Papayasalat – vietnamesisk
Knasende sprød papayasalat var en af vores favorittilbehør da vi rejste i Vietnam. Den sprøde umodne grønne papaya vendt i en helt traditionel vietnamesisk dressing smager simpelthen bare så lækkert og så gør den sig glimrende til mange forskellige retter; friske vietnamesiske forårsruller – hvor den også snildt kan bruges i selve forårsrullen som en del af grønt til at skabe sprødhed. Den er også virkelig lækker til grillet kød, kylling, og meget andet godt. Man kan vende kødstykker i salaten eller spise dem til.
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vietnamesisk papaya salat
- 1 papaya, i tynde strimler
- 1 gulerødder, i tynde strimler
- 0,50 håndfuld thaibasilikum
- 0,50 håndfuld frisk mynte
- 0,50 håndfuld frisk koriander
- Dressing
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk sukker
- 1 spsk fishsauce
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk chili, evt lidt mere - styrke og mængde efter smag
- 0,50 dl usaltede peanuts
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør dressingen sammen og smag den til med mere chili eller hvidløg.
Vend dressingen godt med papayastrimler, gulerodsstrimler og krydderurter.
Drys til sidst peanuts over inden servering
Det ser virkelig lækkert ud :) Er i det hele taget ret vild med de autentiske opskrifter fra jeres rejse, som du disker op med efter hjemkomsten.
Tusind tak, Lotte – det er jeg glad for at høre. Jeg synes også det er smadderhyggeligt at dele dem og lave dem ikke mindst :)
Hej
Sikken en rigtig lækker ret. Er lidt nysgerrig på hvad er det for et rivejern du bruger til at lave de spaghetti strimler med ?
Med venlig hilsen
Jette Møller Velling
Og forresten rigtig god sommer til dig og tak for alle dine dejlige opskrifter som jeg læser med velbehag
:-)
Hej Jette,
Mange tak :)
Det er sådan et snildt multifunktionelt rivejern jeg købte på et marked i Vietnam. Men et juliennejern kan også godt gøre det, prøv at google på det og se under billeder – der er også mange gode.
Rigtig dejlig sommer til dig og mange tak for de søde ord :)
Kh AC
Papaysalat mums. Jeg er vilde med dine opskrifter, lad der endelig komme mange flere af dem.
Tusind tak, Sine – og det kan jeg sagtens love dig at der gør :)
Kh AC
Vi, jeg og mine to voksne døtre i ind- og udland , deler med stor glæde dine opskrifter med hinanden. Tak for de meget lækre billeder og de absolut “lad-sig-gørlige” anvisninger. Jeg forstår ganske vist ikke hvorfra du får tiden – men du må være en genial organisator.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Nu hvor bloggen og alt det jeg laver omkring den er blevet – og de sidste 4 år har været – min fuldtidsgesjæft, så giver det måske alligevel lidt mening, at jeg kan finde tiden til at blogge så meget og have mindre børn samtidig ;)
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Hej – glæder mig til at prøve denne opskrift af. Hvad er mærket på det rivejern som også kan skrælle som du river “spagetti” strimler på
Hej Pia,
Den er uden mærke og købt på et gademarked i Vietnam, så jeg kan desværre ikke hjælpe med vejledning til køb her i Danmark. Men måske prøv at høre hos en isenkræmmer.
Kh AC
Kan squash ikke bruges i stedet for papaya