Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sankta-lucia-engle/

Fine Sankta Lucia engle

lucia-pynt

De sidste mange år har vi herhjemme haft en hyggelig tradition med luciaboller (eller lussekatter som de hedder i Sverige.) Jeg har faktisk hele tre opskrifter på de skønne luciabrød her og glæder mig til at bage dem igen i år. Jeg elsker også traditionen med børn der går luciaoptog – så rørende! Elsker julens mange traditioner og den eventyrlige hygge, der følger med at vi gentager en hel del ting fra år til år (vi tager også meget gerne nye traditioner til os, men det er en helt anden snak – er vist bare lidt hyggenørdet omkring den slags).

På søndag er det luciadag og i den forbindelse har Dansk Blindesamfund sendt mig en pakke fine Sankta Lucia Engle. Lucia englen holder sit øje mellem hænderne og det er bare fint og enkelt og helt rørende faktisk. Som designeren bag de smukke engle selv siger:  “Hun er symbolet på klarsyn, men for mig er hun symbolet på at se med hænderne, sanserne og følelserne”

Historien om Sankta Lucia handler om en ung, rig og smuk pige, der gerne vil være nonne for at hjælpe de syge og fattige, og derfor nægter at gifte sig med en romersk mand. Hun stikker begge sine øjne ud foran de romerske dommere, for at de ikke skal synes, at hun er smuk. Derfor er Sankta Lucia tit afbilledet som en pige, der bærer sine øjne i hænderne – og derfor er hun også skytsenglen for alle de blinde. Et symbol på, at at man ikke skal lade sig begrænse af alt det man ikke kan uden synet. 

Englene er skabt i et samarbejde mellem Dansk Blindesamfund og tekstildesigner Astrid Skibsted. Jeg er ret vild med at de er så tidsløse og i en fin kvalitet som man har lyst til at tage frem år efter år og pynte med – måske på grangrene i en vase fra Lucia dag og derefter videre til juletræet, når det kommer inden for i stuen.

Englene er i øvrigt i tofarvet filt, med hvid på den ene side og en mørk blå på den anden side og der medfølger en lille bomuldssnor til ophæng.

lucia-julepynt

 

Sankta Lucia englene bliver ikke solgt i butikkerne, men hvis I vil støtte Dansk Blindesamfund med 300 kr (eller mere) og overfører på Mobile Pay på tlf nr 23 40 23 40 – husk at skrive navn og adresse i kommentarfeltet – så får I tilsendt en gaveæske med seks Sankta Lucia engle.

I kan også bestille Sankta Lucia englene via Dansk Blindesamfunds hjemmeside her.

lucia-engle

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
2 kommentarer
 • Henriette skrev:
  8. december 2015 kl. 12:44

  De er flotte! Næsten lidt retrolækre og passer perfekt til min anden julepynt samling.
  Jeg har lige bestilt og glæder mig til at modtage den lille pakke.

  • Ann-Christine skrev:
   8. december 2015 kl. 13:36

   Ja, de er jo faktisk lidt retro lækre :)
   Rigtig god dag til dig
   Kh AC