Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sma-glimt-16/

Små Glimt

nissedoer

Så er nissen flyttet ind og julemåneden er for alvor sat i gang herhjemme. Faktisk var det mest mig der ikke kunne vente og derfor gik og julede den lidt i smug i løbet af sidste uge. Johan og Julie havde faktisk ikke den fjerneste forventning til, at nissen skulle dukke op igen søndag morgen og de blev simpelthen så overraskede og helt rundtossede af juleglæde og nisseløjer.

det-nemmeste-kalenderlys

Den mest simple juledekoration har fundet vej ind i stuen. Et stykke træ fra mine forældres skov, nogle kogler, et kalenderlys og en lille fyrfadsstage fra Anne Black.

tiny-books

Lille bitte små mini bøger. De er blevet pakket ind til kalendergave. Jeg har bestilt en til Julie og en til Johan med meget små billeder af store øjeblikke, -og så en til køleskabet, med billeder fra vores sommerferie i år.

boller

Jeg har endelig fået investeret i en røremaskine apropros dette indlæg. Og efter at have læst alle jeres virkelig gode anbefalinger og personlige erfaringer, samt rådført mig med et par forskellige ‘eksperter’ bl.a KitchenOne, som havde næsten alle røremaskinerne på nær KitchenAid og som i øvrigt gav en virkelig fin vejledning – så står der nu en Ankarsrum Assistent på mit bord. Jeg købte den med mest udstyr nu jeg var i gang, for jeg vil også få meget glæde af kødhakker og pastapladerne.

Den har allerede kørt en del gang. Står helt stille, mens de rører de sejeste deje og jeg er allerede super glad for den.

Det har været sådan en hyggelig weekend, med 1 års fødselsdagfest, date med Martin på The Lodge i Vejle og julehygge herhjemme. Denne uge starter med dobbelt playdate til Johan og Julie herhjemme i eftermiddag, pakke kuffert til et par dage i København med et godt og fuldt booket mødeprogram for mit vedkommende og så et par dage på hjemmekontoret sidst på ugen. Det bliver en god uge, er jeg ret sikker på!

31 kommentarer
 • Simone skrev:
  2. december 2013 kl. 09:59

  Ej du bliver så glad for den røremaskine, jeg har selv en, og jeg elsker den :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2013 kl. 21:39

   Det kommer jeg også til, er jeg sikker på! :)

 • Susanne skrev:
  2. december 2013 kl. 10:05

  Hej, jeg har selv en Kitchen aid og er ikke udtalt begejstret for den, den kan ikke tåle så store portioner mel, men det er også en classic. Hvor meget mel har du prøvet med indtil videre?

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2013 kl. 21:40

   Jeg bager egentlig ikke selv så store portioner – men den kan klare en våd dej som denne http://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/ og det tror jeg faktisk ikke Kitchen Aid´en ville kunne i længden. Denne nye maskine står helt stille og kan snildt røre i de 20-30 minutter jeg gerne vil have den til.
   Jeg tror også den sagtens kan klare større deje.

   • Susanne skrev:
    3. december 2013 kl. 15:02

    Tak for svaret. Min kan slet ikke klarer den str. dej du henviser til, armen begynder ret hurtigt at stå og hoppe, og den bliver hurtig varm. Mon ikke jeg ender med sådan en som din, når pengene er til det :-)

    • Ann-Christine skrev:
     3. december 2013 kl. 20:44

     Den er i hvertfald værd at spare op til, hvis man gerne vil bage meget ;) Nu har jeg jo selv undværet en røremaskine indtil for 1 uge siden, så det går jo også helt fint uden. Men nøj, hvor er jeg glad for den!

 • 2. december 2013 kl. 10:14

  Der er ikke noget så godt som at opleve børns glæde her i julemåneden. Ofte skal der ikke så meget til, men deres glæde er så utrolig stor.

  Og tror mig du vil også komme til at nyde din nye røremaskine. Jeg har også en med ekstra udstyr, men må indrømme at det ekstra udstyr sjældet bliver brugt :-(

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2013 kl. 21:41

   Vi har også talt om at det er nok vigtigt at komme igang med det, så man bliver fortrolig med lynhurtigt at sætte det op og skille det igen. Det skal genre være lidt en nem rutine – for ellers får jeg det heller ikke brugt optimalt.

 • Maiken skrev:
  2. december 2013 kl. 10:26

  Sikke nogle fine juleglimt! Der oser jo af fin julestemning, og en fin reminder om at sikre julen kommer til alle.

  Jeg overvejer også om der skal flytte en nisse ind her hos os. Det kunne være ret sjovt. :)

  Det må være lækkert med opgradering af udstyr. Jeg kunne også godt bruge en røremaskine, men ind til videre går det fint nok uden. Jeg er sikker på, at din vil blive flittigt brugt. :)

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2013 kl. 21:44

   De små nisser kan jo også fint nå at flytte ind endnu. Sidste år var de små døre udsolgt en del steder, men jeg har også set mange små fine hjemmelavede døre, bl.a på instagram under hastagget #nissedøre ;-)

   Det har faktisk også gået fint nok uden en røremaskine i mange år – og jeg har godt nok også overvejet dette køb grundigt i mange år. En ret stor investering, men jeg er også sikker på at den kommer til at være super nyttig og meget brugt :)

  • Maiken skrev:
   2. december 2013 kl. 10:33

   Nu fik jeg lige kigget nærmere på røremaskinen. Jeg tror faktisk også det er sådan en min mor har, som efter 20+ år still is going strong. En kitchen Aid har også været på min ønskeseddel af især æstetiske grunde, men jeg tror faktisk den her er et meget bedre køb. Designet er da også ret fint. Hvilken farve købte du?

   • Ann-Christine skrev:
    2. december 2013 kl. 21:45

    Jeg købte den hvide, og nu hvor jeg har vænnet mig til den her på køkkenbordet – ja, så synes jeg faktisk den er for fin til at ryge i skabet ;)
    Er rimelig sikker på at det er et super køb – men det kommer jo også an på ens behov.

 • Twin-food skrev:
  2. december 2013 kl. 13:13

  Kære Ann-Christine

  Vi har netop besluttet at vi I julegave skal have en røremaskine (af os selv ;-)) men hvad fik dig til at vælge denne fremfor en Kitchen Aid?
  Vi havde egentlig besluttet os for en Kitchen Aid – men bliver helt i tvivl :)

  KH
  Laura og Christine

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2013 kl. 21:50

   Kære Laura og Christine,
   Jeg var også fast besluttet på en Kitchen Aid, men da jeg havde lånt min søsters i 2 uger og kunne se at den dansede når den skulle røre en dej som denne: http://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/ og da det typisk vil være sådan en dej, der er vores basisbrød – så gik det bare ikke. Jeg måtte have en der med sikkerhed kunne klare det og hvor jeg ikke skulle være bange for, at den ville brænde sammen.
   Så mit valg blev truffet primært pga den dej … :)
   Desuden er der alverdens lækkert ekstra udstyr med til denne sag, som jeg glæder mig rigtig meget til at give mig i kast med.
   Rigtig god fornøjelse med at finde den perfekte maskine til jeres behov. Tjek evt kommentarfeltet under den opskrift jeg linker til, der er super mange gode tips og inspiration til valget.
   Kh AC

  • Susanne skrev:
   2. december 2013 kl. 16:28

   Hej, hvis jeg må blande mig så ville jeg ikke vælge Kitchen Aid hvis jeg havde kendt til denne Ankarsrum. Bla. pga armen ind over maskine, der gør det svært ikke at ramme ved siden af skålen, når man fylder på under brug, og så kommer krog eller kagepaletten ikke ordentlig ud i siden af skålen, så der er en del rengøring af KAén.

   • Ann-Christine skrev:
    2. december 2013 kl. 21:53

    Det må du i hvert fald, Susanne! Tak for dit input :) Det er i hvertfald nemt at fylde på under brug ved denne maskine.

 • Annette skrev:
  2. december 2013 kl. 21:20

  Åh,jeg har været så spændt på hvilken maskine du ville vælge,håbede på assistenten!
  Tillykke med den,købte selv én tidligere på året og er SÅ glad for den.
  Min kenwood gav op efter 25 år,jeg var rigtig glad for den,men Assistenten er bare meget bedre! Den er da også meget pæn synes jeg. Glæder mig til at se hvad du får brugt ekstraudstyret til.
  Hilsen Annette

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2013 kl. 21:57

   Hej Annette,
   Jeg er allerede blevet simpelthen så glad for den og nu hvor den har stået på køkkenbordet i en uges tid og jeg er kommet mig over, at den ikke ligner den hvide Kitchen Aid, som jeg hele tiden havde forestillet mig skulle pynte i mit køkken – så synes jeg faktisk også den er helt pæn at se på. Først troede jeg, at den ville blive opbevaret i køkkenskabet, når den ikke var i brug. Men nej, den skal stå fremme og være til både gavn og pynt! :)
   Kh Ann-Christine

 • Marina skrev:
  3. december 2013 kl. 09:04

  Jammen den er jo megasmuk den køkkenmaskine. Jeg bager stort set hver dag og ælter med glæde i hånden men jeg har faktisk længe tænkt at det også kunne være skønt med en maskine. Så er det jo bare det at jeg ikke vil have den smukke kitchen aid fordi jeg kender mange der ikke synes den er god og at de maskiner jeg får anbefalet er grimme. Hvis sådan en maskine skal give mening for mig i længden tænker jeg at den skal være smuk så den kan stå fremme ligesom min ismaskine gør det.

  Tak for din anbefaling. Nu vil jeg overveje sådan en maskine igen.

  Og så kikkede jeg faktisk ind fordi jeg så dit billed af den hyggelige nissedør. Hvor er den da bare fin med sofa og juletræ. Vores nisse har pyntet op med kælkebakke og julekugler i år.

  • Ann-Christine skrev:
   3. december 2013 kl. 20:40

   Jeg synes den bliver pænere og pænere – måske også fordi den er så sej til at lave lige det jeg vil have den til ;)
   Det er simpelthen så hyggeligt med de nissedøre. De dukker op flere og flere steder, det er jo lige ved at blive sådan en hele juletradition mange steder :)

   • Marina skrev:
    5. december 2013 kl. 10:09

    HJÆLP

    Jeg kan fornemme på min mand at han vil give mig sådan en kitchen aid i julegave (vi giver ellers aldrig så store julegaver) og den ved jeg bare at jeg ikke ønsker mig. Jeg forsøger diskret at hinte at jeg måske bedre kan lide en anden maskine, men den vil han jo så gerne se billeder af o.s.v. Jeg er slet ikke klar til at træffe beslutning. Har set test og film om din (og andre) men er stadigt i tvivl. Især er jeg i tvivl om alt det ekstra udstyr. Jeg synes det ser klodset ud og jeg ved ikke om jeg ville få det brugt. Ville gerne have et småkage jern til mine elskede vaniljekranse men ved ellers ikke. Hvad tænker du om ekstra udstyret? Og kan maskinen røre en helt almindelig kagedej (nogen siger der skal meget dej til men jeg bager jo bare kager i helt almindelig familiestørrelse)?

    • Ann-Christine skrev:
     6. december 2013 kl. 08:18

     Det er så svært at rådgive om, for det kommer jo an på hvad man gerne vil bruge maskinen til.
     Mit primære behov var, at den skulle kunne røre en virkelig blød gærdej i lang tid.
     Jeg tror også, at jeg bliver rigtig glad for kødhakkeren, pølsehornet (hedder det mon sådan?) og pastaudstyret.
     Den kan jo også vaniljekranse osv – men der ved jeg faktisk ikke om jeg ikke bare lige så gerne vil bruge en tyl og sprøjtepose …

     En helt almindelig hurtig kagedej, tror jeg måske at jeg fortsat bare vil røre i hånden og lige sådan, når der skal piskes flødeskum og æggehvider. Men det handler ikke om maskinen – det er nok dels vane og bare den måde, som jeg godt kan lide at lave mad på.

     Hvis jeg ikke havde planer om at skulle lave de bløde gærdeje i stor stil (2-4 gange pr uge) så ville jeg nok have købt en Kitchen Aid eller helt have undværet …
     Prøv vet at spørge hos Kitchen One, de har flere forskellige maskiner og hvis du beskriver dit behov, så oplevede jeg at de gav rigtig god rådgivning :)

     • Marina skrev:
      6. december 2013 kl. 23:54

      Tak for svar.

      Jeg laver så mange forskellige slags brød, men har aldrig tænkt på det som et problem at jeg ælter i hånden. Derfor er det hellere ikke sådan at jeg virkeligt går og synes jeg mangler sådan en maskine. Og du har ret man vil jo nok som oftes foretrække håndmikseren (eller min foodprocessor den bruger jeg faktisk hver dag).

      Min vaniljekranse dej er ikke god i almindelig sprøjtepose, der skal mange kræfter til. Til gengæld er de gode… Men altså at anskaffe en hel maskine for det det er jo for vildt.

      En kichen aid vil jeg ikke have, jeg kender for mange der har haft for meget bøvl med dem.

    • Marina skrev:
     5. december 2013 kl. 10:11

     Og så skal jeg da til at følge med igen på din dejlige blog. Læste med en gang men faldt fra, husker ikke rigtigt hvorfor, men sådan går det jo nogen gange.

     • Ann-Christine skrev:
      6. december 2013 kl. 08:20

      Det lyder dejligt – du er noget så hjertelig velkommen :)

      -og jeg kender det godt, pludselig kan man blive optaget af hverdagen og alverdens andre ting og komme helt fra en blog i perioder :)

  • Marina skrev:
   3. december 2013 kl. 09:05

   Tilføjer lige: Jeg glemte helt at rose dit megafine bræt. Lige julepynt efter min smag.

   • Ann-Christine skrev:
    3. december 2013 kl. 20:40

    Tak! Jeg elsker også den slags naturlig pynt

 • 4. december 2013 kl. 06:55

  Kære Ann-Christine
  Det er bare så hyggeligt med den mini-dør. Dine børn er simpelthen så heldige. Det minder mig lidt om en billedeserie, jeg så for noget tid siden, hvor et forældrepar lader deres børn tro, at deres legetøj kommer til live om natten.
  Kh Nadia

  • Ann-Christine skrev:
   5. december 2013 kl. 08:18

   Kære Nadia,
   Hvor er du sød! Tak <3
   -og sikke en sjov billedeserie, jeg tror der er et par forældre der har haft en kæmpe fest der :) Det er SÅ sjovt, når man rigtig lader sit indre legebarn komme til udtryk på den måde.
   Tak for et dejligt smil!
   Kh Ann-Christine

 • Anna skrev:
  8. december 2013 kl. 22:42

  Kære Ann-Christine

  Jeg er faldet pladask for de små fotobøger og ville straks i gang. Jeg håber virkelig du kan hjælpe her. Har downloadet, hentet, installeret og nu kan jeg ikke komme videre inde på printstagram. Jeg når til #type in here to search for specific tags. Je g kan skrive i feltet, men den henter ikke billeder frem. Kan du hjælpe…? Vil bruge det til julegave

  Hilsen Anna

  • Ann-Christine skrev:
   9. december 2013 kl. 10:32

   Hej Anna,
   Jeg har ikke downloadet noget, men bare logget ind på computeren med min instagramkonto.
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.