Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-108/

Små glimt

rejseteam

♡ Bedste rejseteam ♡

Hjemme igen efter fire skønne rejsedage med tætpakket og veltilrettelagt program – jeg glæder mig til snart at dele oplevelserne og guides med jer!

Udover skønne oplevelser, så er jeg helt høj af morstolthed over vores to snart 8-årige krudtugler. Søde og sjove at have med på tur!
Otte år er en  fantastiske alder, hvor de stadig indtager hver en legeplads, som vi kommer forbi med den største glæde, de er fulde af sjov og har så mange kloge iagttagelser, samtidig er de mægtig godt selskab (nu også i aftentimerne) på skønne fine restauranter, hvor de fint kan dele en voksenmenu. Bedste alder! – men det har jeg i grunden følt med hver eneste år, de har været.

Her er lidt glimt fra den seneste uges tid …

Rigtig skøn mandag til jer! En lille kort uge venter forude og en af de ting jeg glæder mig særligt meget til er den skønne tradition med varme hveder ( få min opskrift her) før Store Bededag.

minime
♡ veludstyret med eget børnevenlige kamera ♡

Martin og jeg købte et Nikon CoolPix til Julie i fødselsdagsgave forrige år, og det har virkelig været et hit – det tager ikke verdens bedste billeder, men det kan holde til lidt af hvert og er et super børnekamera

løvstikke

♡ Når haven vokser 20 cm på en weekend ♡

Jeg bilder mig ind, at jeg næsten kan høre løvstikken gro – og den er mindst 20 cm højere de sidste 4 dage … lige som en del andre planter har taget fart i weekendens lune og milde majvejr.
magnolia

♡ Magnolia i blomst♡

Hvert år ved denne tid overvejer jeg om vi mon kunne finde plads til en magnolia, men fornøjelsen er nu bare så kort – så nøjes nok med at stornyde det smukke træ i andres haver.
pink

♡ Pink yndlingsblomster ♡

En stor del af vores blomster i haven er lyserøde i alle nuancer. Blandet med en smule hvide, ganske få sartgule blomster og enkelte mørk bordeaux.

tulipaner

♡ Tulipan inspiration ♡

Mange (!) flere tulipaner til vores staudebed til næste år, det er fluks noteret! Så smukke og så snart de bliver kedelige og begynder at visne ned, så er alle stauderne klar til at overtage – det er en fin rollefordeling.

Hella Joof Papmachereglen

♡ Skøn og letlæst bog med gode pointer ♡

En samling skønne leveregler, fyldt med humør, varme og erfaring – put godt med glimmer på (og værdsæt) alt det gode + en perlerække af andre skønne leveregler, som lige dele bringer smil på læben og stof til eftertanke.
forår

♡ bedste tid på året ♡

I virkeligheden så elsker – og værdsætter – jeg faktisk alle fire årstider lige højt. Her i maj er alting så særligt magisk og fint. Træerne springer ud og danner et smukt grønt loft med kig til en ofte blå himmel i skov, parker og haver. Begyndelsen af sommeren, hvor hvert lune solstrejf bliver påskønnet ekstra meget.

grydebrød

Grydebrød

Så velsmagende og tilmed yderst fotogent et bagværk. Ikke uden grund at dette er en af mine favoritter.

rhododendron

♡ Lyserød overraskelse ♡

Jeg er ellers næsten sikker på, at jeg havde købt en hvid mini rhododendron … men det ser ud til at vi får en virkelig fin lyserød én i stedet.

Fin overraskelse. Nu håber jeg så ikke det også er en af dem, der vokser til en 4 meter høj kæmpe busk ;)

8 kommentarer
 • Pia skrev:
  8. maj 2017 kl. 13:07

  Bare lige en lille kommentar til din rhododendron. Hvis du har set den i blomst da du købte den, har den helt sikkert set hvid ud. Den ligner vores – de ser lige så lyserøde ud lige nu – i knop – men når de springer helt ud, ser de helt hvide ud. :)
  Så godt med glimmer på og op på kaminhylden med den :)

  • Ann-Christine skrev:
   9. maj 2017 kl. 10:05

   Jeg drysser masser glimmer over den ;)
   -og glæder mig ekstra meget til at se hvad den ender med at vise sig som! Den var nemlig ikke i blomst da jeg købte den i sensommeren, så det bliver rigtig spændende at se lige snart.
   Min veninde har også lige sendt mig en sms om at den ligner hendes, som også bliver hvid når den først springer ud :)
   Tak for tippet og din søde hilsen
   Kh AC

 • Jette skrev:
  8. maj 2017 kl. 13:39

  Hvor sjovt med din rhododendron – er også (næsten ;) ) sikker på, at min var hvid sidste. Men i år er der kommet de flotteste lyserøde blomster. Og den er sprunget ud (kan se at Pia kommenterer på det). Får mig til at tænke på om rhododendron ligesom hortensier kan finde på at skifte farve alt efter jordsammensætningen.. Eller om min hukommelse spiller mig et pus ;)

  • Ann-Christine skrev:
   9. maj 2017 kl. 10:08

   Hvor er det pudsigt! Og ja, det kan da måske godt være at de kan skifte farve efter jordbundsforhold – der må jeg være dig svar skyldig … min rhododendron erfaring er meget meget lille ;) Men jeg glæder mig til at se om denne viser sig at være lyserød eller hvid – uanset så er begge farver meget velkomne i min have :)

 • Sandie skrev:
  8. maj 2017 kl. 22:16

  Hej søde Ann-Christine <3

  Spørger lige her, da den oprindelige tråd åbenbart var lukket for kommentarer :)
  Jeg lavede dine lækre slouvlaki brød i dag og det var et mega hit :)
  Dog stod jeg med en gevaldig ikke ælte-bar dej, og måtte putte en hel del mere mel i end beskrevet i opskriften.
  Hvordan er din dej inden du lader den hvile i 30 minutter?

  Tak for en skøn og meget inspirerende blog.

  Kærligst Sandie.

  • Ann-Christine skrev:
   9. maj 2017 kl. 10:23

   Hej Sandie,
   Tak for din søde hilsen og godt du skrev det med kommentarfeltet, for det var sørme ikke meningen – og gav mig lige en fin lille udfordring med at få det kommentarfelt låst op igen. Der var simpelthen lige røget et flueben ind et forkert sted ;) Det er fikset nu.

   Har du både tilsat hvedemel og grahamsmel – 3 dl i alt og dertil 2 dl vand?
   Min dej bliver temmelig hård i det og ikke spor blød, som jeg ellers gerne gør når jeg bager andre typer af brød.
   Kh AC

   • Sandie skrev:
    9. maj 2017 kl. 10:32

    Hej AC.

    Jeg kunne heller ikke helt forstå det med kommentarerne, men godt det viste sig at være en fejl der kunne rettes :)

    Altså jeg halverede opskriften, da vi kun er 2. Så da jeg havde puttet 1,5 dl mel i alt, 1 dl vand og 1,5 spsk olie i, var dejen meget flydende. Alt mel var økologisk? Jeg tilsatte nok 1 dl ekstra mel før den kunne æltes bare lidt?

    • Ann-Christine skrev:
     11. maj 2017 kl. 03:05

     Det burde ikke betyde så meget at portionen halveres … Det er ikke så længe siden jeg sidst lavede opskriften og der passede mængden perfekt – men jeg tjekker den lige op igen næste gang.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.