Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sankta-lucia-engle/

Sankta Lucia engle

lucia-pynt

De sidste mange år har vi herhjemme haft en hyggelig tradition med luciaboller (eller lussekatter som de hedder i Sverige.) Jeg har faktisk hele tre opskrifter på de skønne luciabrød her og glæder mig til at bage dem igen i år. Jeg elsker også traditionen med børn der går luciaoptog – så rørende! Elsker julens mange traditioner og den eventyrlige hygge, der følger med at vi gentager en hel del ting fra år til år (vi tager også meget gerne nye traditioner til os, men det er en helt anden snak – er vist bare lidt hyggenørdet omkring den slags).

På søndag er det luciadag og i den forbindelse har Dansk Blindesamfund sendt mig en pakke fine Sankta Lucia Engle i gave. Lucia englen holder sit øje mellem hænderne og det er bare fint og enkelt og helt rørende faktisk. Som designeren bag de smukke engle selv siger:  “Hun er symbolet på klarsyn, men for mig er hun symbolet på at se med hænderne, sanserne og følelserne”

Historien om Sankta Lucia handler om en ung, rig og smuk pige, der gerne vil være nonne for at hjælpe de syge og fattige, og derfor nægter at gifte sig med en romersk mand. Hun stikker begge sine øjne ud foran de romerske dommere, for at de ikke skal synes, at hun er smuk. Derfor er Sankta Lucia tit afbilledet som en pige, der bærer sine øjne i hænderne – og derfor er hun også skytsenglen for alle de blinde. Et symbol på, at at man ikke skal lade sig begrænse af alt det man ikke kan uden synet. 

lucia-julepynt

 

 

2 kommentarer
 • Henriette skrev:
  8. december 2015 kl. 12:44

  De er flotte! Næsten lidt retrolækre og passer perfekt til min anden julepynt samling.
  Jeg har lige bestilt og glæder mig til at modtage den lille pakke.

  • Ann-Christine skrev:
   8. december 2015 kl. 13:36

   Ja, de er jo faktisk lidt retro lækre :)
   Rigtig god dag til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.