Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-28/

Små glimt

mandag-morgen

God mandag morgen – som herhjemme startede helt hyggeligt for sådan en første mandag efter en lang ferie – med tid til at tegne lidt, tid til at kramme, snakke og have tændte stearinlys i de fine hjemmelavede lysestager, som Johan og Julie havde foræret os i julegave. Og ovenikøbet nå ud af døren lige lidt over syv (ikke for mit vedkommende, jeg driblede op på hjemmekontoret, dog)
Det er helt klart fordelen ved at have morgenfriske børn og at Martin og jeg skiftes til at stå ved 6 tiden i weekender og ferier – vi skal ikke afklimatiseres og vænne os til væggeuret igen.

gron-juice

Umiddelbart efter nytåret blev slowjuiceren fundet frem igen og hovedsageligt fyldes den med grøntsager og forfriskende ingefær, chili og citron. Jeg har et par juiceopskrifter her og i den på billedet er der grønkål, ingefær, squash, citron, pære og agurk.

liv-efter-liv

Juleferien er blevet brugt på familiehygge og afslapning – og jeg er halvvejs igennem Kate Atkinsons Liv efter liv. En anderledes og fantastisk bog, som jeg glæder mig til at læse færdig og fortælle mere om her på bloggen. nytaarsmenu-varna-aarhus

Nytårsaften blev fejret med familien og med toplækker gourmetmad, anrettet i eget køkken men tilberedt af Varna. Vi har som tradition at bestille en nytårsmenu udefra hvert andet år, fra et nyt sted hvert år. Det er festligt, hyggeligt og nytårsaften bliver på den måde en rigtig afslappende hyggedag.

Rigtig skøn mandag til jer  ♥

20 kommentarer
 • Dorte skrev:
  5. januar 2015 kl. 10:39

  Ja, sådan en mandag er det godt med morgenfriske børn. Vi fik først alle mand ud af fjerene ved 7.30 tiden, så er det godt at bo tæt på institution og job :-). Drømmer selv om at få mig en juicer, din grønkålsjuice ser top lækker ud. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   5. januar 2015 kl. 10:50

   Ja, det kan godt være en lidt hård start på hverdagen, hvis man har vænnet sig til at sove længe om morgenen ;)
   Kan varmt anbefale en juicer, jeg har en Wilfa og bruger den 2-3 gange om ugen, den er super god
   Kh AC

 • Marina / cand.mor skrev:
  5. januar 2015 kl. 11:14

  Dejligt at du syntes om Liv efter liv. Jeg har den liggende på reolen, men kom aldrig rigtig i gang med den. Måske den skal have en chance til. Til gengæld er jeg vildt begejstret over Marie Hellebergs bog om Leonora Christine (datter af Chr. 4.). Hvis man er til bøger om adel og magtforhold, er den virkelig anbefalelsesværdig.

  • Ann-Christine skrev:
   6. januar 2015 kl. 09:49

   Jeg tror Marie Hellebergs bog om Leonora Christine er lige spot on her :) Den skal med i kufferten! Jeg er halvvejs i Liv efter liv, og tror du vil blive helt glad hvor du giver den en chance mere ;)

 • 5. januar 2015 kl. 11:18

  Vi har haft godt gang i juice produktionen i juleferien – især gulerødder med ingefær. Jeg prøvede også med lidt grønkål, men det var ingen af os vilde med. Den havde en lidt for kraftig smag af kål. Men det er jo det fine ved at lave det selv – man bestemmer selv smagen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. januar 2015 kl. 09:50

   Lige præcis, og jeg har virkelig vænnet mig til at kunne drikke hvilken som helst grønne juice, hvis bare der er rigeligt pep fra citron og ingefær i ;) Gulerødder og ingefær er altså også toplækkert!

 • Kamilla skrev:
  5. januar 2015 kl. 12:07

  Det var lige hvad, jeg havde brug for på årets første arbejdsdag.
  God dag til dig! :)

  • Ann-Christine skrev:
   6. januar 2015 kl. 09:51

   Hvor dejligt :) Jeg håber din tirsdag også bliver skøn og hyggelig

 • marianne skrev:
  5. januar 2015 kl. 14:26

  Hej og rigtig godt nytår.
  Det lyder til at være en dejlig morgen.

  Kan du oplyse hvor lysestagen er fra, hvor du har stillet de fine små hjemmelavede stager ? Det ser fint ud med sådan en lys dekoration og vi har lignende hjemmelavede lysestager :-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. januar 2015 kl. 09:51

   Tusind tak og rigtig godt nytår til dig.
   Den er fra Casalinga, og passer så fint til de små hjemmelavede stager

 • Jeanette | Villa Villekulla skrev:
  5. januar 2015 kl. 22:05

  Sikke altså nogle smukke billeder og hvor lyder det som en rigtig skøn mandag-efter-ferie-morgen. Vores var der lidt mere drøn på ;-)

  Og maden ser rigtig lækker ud. Faktisk skal jeg til bryllupsfest på Varna (eller de står i hvert fald for maden) i august, og nu glæder jeg mig da endnu mere!

  • Ann-Christine skrev:
   6. januar 2015 kl. 09:53

   Tusind tak – og det var nok også lidt et lykketræf at mandag morgen lige blev sådan, men så er det også bare med at sætte pris på det jo ;)
   Nøj, hvor lækkert med bryllup og mad fra Varna – det kan kun blive en skøn kombi. Dejligt at kunne glæde sig til

 • Jette skrev:
  5. januar 2015 kl. 22:36

  Hej Ann Christine

  Tak for dine altid oplysende, hyggelige , lærerige indslag.

  Jeg har længe ønsket mig en slow juicer, men kviet mig ved at skulle ofre 3.000 eller mere, men ser nu, at du har og er meget glad for din Wiifa. Den er jo noget mere prisvenlig. Kan du anbefale den og er den nem at rengøre?

  Hilsen Jette

  • Ann-Christine skrev:
   6. januar 2015 kl. 09:56

   Hej Jette,
   Tusind tak for dine søde ord :)
   Jeg har også valgt den delvist ud fra at jeg ikke ville bruge en formue på noget som måske ville blive brugt on/off i perioder. Men jeg har nu egentlig brugt den en del, og den gør det altså godt. Jeg synes det er en super god ‘start’ maskine. For den er så god så man bliver glad for at bruge den, den kan alt det den skal kunne, inkl at juice bladgrønt, som fx spinat, grønkål og krydderurter som mynte, basilikum og persille – og så er den nem at rengøre. Vi enten skyller den og vasker den hurtigt med en blød børste eller skyller delene og kommer dem i opvaskemaskinen.
   Hvis man så bliver mega glad for at juice, så kan man jo vælge at opgradere når den er slidt op. Men jeg vil da egentlig skyde på at den godt kan holde en del år … :)
   Kh AC

 • Rikke skrev:
  5. januar 2015 kl. 23:46

  Hej AC
  Sådanne fine lysestager har vi sørme også stående, fra julen for 2 år siden, dog med andre farver. Det er så dejligt at se på børnenes kreationer. Og det gør dem meget stolte, at det står fremme :-)
  Jeg glæder mig til, at læse din anmeldelse af bogen, den lyder spændene. Supper lækkert med hjemmelavet juice :-)
  I øvrigt, så fik jeg din fantastiske bog i julegave, hvor er den skøn! Lige som jeg havde forestillet mig, hatten af for dit arbejde :-)
  KH Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   6. januar 2015 kl. 09:59

   Hej Rikke,
   Hvor er jeg glad for at høre at du synes godt om bogen og er glad for den! Tusind tak :)
   Jeg elsker også de små søde lysestager og andre fine dekorationer de kommer med. Det er super hyggeligt og gør indretningen personlig og til ‘vores allesammens’ – det kan jeg godt lide.
   Jeg glæder mig også sådan til at læse den færdig, må hellere snuppe et par kapitler igen i aften :)
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Mutti skrev:
  6. januar 2015 kl. 12:19

  Det var SÅ dejlig en nytårsaften sammen med jer! Vi blev da godt nok forkælet med jeres feststemte selskab, og oh la la! – En madoplevelse, som du anrettede så smukt og Martin der serverede udsøgte vine til.. I får mange tak for en uforglemmelig aften!

  • Ann-Christine skrev:
   7. januar 2015 kl. 13:35

   I får mange tak for at være super hyggelige og søde at være sammen med <3

 • Mie skrev:
  4. december 2020 kl. 10:17

  Vidste ikke lige, hvor jeg skulle stille spørgsmålet – nu bliver det her..
  Jeg købte engang en lysestage af sig som på billedet herover.
  Sælger du ikke dem mere?

  • Ann-Christine skrev:
   5. december 2020 kl. 09:38

   Hej Charlotte,
   Det er mange år siden, nu sælger jeg kun mine egne signerede kogebøger i shoppen.
   Jeg mener også at firmaet Casalinga som designede de fine stager er lukket for nogle år siden.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.