Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sma-glimt-af-forar/

Små glimt af forår

karse-og-aeg

Det startede med årets første glimt af en vintergæk på vej til at springe ud, så kom årets første stenbiderrogn, karse blev sået i små ramakiner, æblegrenene blev taget indendørs og står nu med knopper, som er lige ved at springe ud med smukke duftende æbleblomster. Foråret er her! 

Solen skinnede fra en skyfri himmel i går og da jeg hentede Johan og Julie smuttede vi i haven og nød solen, spillede fodbold, drak juice og lyttede til fuglesang. Jeg elsker denne tid på året! Det er nu hvor alting vågner efter vinterens kulde, små spirer i jorden og knopper på træer og buske. Det bliver lysere og dagene længere og det kribler i fingrene for at komme i haven og bare være mere udendørs i det hele taget.

Hvis I har adgang til æblegrene, så kan jeg på det varmeste anbefale at tage nogle grene ind nu – i løbet af 1-3 uger bliver man belønnet med smukke blomster og sarte grønne blade på æblegrenene.

vintergaekker

karse

blomst

20 kommentarer
 • 27. februar 2013 kl. 09:37

  I går købte jeg såjord, så i weekend står den på såning af diverse sommerplanter, peberfrugter og chilier. Så kan de stå i vindueskarmen og bliver klar til at komme ud, når vejret bliver bedre.

  Så jeps – foråret er på vej og jeg glæder mig virkelig til det

  • 27. februar 2013 kl. 09:43

   Hvor lyder det dejligt! Det kribler også i mine fingre for at komme igang med at så – jeg skal bare lige finde ud af hvad vi skal stille op med vores have først ;)
   Jeg glæder mig også. Det er så skønt!

 • Tina skrev:
  27. februar 2013 kl. 10:21

  Hej,
  Ihhh ja så er foråret rigtig på vej, det er SÅ skønt. Ja vi skal da ha´ gang i karsen.
  Vi glæder os også rigtig til at kunne være ude hver dag, min søn på 6 år har spurgt de sidste par dage “mor kan vi så snart komme ud og lave mad over bålet”?..;o)
  Så det går vi alle 4 virkelig og ser frem til..;o)

  • 28. februar 2013 kl. 08:20

   Det er så skønt når også ens børn glæder sig, de fornemmer også at der er noget godt på vej :-) Og at lave mad over bål, er bare så hyggeligt.
   Johan og Julie spørger også dagligt: “Er det forår nu?”

 • 27. februar 2013 kl. 10:36

  I min vindueskarm står de små chilier og vokser – udenfor er det frost og rimtåge. God ide med karse i ramekiner, det ser dejligt frisk og forårsagtigt ud :-)

 • Sine skrev:
  27. februar 2013 kl. 11:51

  Jeg er SP klar til forår.. Jeg elsker elsker elsker når det hele springer ud, og jeg tror jeg vil følge dit eksempel med æblegrenene – jeg tror naboen har nogen der hænger ind over plankeværket.. ;)

 • Tanja Maria skrev:
  27. februar 2013 kl. 12:03

  Flotte billeder! Og du har helt ret – det er den skønneste årstid. Elsker løbeturen i Riisskov på denne tid af året!

  Solskins hilsner
  Tanja

  • 28. februar 2013 kl. 08:26

   Jeg elsker også mine løbeture i den spirende forårskulde. At se knopperne på træer og buske nærmest vokse for hver gang jeg er afsted. Så dejligt!
   Solskin herfra – det bliver endnu en solskinsdag, kan jeg se! Jubiii :)

 • Helle - LoquaciousLily skrev:
  27. februar 2013 kl. 12:35

  Det er så dejligt når de første forårstegn begynder at vise sig! Jeg har lige været ude og sætte cafesættet frem på altanen, og sat perlehyacinter i krukkerne og mini påskeliljer i altankasserne, så nu kan solskin og varme bare komme an :)

  • 28. februar 2013 kl. 08:27

   Det er også lige før at man godt kan tage en kop varm kaffe eller te med ud i et kvarters tid og nyde i solskinnet. – der lyder ret hyggeligt der på din altan :)

 • Jannie Rimmer skrev:
  28. februar 2013 kl. 10:56

  Sikke nogle skønne billeder, som helt sikkert leder tankerne mod forår.
  Jeg har allerede taget grene fra æbletræet indenfor og nyder allerede godt af små friske lysegrønne blade. Og nu tror jeg, at jeg vil have sået lidt karse, for de ser da for dejligt ud:-)
  God forår i morgen:-)

  • 1. marts 2013 kl. 09:14

   Masser af grønt, det kan man næsten ikke få for meget af lige nu :)
   Og nu er det her! Foråret ♥ Rigtig god forårsdag til dig også

 • Katrine Sigh skrev:
  28. februar 2013 kl. 11:50

  Ej hvor er det hyggeligt altså!!! Nu kan foråret godt bare komme.

 • Twinfood skrev:
  28. februar 2013 kl. 19:18

  Fine fine billeder!! :) Tak for reminderen med karse, det må vi have sat over snarest muligt – det er så fint at pynte med :)

 • Ulla skrev:
  6. marts 2013 kl. 14:54

  Ej, SÅ fine billeder!!

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.