Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-45/

Små glimt

sculpture-by-the-sea

Sikke en dejlig weekend det har været, og så sluttede vi den af på bedste vis med en lille søndagsudflugt. Sculpture by the Sea i det fineste solskinsvejr, efterfølgende hotdogs og lækre fritter hos Haute Friture, for tilsidst at slutte søndag eftermiddag af hjemme i egen have med bare ben, bøger og hygge.

bahn-xeo

Første forsøg med hjemmelavede Bahn Xeo … Min opskrift skal vist lige finpudses og justeres til før den sidder lige i skabet og jeg er klar til at dele den med jer. For der mangler sprødhed og smag. Men det er slet ikke tosset at skulle udvikle videre på den ret, som er på vores top 5 liste over Vietnamesiske favoritter ;)

kokken
Lille glimt fra mit yndlingskøkkenhjørne. Her står dejlige ting til spiring og snart udplantning. Grønkål, gul- og grøn squash, som jeg har fået foræret af min veninde Maria, som også elsker havesnak og at gro køkkenurter og grøntsager. Der er også en figenstikling, fra min søster og så er jeg ved at prøve om det kan lykkedes at gro citrongræs i haven – de spirer ihvertfald så fint i vand, så jeg håber de er vinterhårdfør.
risboller
Det var alt for længe siden jeg sidst har bagt disse lækre og saftige risboller, men i sidste uge havde vi en stor portion ris fra aftensmaden, som røg i en omgang bolledej.
vuf

Den her lille søde størrelse har været så fornøjelig at tilbringe en god lang weekend med ♥ Vi har passet min søsters nuttede gravhund denne weekend, mens de har været på miniferie.

6 kommentarer
 • Ann skrev:
  29. juni 2015 kl. 11:28

  Citrongræsset kan ikke tåle frost! Jeg har lært det på den trælse måde. Har så i andet forsøg plantet det i nogle store krukker, der kan komme ind om vinteren. De skal helst have lidt god plads i krukken, – dem med mest plads laver klart flere af de spiselige skud.

  • Ann-Christine skrev:
   29. juni 2015 kl. 19:21

   Godt tip – tusind tak for det, Ann :)
   Det vil jeg gøre, for når nu der er gjort sådan en umage med at få dem til at gro så må de hellere end gerne holde længe og bidrage med mange spiselige skud :)

 • Nadia Röder skrev:
  30. juni 2015 kl. 10:44

  Hvor er den fine frugtskål fra, det ligner lige sådan en som jeg har gået og ledt efter :)

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:04

   Den er fra Casalinga :)

 • Tine skrev:
  5. juli 2015 kl. 21:23

  Det lyder virkelig som en god idé at bruge ris man har i overskud i nogle boller.
  Jeg kan dog desværre ikke få dit link til at virke…

  • Ann-Christine skrev:
   6. juli 2015 kl. 10:20

   Tak for at du gjorde mig opmærksom på det – der er korrekt link nu :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.