Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sasbachwalten/

Sasbachwalden

Sassbachwalten

Sasbachwalden er et skønt område tæt på den tyske grænse til Frankrig. Her boede vi mellem vinmarkerne i et hyggeligt ældre hjem, som vi havde lejet via Airbnb. 

De smukke bindingsværkshuse dannede rammen for byen og stokroserne blomstrede. Sasbachwalden er et lille turistområde med vældig mange restauranter ift antal indbyggere, men her er slet ikke spor for turistet.

Maden var god, alle de steder vi spiste og den lokale vin Alde Gott er fremragende, laves på flere druer og kan købes til en god pris – vi havde både Riesling, Gewurztraminer, rødvine og forskellige bobler med hjem. Sasbachwalden var Martins favorit på vores Tysklands sommerferie og jeg er helt enig med ham i at det en helt særlig by og virkelig smuk.
Sassbachwalten

Over byen på toppen af bjergene ligger Murmelsee, som er kendt for den smukke sø, naturoplevelser og ikke mindst for den fantastiske udsigt der er overalt på turen. Man kan gå en lille tur rundt om søen.

Som et lille højdepunkt vores vores børn, så var den lokale tv station på optagelse ved Murmelsee den dag vi var der, og Johan og Julie blev spurgt om de ville med i dagens vejrudsigt. De skulle blot vippe på en vippe og ellers lege på legepladsen – hvilket skulle demonstrere at vejret ville gå lidt op og ned de seneste dage. De synes, det var vældig skægt at se sig selv i den tyske vejrudsigt i tv´et om aftenen ;) Sassbachwalten Sassbachwalten Sassbachwalten Sassbachwalten Sassbachwalten Sassbachwalten

Man må selvfølgelig spise wienersnitsel, cordon bleu og flammekuchen når man er i Tyskland – og alt sammen prøvede vi i Sasbachwalden.

Vi kan også varmt anbefale deres vin Alde Gott, både at nyde til maden – og til at tage med hjem til Danmark som en skøn drikkelig souvenier.
Sassbachwalten Sassbachwalten
Sassbachwalten Sassbachwalten Sassbachwalten

4 kommentarer
 • Sanne skrev:
  5. august 2016 kl. 10:53

  Hvor ser der dejligt ud. Jeg er selv lige hjemvendt fra Alsace og landskabet er næsten det samme, det ser bare så idyllisk ud med de små vinmarker på bjergskråningerne.. Åhhh, jeg glæder mig allerede til at komme afsted igen næste år :D

  • Ann-Christine skrev:
   5. august 2016 kl. 14:03

   Man bliver jo simpelthen så forelsket i den natur og de smukke omgivelser – og jeg er vild med at det er sådan forholdsvis nemt at køre dertil OG at der er de fineste byer at gøre stop i på vejen dertil.
   Må prøve Alsace næste gang :)

   • Annemette skrev:
    6. august 2016 kl. 22:27

    Alsace i efteråret vækker dejlige ferieminder hos mig. Jeg vil anbefale Résidence Le Clos d’Eguisheim i den lille by Eguisheim tæt på Colmar. Det er til at betale, også i skolernes efterårsferie og ligger centralt for at opleve Alsace, hvor afstandene er korte. Det er nemt at kombinere vinbesøg, ture i vinmarkerne hvor der høstes, besøg i storkefarm, flotte borge, hyggelige byer, fugleopvisning, Strassbourg mv. Og ja…. vinen. Jeg troede engang, at livet var for kort til hvidvin, men det var før jeg havde været i Alsace. Mh Annemette

    • Ann-Christine skrev:
     8. august 2016 kl. 10:37

     Hej Annemette,
     Ej, men hvor lyder det dog som et helt og aldeles skønt sted.
     Selv om vi jo næsten lige har været afsted, så bliver jeg meget grebet af lyst til at planlægge en ny rejse – og efteråret lyder jo som et ret perfekt tidspunkt. Kan dog være det hellere må vente til næste år, men nu må vi se ;)
     Tak for din skønne hilsen
     Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.