Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-2/

Små glimt

valdemarsro_kontor

Mit kontor lige nu. Med udsigt til småregn og blågrå himmel, men også med tændte stearinlys og en varm kom te lige om lidt.

bibliotekfangst
Jeg synes det er super smart med e-bøger til rejser og når jeg er på farten. Men når jeg rigtig skal hyggelæse, så foretrækker jeg helt klart papirudgaven.

Har nogen af jer i øvrigt læst bøger af Philippa Gregory? Jeg faldt tilfældigvis over dem på biblioketet, og synes de så interessante ud. Jeg har dog ikke hørt om hendes bøger tidligere.

hest

Julie og Johan er vilde med heste og finder på alle mulige fine navne til dem vi møder på vores vej. Jeg synes da også denne, som vi mødte på vores vej til Hopballe Mølle, var en særlig smuk en af slagsen.

strandtur

Jeg drømmer i øjeblikket om sol, sommer, og lysere dage og aftener.

groensmoothie_

Og så blender jeg persille, avocado og spinat i mine smoothies. Sammen med masser ingefær og en frossen banan, så smager det forrygende.

Lidt små glimt med lidt af der, hvor jeg er lige nu og lidt af det, som jeg drømmer om lige nu.

kyllingesuppe

Jeg har planer om, at Julie og jeg skal have en god og nærende suppe på de sidste fond til vores frokost. Hun er hjemme i dag og ligger på sofaen med lidt feber og hoste. Varm kamillete med honning, en tegnefilm og god suppe til frokost, kan forhåbentlig snart få hende på toppen igen.

30 kommentarer
 • Maria skrev:
  9. januar 2014 kl. 09:26

  Dejlige glimt Ann-Christine :-)

  Dit kontor ser super hyggeligt ud!
  Og den smoothie med persille, avokado, spinat og ingefær lyder lige som en lækkerbisken for mine smagsløg :-)

  God dag

  Kh Maria

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:45

   Tusind tak, Maria! Den er også god og lækkergrøn, perfekt januar drik (og dejlig året rundt)
   God dag til dig også

 • Bente skrev:
  9. januar 2014 kl. 09:36

  Jeg ikke fået læst dem endnu – men har købt hele serien om Rosekrigene (The White Queen, The Red Queen, The Lady of the Rivers, The Kingmaker’s Daughter og The White Princess samt The Women of the Cousins’ war) – og glæder mig til at komme i gang! Jeg har set tv-serien The White Queen, som er baseret på Gregorys fortolkninger :-)

  /Bente

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:46

   Det er gået helt hen over mit hovede at der er lavet en TV serie også, må lige tjekke om den kan ses på netflix ;)

 • Gitte Manskov Hersom skrev:
  9. januar 2014 kl. 09:38

  Philippa Gregory er een af mine favorit forfattere – hun skriver virkelig godt og jeg kan kun anbefale dig hendes bøger :)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:46

   Yeah, nu glæder jeg mig endnu mere til at komme igang

 • Kathrine skrev:
  9. januar 2014 kl. 09:39

  Kære Ann-Christine.
  Rigtigt godt nytår, og endnu engang tak for din hyggelige og super inspirerende blog. Jeg synes, den smoothie ser fantastisk lækker ud, den må jeg prøve. Jeg skal lige høre dig, om der slet ikke er nogen former for flydende væske tilsat den? Umiddelbart tænker jeg, at det ville blive en tyk konsistens, jeg fik (a la guacamole), hvis jeg blendede persille, advocado, spinat og ingefær…
  Mange hilsner og ønsket om en god dag fra Kathrine :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:47

   Hej Kathrine,
   Tusind tak for din søde hilsen :)
   Jeg kommer enten lidt vand, mælk, juice eller hjemmelavet mandelmælk i, for jo, ellers bliver det ‘spise med ske’ ;)
   Rigtig dejligt nytår til dig
   Kh Ann-Cristine

 • Susanne skrev:
  9. januar 2014 kl. 09:59

  Hvor ser din kontor plads dejlig hyggelig ud, selvom det regner. Jeg har lige været ude på en gåtur på en times tid, vådt men dejligt for sindet :-) god dag

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:48

   Mange tak! Jeg overvejede det også, men blev inde i tørvejret indtil jeg skulle hente guldklumperne :)
   Dejlig eftermiddag til dig

 • 9. januar 2014 kl. 10:13

  Philippa Gregory er for alle med hang til royale kærlighedshistorier og intriger i datidens England. Historiske romaner, dramatiske og med Philippas opfattelse af store engelske kvindelige personligheder – af hvilke det gik ret mange ret ilde. Jeg er ikke hooked, men jeg kender mange, der er :-) Så god læselyst – det er lige vejr til tykke bøger.
  vh/Karen

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:50

   Jeg tror det er lige mig. Elsker historiske romaner og har faktisk ledt lidt efter nogle gode bud, af den slags som er svær at lægge fra sig når man først kommer i gang :)
   Tror godt jeg ved hvad min aften skal byde på nu

 • Kathrine skrev:
  9. januar 2014 kl. 10:27

  Philippa Gregorys bøger er fantastiske! ‘The Other Boleyn Girl’ (‘Den anden søster’ på dansk) er måske den bedste bog jeg nogensinde har læst! :)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:50

   Ej, hvor skønt! Jeg glæder mig til at tage hul på denne i aften og har fluks reserveret ‘Den anden søster’ på biblioteket :)

 • Pernille D skrev:
  9. januar 2014 kl. 11:27

  Tilslutter mig også fans af Philippa Gregory. Supergodt, hvis du er til romaner med historisk islæt:)

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 16:55

   Jeg synes det er helt tosset at jeg aldrig har hørt om dem før. Det lyder jo lige som en serie bøger for mig :)

 • Malene Myrhøj skrev:
  9. januar 2014 kl. 21:27

  Phillippa Gregory er en fantastisk forfatter. Jeg fik for en årrække anbefalet hendes trilogi “Dronningens Nar”, “Kongens frille” og “Jomfruens Elsker” og tænkte at sådan noget historisk halløj da nok ikke var mig…men for katten hvor blev jeg positivt overrasket. Jeg læser rigtig mange bøger i mange forskellige genrer, men disse 3 står stadig som nogle af de bedste bøger jeg har læst… hep hep for Phillippa :-)

  Og skønt kontor du har dig – meget misundelsesværdigt :-)

  Kh. Malene

  • Ann-Christine skrev:
   9. januar 2014 kl. 21:35

   Ih, sikke en fin anbefaling. Jeg må straks have fat i flere af hendes bøger!
   Tak for tippet :)
   Kh Ann-Christine

 • Klara skrev:
  16. januar 2014 kl. 11:11

  Hej, Ann-Christine.
  Der ser så fint ud på dit skrivebord. Må man spørge, hvor den flotte lampe er fra?

  Kh
  Klara

  • Ann-Christine skrev:
   17. januar 2014 kl. 08:14

   Hej Klara,
   Tak og selvfølgelig må du det :) Den er købt i Ikea.
   Kh AC

   • Klara Holm skrev:
    17. januar 2014 kl. 08:43

    Tak for svar :-) er det en, der er ‘klippet fast’ på noget, eller er den skruet i væggen?

    Kh
    Klara

    • Ann-Christine skrev:
     17. januar 2014 kl. 09:37

     Den står bare løst på bordet, som en bordlampe :)

 • Sarah skrev:
  23. marts 2014 kl. 07:28

  Efter overstået eksamen og en barsel der venter forude, er jeg ved at gennemgå min “to read” liste og faldt over at jeg efter at have læst dit indlæg havde tilføjet Philippa Gregory til min liste. Men hvilken en skal jeg starte med at reservere på biblioteket, har du nogle gode forslag?
  Og også gerne til andre bøger, kan mærke jeg lige skal tunes ind på det igen, da den det sidste tid kun har stået på uddannelse :)
  Fik dog midt i det hele læste “Og bjergene gav genlyd”, men hold da op hvor blev jeg skuffet. Havde glædet mig helt vildt til den, men den fangede bare slet ikke som de andre……

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   24. marts 2014 kl. 10:04

   Jeg vil forslå, at du starter med serien om Rosekrigene, i denne rækkefølge: Den hvide Dronning, Den røde Dronning og Skæbnehjulet.
   De er fantastiske alle tre og det er virkelig fint, hvordan hun beskriver kvindernes skæbner og historier, som fletter sig ind i hinanden i bøgerne.
   Skal nok lige tippe, hvis jeg kommer i tanke om flere. Jeg er stadig dybt optaget af Philippa Gregorys forfatterskab pt og er lige nu i gang med ‘den evige prinsesse’
   Rigtig god læselyst :)
   -og æv med ‘og bjergene gav genlyd’ den havde jeg faktisk også på min To Read liste …
   Kh Ann-Christine

 • Sarah skrev:
  24. marts 2014 kl. 18:11

  Tusinde tak for hjælpen :), har nu reserveret Den hvide Dronning. Det er bare så fedt når man finder en ny forfatter, og elsker virkelig historiske slægtsromaner. Håber der her er mange timers underholdning :). Har sagt til manden at nu mangler jeg bare en liggestol til terrassen når jeg skal ligge højgravid og hvalagtig i den dejlige sommer, og læse bøger :).
  Selvom jeg synes “og bjergene gav genlyd” skuffede, så skal du da læse den alligevel :). Kunne jo være du havde en anden mening.

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   25. marts 2014 kl. 11:18

   Det var så lidt – jeg håber du bliver begejstret :) Og det kunnne da bare lige mangle med liggestol og så servering af iskold myntete ;)
   Jeg har også stadig ‘og bjergene gav genlyd på listen’ den har bare ikke så høj prioritet, nu hvor jeg er helt opslugt af det 15. århundrede ;)
   Kh AC

 • Sarah skrev:
  1. april 2014 kl. 17:46

  Tusinde tak for tippet med bøgerne, er helt opslugt :) og skal allerede reservere nr. 2 , for 1 eren er da snart læst – selv mens der røres i risengrøden kan der læses :)
  Har du læst “Jordens Søjler” og “Uendelige Verden”? Hvis ikke, så vil det også lige være noget for dig :)
  Kh Sarah – der lige fik udvidet sin “To read” liste gevaldigt….

  • Ann-Christine skrev:
   2. april 2014 kl. 11:06

   Hvor er det dejligt at høre!
   Det er så skønt at dele gode læseoplevelser :) – og det er endnu mere fedt, når man falder over en ny god forfatter, som har så mange bøger bag sig.
   Jeg har læst Jordens Søjler og den var fantastisk. Tror Uendelige Verden skal på min sommerlæseliste, den havde jeg da helt glemt.

 • Anita skrev:
  25. marts 2020 kl. 12:02

  Hej Ann-Christine
  Jeg skriver til dig, angående bøgerne af Philippa Gregory. Kan det passe at det ikke er alle der fås på dansk? Der er en triologi om Tudor dynastiet, der på engelsk hedder : The Constant Princess, The Other Boleyn Girl samt The Boleyn Inheritance. – Hvad hedder de på dansk, hvis de fås på dansk?

  • Ann-Christine skrev:
   25. marts 2020 kl. 12:58

   Det er længe siden jeg læste dem og kan ikke huske om jeg læste dem du nævner – men prøv at tjekke på saxo eller på biblioteket, hvis de er der på dansk er det de to steder jeg ville undersøge det nærmere :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.