Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/quedlinburg/

Quedlinburg

Quedlinburg

Nærmest mirakuløst undgik Quedlinburg en massiv ødelæggelse under 2 verdenskrig og i dag står de 1300 bindingsværkshuse, hvoraf mange er tilbage fra middelalderen stadig så fint og forholdsvis velbevarede. Quedlinburg er verdens største bindingsværksby og er på UNESCOs verdensarvsliste. 

Da vi rejste rundt i Tyskland i sommerferien og nåede at besøge en håndfuld smukke byer på en uges tid – så er det virkelig svært at vælge en favorit!

Quedlinburg hitter dog helt sikkert ret højt på min liste over tyske byer, som jeg slet ikke føler jeg er færdig med at besøge og opleve. Jeg var helt betaget af Celle og Weinheim, som begge bød på små snoede gader, passager, bindingsværkshuse og en følelse af at rejse en hel del år tilbage i tiden. I Quedlinburg kunne man dog nærmest stadig høre hovslagene fra hestevogne og der er bare noget enormt autentisk og uendeligt over byen.

Når jeg kigger billederne her, så tænker jeg også lidt Harry Potter magi … ved ikke helt hvor det kommer fra, men kan I følge mig?! Byen er pæn, magisk og eventyrlig. Men ikke for pæn. Her er også en del forfald – hvilket netop bidrager til ægtheden. Martin læste et sted, at da Quedlinburg blev overtaget af DDR efter 2. verdenskrig, var planen i mange år at rive alle de gamle huse ned og bygge praktiske, kvadratiske og typiske østtyske bygninger.

Der var dog (heldigvis) noget økonomi og budget der kom i vejen for de planer … Ohh my, hvor heldigt var det ikke lige!
Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg
Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg breakfast

Vi spiste en dejlig morgenmad ved Samocca – bestilte et stort udvalg af lækkerier og delte hele molevitten. Jeg havde luret stedet ud på Tripadvisor, og det levede helt og aldeles op til forventningerne.

Der var nu mange gode steder, som vi også gerne ville have prøvet. Quedlinburg Quedlinburg

Mom´s burger er toppen!

Smagen er i top – helt enkelt og så godt. Vi delte også en jordbærmilkshake, nu vi var igang med at smovse. Det kan anbefales.

Quedlinburg var vores sidste stop på rejsen hjem mod Danmark efter vores impulsive sommerferietur til Sydtyskland – to af os havde enormt hjemve og længdes efter at give Molly en ordentlig nusse- og krammetur. Så vi brugte ikke lige den ekstra dag i Quedlinburg, som man ellers sagtens kunne gøre. Har på fornemmelsen at den by rummer meget godt. Både på “slendren rundt i gaderne på må og få – oplevelser”, spiseoplevelser og nok helt sikkert også nogle særværdigheder, som er værd at sætte lidt tid af til.

Sæt endelig kryds ved denne by, som stop over på bilferien sydpå. Dét kommer I ikke til at fortryde!

Vi havde i øvrigt booket værelse via Airbnb igen – centralt og okay, uden at være fantastisk. Men prisen var god, mener vi gav lige omkring 700 kr for os alle fire.
Quedlinburg Quedlinburg Quedlinburg

4 kommentarer
 • Tina skrev:
  3. august 2017 kl. 10:32

  Tak for anbefalingen. Vi havde en skøn eftermiddag-aften i Quedlinburg på vej til Østrig. En meget smuk og charmerende by. Vi boede på et hotel i midtbyen og spiste på Mom’s, gik tur og så de smukke huse. Det er bestemt en by, jeg gerne vender tilbage til!

  • Ann-Christine skrev:
   4. august 2017 kl. 07:20

   Hvor er det skønt at høre at I også havde en skøn rejse dertil :)
   Tak for din fine hilsen ♡
   Kh AC

 • Ulla skrev:
  25. august 2021 kl. 12:16

  Hej Ann-Christine,
  Inspireret af din anbefaling af Quedlingburg havde vi booket to nætter på Hotel Romantik am Bruehl i byen.
  Det er så hyggelig en by med mange smukke bygninger, gader og steder. Hotellet var også helt fantastisk og med så hyggelig en gårdhave.

  Turen gik videre (også på din anbefaling) til Regensburg, der er noget større, men også en virkelig fin by. Vi boede i Marina Apartments lige ned til Donau, skønt at sidde på altanen og følge med i flodtrafikken. Der er stadig lidt byggerod omkring komplekset, men det er jeg sikker på hurtigt bliver til et flot område.

  Tak for inspiration til min første Tysklandsferie, den opfyldte alle forventninger

  • Ann-Christine skrev:
   27. august 2021 kl. 09:55

   Hej Ulla
   Hvor dejligt! Det er jeg virkelig glad for at høre, så skønt at I kunne have glæde af vores tips.
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.