Papayasalat – vietnamesisk
Knasende sprød papayasalat var en af vores favorittilbehør da vi rejste i Vietnam. Den sprøde umodne grønne papaya vendt i en helt traditionel vietnamesisk dressing smager simpelthen bare så lækkert og så gør den sig glimrende til mange forskellige retter; friske vietnamesiske forårsruller – hvor den også snildt kan bruges i selve forårsrullen som en del af grønt til at skabe sprødhed. Den er også virkelig lækker til grillet kød, kylling, og meget andet godt. Man kan vende kødstykker i salaten eller spise dem til.
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vietnamesisk papaya salat
- 1 papaya, i tynde strimler
- 1 gulerødder, i tynde strimler
- 0,50 håndfuld thaibasilikum
- 0,50 håndfuld frisk mynte
- 0,50 håndfuld frisk koriander
- Dressing
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk sukker
- 1 spsk fishsauce
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk chili, evt lidt mere - styrke og mængde efter smag
- 0,50 dl usaltede peanuts
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør dressingen sammen og smag den til med mere chili eller hvidløg.
Vend dressingen godt med papayastrimler, gulerodsstrimler og krydderurter.
Drys til sidst peanuts over inden servering
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan squash ikke bruges i stedet for papaya
Hej – glæder mig til at prøve denne opskrift af. Hvad er mærket på det rivejern som også kan skrælle som du river “spagetti” strimler på
Hej Pia,
Den er uden mærke og købt på et gademarked i Vietnam, så jeg kan desværre ikke hjælpe med vejledning til køb her i Danmark. Men måske prøv at høre hos en isenkræmmer.
Kh AC
Vi, jeg og mine to voksne døtre i ind- og udland , deler med stor glæde dine opskrifter med hinanden. Tak for de meget lækre billeder og de absolut “lad-sig-gørlige” anvisninger. Jeg forstår ganske vist ikke hvorfra du får tiden – men du må være en genial organisator.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Nu hvor bloggen og alt det jeg laver omkring den er blevet – og de sidste 4 år har været – min fuldtidsgesjæft, så giver det måske alligevel lidt mening, at jeg kan finde tiden til at blogge så meget og have mindre børn samtidig ;)
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine