Om aftenen når Johan og Julie er puttet i seng og sover sødt, så er det noget så hyggeligt at putte sig i sofaen til en god serie og et glas julet kirsebærvin. Portvin hører ellers til en fast juletradition herhjemme, men så smagte jeg kirsebærvinen fra Frederiksdal … uhm!
Martin lavede en lækker marokansk ret med lam og Ras el Hanout, cous cous og løgrelish i går til aftensmad. Jeg lavede en kålsalat til og imens vi hyggede i køkkenet med madlavning, spillede Johan og Julie Ludo med deres bedsteforældre.
Lys, hyacint og grankogler …
Jeg var et par dage i København sidste uge, og stoppede for at beundre juleudsmykningen hos D´angleterre
Honningerkagerne er færdige – og de blev gode! Vi hyggede os med at pynte dem i lørdags, og opskriften kommer på bloggen senere på ugen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine !
Vil lige fortælle lidt om ras el hanout.
Det er et krydderi fra Marokko . Det er faktisk et “blandingskrydderi”.
Oversat betyder det alt det bedste fra butikken. I Marokko køber man sine krydderier fra små boder/butikker i souken. Mega hyggeligt og en fantastisk oplevelse. Det er hver butik som selv blander deres ras el hanout, så ikke en er ens. Nogle har f.eks. rose i , andre køre den lidt mere klassiske med de almindelig marokkanske krydderier .
Det siges også at hvis man ikke kan lave mad, så skal man bare bruge lidt ras el hanout, så kommer det nok til at passe *-)
Glædelig December
Hej Trille,
Det er virkelig et velsmagende krydderi, og hvor lyder det ret fantastisk at gå på krydderi-opdagelse i de små boder i Marokko – jeg får virkelig lyst til at rejse nu ;)
Glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Ohhh my !!!!!
Du vil ELSKE det.
Der er de bedste boder m .m. En lille bod med æg, en anden med løg endnu en med vandmeloner o.s.v.
Jeg rejser nu til Januar. Skal se om der ikke kan blive plads til nogle krydderier til dig/jer.
Måske jeg skal lave en miniferie til Marokko . En madtur ;-)
Happy day
Det lyder fantastisk dejligt! Rigtig god tur, det må være skønt at se frem til her i vinterkulden :)
Kh AC
Skønne juleglimt, må da vist lige kigge nærmere på kirsebærvinen – kunne da i øvrigt også godt tænke mig opskrift på lam og kålsalat :)
Hej Anita,
Opskriften på lam er ikke min egen
Og kålsalaten er denne: http://www.valdemarsro.dk/gronkalssalat-med-granataeble/ blot med tilføjelse af fintsnittet rødkål og uden valnødder (valnødder ville ellers også have været godt)
De der honningkager glæder jeg mig til at se opskrift på.
Den kommer på i morgen :)