Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/papaysalat-vietnamesisk/

Papayasalat – vietnamesisk

Knasende sprød papayasalat var en af vores favorittilbehør da vi rejste i Vietnam. Den sprøde umodne grønne papaya vendt i en helt traditionel vietnamesisk dressing smager simpelthen bare så lækkert og så gør den sig glimrende til mange forskellige retter; friske vietnamesiske forårsruller – hvor den også snildt kan bruges i selve forårsrullen som en del af grønt til at skabe sprødhed. Den er også virkelig lækker til grillet kød, kylling, og meget andet godt. Man kan vende kødstykker i salaten eller spise dem til.

PT10M

Vietnamesisk papaya salat

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 1 papaya, i tynde strimler
  • 1 gulerod, i tynde strimler
  • 0,50 håndfuld thaibasilikum
  • 0,50 håndfuld frisk mynte
  • 0,50 håndfuld frisk koriander
  • Dressing
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chili, evt lidt mere - styrke og mængde efter smag
  • 0,50 dl peanuts, usaltede
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen og smag den til med mere chili eller hvidløg.

Vend dressingen godt med papayastrimler, gulerodsstrimler og krydderurter.

Drys til sidst peanuts over inden servering