Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/papaysalat-vietnamesisk/

Papayasalat – vietnamesisk

Knasende sprød papayasalat var en af vores favorittilbehør da vi rejste i Vietnam. Den sprøde umodne grønne papaya vendt i en helt traditionel vietnamesisk dressing smager simpelthen bare så lækkert og så gør den sig glimrende til mange forskellige retter; friske vietnamesiske forårsruller – hvor den også snildt kan bruges i selve forårsrullen som en del af grønt til at skabe sprødhed. Den er også virkelig lækker til grillet kød, kylling, og meget andet godt. Man kan vende kødstykker i salaten eller spise dem til.

PT10M

Vietnamesisk papaya salat

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 1 papaya, i tynde strimler
  • 1 gulerod, i tynde strimler
  • 0,50 håndfuld thaibasilikum
  • 0,50 håndfuld frisk mynte
  • 0,50 håndfuld frisk koriander
  • Dressing
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chili, evt lidt mere - styrke og mængde efter smag
  • 0,50 dl peanuts, usaltede
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen og smag den til med mere chili eller hvidløg.

Vend dressingen godt med papayastrimler, gulerodsstrimler og krydderurter.

Drys til sidst peanuts over inden servering