Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/regensburg-tyskland/

Regensburg i Tyskland – miniguide

 

Regensburg i Tyskland er endnu en smuk og hyggelig by at føje til samlingen af skønne tyske byer. I modsætning til mange af de andre små hyggelige tyske byer vi har været i, så er det ikke de mange bindingsværkshuse der præger denne historiske by, som blev grundlagt af romerne for knap og nap 1000 år siden.

Flere af de historiske og oprindelige bygningsværker fra den tid kan man stadig se. En del er blevet restaureret, blandt andet den gamle bro og indgangspartiet til legionsmuren, der omkransede romerneslejr.

Regensburg er et fint sted at stoppe på vejen til eller fra Italien og da vi skulle hjem fra vores rejse i Toscana, tog vi turen med en enkelt overnatning og stoppede for en overnatning i Regensburg.

Vi boede på det lille fine og charmerende Bohemian Hotel og havde det smukke værelse med ekstra dobbeltopredning til Johan og Julie, som I ser på billedet herover. Prisen er under halvdelen af et hotelværelse i Danmark og morgenmaden er stjernegod!
Virkelig anbefalelsesværdig.

Tilmed så var personalet simpelthen så søde og opmærksomme. Man følte sig så velkommen som gæst og så straks efter vi havde sat kufferterne på værelset, gik vi ned i den lille bar og fik serveret et glas prosecco til Martin og jeg og en Fritz-kola til Johan og Julie. Ahh!

Se lige en fin morgenmad. Med frisk frugt og bær. Små bægere med karse man kunne klippe af, hjemmebagte muffins, nødder og lækkerier.

Dertil en virkelig god cappuchino. Skøn start på dagen og rart inden turen gik videre i bil.

Vi spiste om aftenen på det tjekkede burgerspot; Hans im Glück. Her fik vi lækre saftige burgere, god kartoffelsalat, fritter og en cocktail til maden. simpelthen så lækkert! 

Regensburg kan fint opleves på sådan en enkelt overnatning. Vi gik en tur på et par timer om aftenen, efter vi havde spist og igen om morgenen inden vi kørte videre.

Over den gamle bro til den lille halvø på den anden side. Se den gamle indgangsport til romernes legionslejr, kigge på den ret specielle kirke og de karakteristiske ure, som hænger flere steder i byen.

10 kommentarer
 • Charlotte skrev:
  30. juni 2017 kl. 08:00

  Hej ?
  Vi sidder netop og overvejer en overnatning på vej mod Italien, og synes dette hotel lyder skønt – men hvis jeg forsøger at booke online, bliver det to værelser, i stedet for ekstra opredning til børn. Hvordan gjorde I?
  På forhånd tak.
  Hilsen Charlotte

  • Ann-Christine skrev:
   30. juni 2017 kl. 13:08

   Jeg mener at Martin ringede til dem og fik det ordnet over telefonen :)
   Rigtig god tur til jer
   Kh AC

 • Kristine skrev:
  1. juli 2017 kl. 11:24

  Hotellet ser så fint ud. Hvordan er forholdene med hensyn til parkering. Vil man kunne have en bil med camp let bag holdende?

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2017 kl. 11:54

   Vi parkerede i en parkeringskælder ikke så langt derfra og det fungerede rigtig fint – om det vil kan lade sig gøre at have en camp let med der må jeg være dig svar skyldig på. Måske hotellet kan hjælpe med svar :)

 • Maja Vind Julsen skrev:
  21. juli 2017 kl. 22:35

  Tak for tippet om Regensburg. Har netop haft en overnatning der på din anbefaling. Er på vej mod Østrig og Italien med tre drenge på bagsædet.
  Vi kontaktede Bohemian hotel, men endte med at bo på et meget lille og hyggeligt hotel 200 m. fra den gamle stenbro.

  • Ann-Christine skrev:
   24. juli 2017 kl. 17:31

   Hvor skønt! Dejligt at I fandt et andet hyggeligt sted :)

 • Henriette skrev:
  7. juni 2021 kl. 17:06

  Det lyder virkelig skønt. Vi er på jagt efter en hyggeligt by på vej til Kroatien. Hvad måtte I give for en overnatning? vi er 2 voksne og 2 børn. Faktisk også lille hund…

  • Ann-Christine skrev:
   8. juni 2021 kl. 08:11

   Så dejligt et sted! Jeg kan ikke huske, hvad vi gav for overnatning :)
   Prøv at ringe eller skrive til dem og spørg.
   Rigtig god tur.
   Kh Ann-Christine

 • Nadia skrev:
  1. juli 2021 kl. 13:20

  Jeg har netop lige booket en overnatning i Regensburg efter at have læst dine anbefalinger til byen.
  Det er et perfekt stop lige på vores vej til Italien, uden vi skal køre alt for langt væk fra den oprindelige rute, så tak for det :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. juli 2021 kl. 07:30

   Hvor hyggeligt! Rigtig god tur :)
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.