette skrev:
  29. juli 2016 kl. 07:50

  Hej…
  Må man være så fræk at spørge, hvilket køkken, bordplade og vask i har valgt..?

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2016 kl. 17:31

   Selvfølgelig :)
   Det hele kommer i et indlæg senere – men lige hurtigt så blev det til grebsfrit køkken, egetræ massiv bordplade og stålvask :)

 • Jeanette skrev:
  29. juli 2016 kl. 07:51

  Btw… Glæder mig til at se det færdige resultat?

 • Ruth skrev:
  29. juli 2016 kl. 09:32

  hvor spændende og skønt. Vi er pt i opstartsfasen af nyt køkken. Så det bliver spændende at følge jer. Vi vil også gerne hve emhætte til i loftet og har læst en masse. Hvad har i valgt hvis jeg må spørger. Også gerne måske i næste blogindlæg dine og jeres tanker omkring udformningen. Her tænker jeg barstole ved kogeøen. Vh Ruth

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2016 kl. 17:32

   Ej, hvor spændende!
   Vi synes det er meget svært at vælge emfang, det er jo virkelig en jungle – så der er vi ikke færdige med at lave research endnu.
   Fedt du spørger til indretningen, barstole mv – jeg skal gerne komme med et indlæg om hvad vi vælger (barstole er heller ikke købt eller valgt endnu)
   Kh AC

 • Anne skrev:
  29. juli 2016 kl. 10:25

  Rigtig spændende, Ann-Christine! Glæder mig til at høre mere om jeres overvejelser og ikke mindst – se efter billederne :-) Vi er selv flyttet i nyt hus for et års tid siden og selvom køkkenet trænger til at blive udskiftet, så har der ikke været råd i budgettet endnu, men forhåbentligt får vi sparet nogle penge op i løbet af 16, så vi kan bygge nyt køkken i midt 17. Jeg har allerede forelsket mig i det hvide MÄRSTA køkken – det er bare SÅ fint synes jeg. Men jeg tænker også, at vi tager en køkkentur rundt og ser en masse andre køkkener, så vi finder det helt rette. Ser frem til at se, hvilket køkken I har valgt at få installeret :-)

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2016 kl. 17:40

   Hej Anne,
   Det er også bare SÅ vildt fint det køkken i MÄRSTA serien, det overvejede jeg også. Det kan godt betale sig at kigge på en del forskellige, for så får man tænkt en masse gode tanker om hvilke behov og ønsker man har – så man kan vælge det helt rigtige :)
   Jeg glæder mig vildt meget til at dele efterbillederne. Det er så hyggeligt at kunne dele det hele med jer der læser med :)
   Kh AC

 • Susanne skrev:
  29. juli 2016 kl. 14:20

  Ihh du bliver glad for dit nye køkken. Vi skal i gang med at bygge vores 3. hus helt fra grunden af, så jeg er lidt forvænt med nye køkkener hele tiden ;-) Den her gang vil vi også prøve med lidt farve, så vi har besluttet os for, at højskabene skal være i en flot mørkegrøn farve.

  • Ann-Christine skrev:
   29. juli 2016 kl. 17:44

   Ej, hvor vildt! Så er I jo virkelig erfarne på området :)
   Spændende med farve på højskabene, det lyder som en cool løsning!
   Kh AC

 • Nanna skrev:
  30. juli 2016 kl. 18:43

  Ej, hvor er det spændende. ELSKER at følge før/efter projekter!
  Vi kender 4 par der har fået nyt køkken sidste år. Alle endte op med IKEA køkken. Ikke udelukkende pga. af den lavere pris, men simpelthen fordi at de andre firmaer ikke kunne matche IKEA’s mange muligheder i forhold til indretning af skabe/skuffer.
  God arbejdslyst :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. august 2016 kl. 10:13

   Ej, hvor fint! Der er virkelig også mange gode løsninger til indretning og vi var ganske simpelt ret imponeret over både den service vi fik, kvaliteten til prisen og alle de muligheder der er. Tror vi bliver så glade for det :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.