Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/september-glaeder-jeg-mig/

I september glæder jeg mig til …

September

Ih, hvor har jeg glædet mig til denne uge og til september måned i det hele taget.
Fra slutningen af juli og hele august har vi haft byggerod i huset, forhaven og køkkenet i særdeleshed – selv om det jo altsammen er en del af arbejdet hen mod et stjernegodt resultat, så kan det indimellem trække lidt tænder ud mens det står på. Jeg har helt sommerfugle i maven over at det forhåbentlig bliver færdigt og klart i denne uge – juhuuu, det står naturligvis meget højt på listen over de skønne ting jeg glæder mig til i denne måned

I september måned glæder jeg mig til … 

 1. At få køkkenet færdigt – jeg er så spændt på om alt klapper som det skal i denne uge. Om den kæmpe bordplade der er skåret specielt til vores løsning passer, om vi kan lykkedes med at få fat i de hyldeknægte vi har udset os, og som ellers er næsten udsolgt lige nu (gisp!) og ja, om det hele bliver færdigt. I må gerne krydse fingre for mig ;) og hvis alt går som vi håber, så åbner vi en flaske bobler på fredag og fejre det
 2. At nusse om vores forhaven, få plantet til med skønne planter og gjort det rigtig efterårshyggeligt og rart med lyng, pyntekål, græskar og den slags. Har så skønne planer med det sted
 3. at se mine børn spille fodboldkampe – fodbold er lige pludselig blevet helt spændende og det er bare så hyggeligt at være med ude hele familien og se dem være topengageret
 4. At høste fra haven – gulerødder, artiskokker, rødbeder, fennikel, squash og fryse lækre krydderurter ned til vinteren. Så lækkert!
 5. at blive forkælet med opfriskning af reflekser og klipning hos min frisør
 6. at ny-indrette vores sofahjørne i spisestuen – glæder mig sådan til at vise jer den lille hyggekrog også.
 7. Eksperimentere med kombucha – favoritten er lige nu er med hindbær
 8. Hyggelige eftermiddage med Johan og Julie – vi har aftalt at når køkkenet er færdigt, så starter de op med en fast ugentlig maddag.
 9. At spise efterårshindbær direkte fra buskene i haven – har allerede kunnet spise et par stykker og de er så gode.
 10. Gode bøger … har et par stykker liggende, som jeg allerede tror der er god potentiale i for skønne anbefalinger videre til jer.

Hvad står der mon på jeres septemberliste af skønne planer?

8 kommentarer
 • 5. september 2016 kl. 13:07

  Hvordan fryser du krydderurterne? Hakker du dem først og er en pose eller en bøtte bedst, for ikke at danne alt for meget rim?

  I september glæder jeg mig til:
  – stearinlys: endelig legitimt at tænde dem igen
  – at komme videre med det hæklede tæppe, som jeg har haft gang i i over et halvt år, til den stadig indvortes lillebror
  – sammen med mine unger at få valgt hvilken fritidsaktivitet de skal gå til i år
  – forhåbentlig at få ansat min barselsvikar, så jeg kan gå på barsel med god samvittighed og ro i sjælen

  • Ann-Christine skrev:
   6. september 2016 kl. 12:27

   Jeg har egentlig tænkt mig bare at vaske dem grundigt, lade dem tørre af på et rent viskestykke, klippe det fra der alligevel ikke skal bruges (stængler, kviste osv) og så ellers fryse ned inden jeg hakker det. I frostposer eller små bøtter – begge dele er jeg sikker på går fint.

   Lyder som en skøn september du har i vente, og rigtig god fornøjelse med kommende barsel :)

 • Regine skrev:
  5. september 2016 kl. 14:21

  Sikke en god ide med at fryse krydderurter ned. Det er helt sikkert også noget jeg vil få gjort i september.

  Det lyder til du har mange spændende ting i køkkenhaven – mmh, især fennikel og artiskok. Næste år må jeg hellere få fyldt køkkenhaven med lidt mere forskelligt :)

  Venlig Hilsen Regine

  • Ann-Christine skrev:
   6. september 2016 kl. 12:29

   Jeg har heller ikke helt formået begrænsningens kunst mht haven, så vi kan lige knap følge med ;) Det kan virkelig anbefales med især fennikel – artiskok satser vi på at spise denne weekend, den er jeg spændt på :)
   Skøn, hyggelig og inspirerende septemberliste du har lavet!

 • Lotte skrev:
  5. september 2016 kl. 22:58

  Som altid sååå hyggeligt med din liste. Glæder mig også til at se det endelige køkken – og nu er jeg nysgerrig på de hyldeknægte. Du må meget gerne vise dem, selvom I ikke får jeres vilje og får fat på dem :) Men det gør I.. Jo. Selvfølgelig.
  Spekulerer på – jeg ved du fryser meget ned, både krydderurter, men også som du tidligere har nævnt nem aftensmad til travle perioder. I hvad og hvordan fryser du ned? Jeg har fået en lille apati imod plastik, omend jeg ikke rigtig kan se andre løsninger i fryseren. Måske noget vokspapir af en art er alternativet? Og hvordan holder du styr på hvad du har frosset ned? Ved at skrive på pakkerne eller måske i en bog?

  • Ann-Christine skrev:
   6. september 2016 kl. 12:35

   Hej Lotte,
   Jeg glæder mig også helt vildt!
   Hyldeknægtene er helt enkle og jeg har fundet dem hos bauhaus- vi skal bruge 9 stk, så det kniber lige lidt pt. Men håber det løser sig. Ikea har tidligere lavet noget lign – den hedder vist ekby, men deres design er lavet om, så hylderne kommer til at hænge lidt ud fra væggen og det duer ikke med planerne her ;)
   Jeg fryser ned i frostposer. Vi har meget lidt fryseplads, så det duer ikke med bøtter der fylder i sig selv – og selv om vi fryser en del, så fryser vi alligevel ikke mere end at alt max ligger 1-2 måneder – så det er helt nemt at holde styr på, blot ved at skrive på posen
   Kh AC

 • Trine skrev:
  6. september 2016 kl. 20:42

  Det blir godt nok spændende med det nye køkken- noget der også står højt på listen her….
  Jeg glæder mig til:
  1fejre en venindes 50 års fødselsdag
  2 min egen fødselsdag som betyder en hel dags hygge med min store søn og hans kæreste
  3 efterårets smukke farve og vejr
  4 hygge og stearinlys indendøre
  5 en tur til frisøren
  6 en tur på Thorvaldsens museum på min fødselsdag
  7 æblekager og kanelsnegle
  8 pynte op til efteråret udenfor og lægge tulipanløg- købte en del med hjem fra Amsterdam i sommers
  9 at hygge med the og en god bog
  10 at have alle mine veninder til fødselsdagsbrunch og hygge

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2016 kl. 09:25

   Har helt sommerfugle i maven over det i dag ;)
   Sikke en dejlig liste! Håber du havde en skøn tur til Amsterdam og det var da bare den bedste ide at købe tulipanløg med hjem fra netop tulipanernes land til at plante i egen have. Hyggeligste souvenier :)
   Rigtig dejlig september til dig og rigtig god fødselsdag, ikke mindst :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.