Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-54/

Små glimt

countdown

Der er blevet foretaget store beslutninger denne weekend på vores lille matrikel.

Længe har Johan og Julie drømt om skiftevis en kat eller en hundehvalp. Vi har holdt det lidt hen, svaret lidt i retning af “det er en stor beslutning at få et kæledyr” og “det skal vi lige tænke over …” Lørdag morgen sagde Julie til mig, roligt men bestemt: “Mor, nu vil jeg gerne have at I får taget en beslutning, så kan du ikke snakke med far om det i dag og give mig et svar inden aftensmaden om jeg må få en kat eller ej”

Fair nok. Så i stedet for at blive ved med at gå om den varme grød, så fik jeg arrangeret en legeaftale for børnene og lokkede i hemmelighed Martin med på en lille udflugt til dyreinternatet. Og vi faldt for en lille sød grå kattekilling med hvide poter – og fik endelig taget en beslutning.

Hold nu op, hvor blev Johan og Julie glade. Og vildt, vildt overrasket. Så nu er vi gået i redebyggermode – tæller dagene til Molly er gammel nok og vi må få hende med hjem, vi planlægger køb af madskåle og legetøj, og glæder os bare helt vildt.

Så hyggeligt, altså.

Lidt andre glimt fra den seneste uge og fra tidligere i dag …

bernthogco

Frokost med Martin tidligere i dag. Startede mandagen med frisøraftale hos Birthe Gleerup i Badstuegade – jeg har to gange været forbi der og er blevet så glad for at blive klippet og få reflekser hos Malene. olandshvede-boller

Nybagte boller bagt på Ølandshvede fra Samsø – og efterfølgende ‘snak’ på instagram, hvor jeg nu har lovet at få lavet en lille video med snak og visning af brød, dej osv. Det bliver lidt sjovt at give mig i kast med i næste uge. havehygge

I haven på en solskinsrig sensommerdag og plante tulipanløg, vintergækker, vibeæg og andet smukt til foråret. Jeg hygger mig så meget med alle de små skridt hen mod en skøn have til næste sommer.

croissantYndlingscroissanter fra Briancon. Søndag formiddag stod på svømmeundervisning, fodboldkamp, hen og besøge Molly og vise hende til Johan og Julie – og så forbi Briancon og købe lækkerier til en hyggelig søndagsbrunch, inden eftermiddagens legeaftale hjemme hos os.

28 kommentarer
 • Dorte skrev:
  14. september 2015 kl. 14:20

  Tillykke med den kommende familieforøgelse :-). Vi holder stadigvæk vores unger hen, vel vidende, at vi nok også på et tidspunkt skal træffe en beslutning. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:17

   Mange tak, det bliver så spændende :)
   Hvilket kæledyr er på tale hos jer? Også en lille kat eller hund, måske?

 • Christina skrev:
  14. september 2015 kl. 14:51

  Stort tillykke med jeres nye familiemedlem. Er sikker på, at hun kommer til at give megen glæde hos jer alle :) Jeg glæder mig til at se billeder af vidunderet :D

  Når I skal i gang med at købe ind til lillemissen, kan jeg anbefale zooplus.de Der køber vi langt det meste til kattene, og de er også begyndt at føre dyrlægefoder, som koster betydeligt mindre købt der frem for hos danske dyrlæger. Har selv lige modtaget et ton portionsposer derfra i dag.

  Vi er selv ret kattegale (hvilket man nok godt kan se af mit blognavn) og erfarne katteejere, så hvis du/I skulle blive i tvivl om noget, er du velkommen til at smide mig en besked :)

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:19

   Mange tak, det bliver så spændende! Og det er virkelig svært at vente, der bliver talt dage og næsten ikke talt om andet :)
   Og tusind tak for tip med zooplus, det vil vi da lige ind og kigge nærmere på :)

   • Christina skrev:
    16. september 2015 kl. 00:32

    Husk at vælge .de-udgaven, altså den tyske side, for de andre zooplus-sider er oftest noget dyrere, selvom portoen til den danske er billigere. Så kan det alligevel bedre betale sig at vælge den tyske, da varerne der ofte meget billigere.

    Det er en hel ny verden med kat. Jeg har for nyligt opdaget, at man som medlem af Maxi Zoo, såfremt man har registreret sin kat der med fødselsdag og det hele, får en fødselsdagsgave (til afhentning i butikken) til katten på dens fødselsdag. Det er da vildt hyggeligt :) (Ja, crazy catlady her :D :-s).

    Den største omvæltning ved at få kat, som mange ikke tænker på, er nok nogle af de samme ting, man skal huske, når man får børn; at de er langfingrede og putter ting i munden, de ikke bør. Nogle katte æder potteplanterne, og rigtig mange er giftige. Derudover er der noget legetøj, f.eks. sådan noget med snor, som de ikke bør være alene med. Og så er der jo også lidt opdragelse, især med killinger. Men der er mest fornøjelse, og killinger er så sjove, så I kan godt glæde jer. Men det behøver jeg vist ikke sige, lyder det til :D

    • Ann-Christine skrev:
     16. september 2015 kl. 20:47

     Åh ja, jeg håber virkelig at vores lille killing er en af dem der ikke spiser planterne ;) Vi skal jo passe godt på den lille størrelse!
     Og tak for tippet med .de siden. Det er SÅ hyggeligt med alle de her små forberedelser ;)

     • 3. oktober 2015 kl. 11:35

      Det kan hjælpe at have lidt kattegræs hjemme, i hvert fald til større katte, for det er oftest derfor, de går i stueplanterne. (Katte har brug for græsset for at hjælpe på fordøjelsen pga. hårboller. Alternativt kan man give lidt kattemalt af og til). Små misser kan bare godt lide at tygge i alt og være uartige :D Så der skal holdes øje. Heldigvis bliver de hurtigt trætte, og det er ret dejligt for os andre lige i den alder ;)

      • Ann-Christine skrev:
       5. oktober 2015 kl. 09:34

       Tjek!
       Vi er i gang med såning af græs :)

 • Marina / cand.mor skrev:
  14. september 2015 kl. 14:55

  Ih, tillykke med katten, og hvor er det bare en moden tilgang, Julie havde til gerne at ville have et endeligt svar!

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:20

   Ja, vi fik sat stolen for døren der ;) Nu skulle der et klart svar på bordet og så måtte vi jo beslutte os – det var nok meget godt ;)

 • 14. september 2015 kl. 15:38

  Hvor dejligt for dine børn:-)
  Mine børn er alle vokset op med masser af dyr omkring sig og det giver bare børn noget ekstra,som de kan bruge resten af livet i forhold til både mennesker og dyr…God beslutning!

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:21

   Jeg tror også det bliver helt fantastisk for dem – og for os alle fire. Det bliver da så hyggeligt :)

 • Line skrev:
  14. september 2015 kl. 15:57

  Ej hvor dejligt med en kat, det bliver I så glade for! Synes det er skønt, at I har lyst til at give jeres børn det med fra barndommen – jeg måtte hverken få hund eller kat, selvom det altid var mit største ønske. Nu er jeg 20 og bor stadig hjemme, men jeg fik heldigvis som 18-årig lov til at købe en kat, som jeg så til gengæld selv har hele ansvaret for. Men jeg har aldrig fortrudt det, det er uden tvivl det bedste, jeg har gjort, og jeg ville ønske, at jeg havde fået lov meget tidligere! Og så er min mor tilmed også blevet helt skudt i min kat :-) vil desuden også gerne lægge et godt ord ind for zooplus, sådan en 10 kgs sæk kan sagtens holde sig, selvom man kun har en kat, og så får man kvalitetsfoder til billige penge :-)

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:23

   Åh, hvor hyggeligt! Og dejligt at du fik lov nu – og at din mor også er faldet for den lille størrelse. Det er jo bare så mega hyggeligt med lidt liv i hjemmet :)
   Og tak for zooplus tip!

 • Nana Hecquet skrev:
  14. september 2015 kl. 19:02

  Det kan I godt glæde jer til! Dyr er dejlige, og jeg er sikker på at det er sundt for børn at vokse op med dyr :-) Jeg har altid haft både hund(e) og kat(te), og jeg kunne slet ikke undvære dem. Når mine voksne børn kommer hjem på besøg, hilser de på dyrene før de når frem til mig :-)

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:24

   Hvor hyggeligt! Jeg er også temmelig sikker på at det bliver et kæmpe hit her hos os :)

 • Marie Louise skrev:
  14. september 2015 kl. 19:24

  Stort tillykke med den lille mis! De er dejlige de små væsner, og jeg håber I får ligeså meget glæd af jeres, som vi har af vores to gråmisser. Hvor er det dejligt for jer! :)

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:24

   Tusind tak, det bliver bare så super hyggeligt med sådan en lille ny størrelse i hjemmet :)

 • Rikke skrev:
  14. september 2015 kl. 19:51

  Hold da op, Julie er da virkelig en pige med ordet i sin magt ? glæder mig til at høre om når Molly indtager jeres familie. Kh Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:25

   Ja, dét er hun – temmelig velargumenterende ;) Det kunne jeg heller ikke stå for.
   Så fint at beslutningen nu endelig er taget
   Kh AC

 • Louise / Fru Kofoeds Køkken skrev:
  14. september 2015 kl. 22:33

  Haha, sejt sagt af Julie! :) Held og lykke med pelsklumpen <3 Sig til, hvis I skal have tips og tricks – vi har 3 af slagsen herhjemme ;)

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2015 kl. 09:27

   Ja ik´ ;) Hun er godt til at tale sin sag :)
   Det bliver bare så hyggeligt – og mange tak, det kan godt være der dukker noget op hen af vejen :)

   • Louise / Fru Kofoeds Køkken skrev:
    15. september 2015 kl. 11:46

    Ja, det er simpelthen noget af det hyggeligste at have en kat i huset :) Også lidt besværligt, når den beslutter sig for at kradse sofaen til plukfisk eller sprede kattegrus ud over hele gulvet ;) Men det glemmer man lidt, når der ligger sådan en spindende pelsklump på sofaen og tigger om at blive kløet på maven <3
    Jeg går ud fra, at man kan glæde sig til at se billeder af kræet her på bloggen :)

    • Ann-Christine skrev:
     16. september 2015 kl. 20:38

     Åh ja, jeg kan godt huske det fra da jeg havde en kat tidligere – for lidt over 10 år siden. Han var ret lærenem, så der var ikke så mange narrestreger med ham. Er så spændt på hvordan det skal gå med den lille ny – og der skal meget gerne komme billeder af det lille pus her på bloggen ;)

 • Mutti skrev:
  15. september 2015 kl. 09:55

  Her glæder vi os allerede til de gode snakke vi nok får om Molly og Bella Miffi :-) Så fint Julie tog fat i hele den beslutningsproces der så kom gang i! Og en killing! – Det sødeste og sjoveste lille dyr! Hører allerede børnenes latter over alle dens pudsigheder!!

  • Ann-Christine skrev:
   16. september 2015 kl. 20:36

   Det bliver simpelthen så skægt og hyggeligt. Julie glæder sig også rigtig meget til mange gode kattesnakke med bedstemor ;)
   Kram til jer

 • Hanne skrev:
  15. september 2015 kl. 10:50

  Hvor bliver det spændende med sådan et lille nyt familiemedlem. Og god tålmodighed i ventetiden! Vi har heller ikke haft dyr, men også bare talt og talt og talt om det – og ja, holdt det lidt hen, fordi vil liiige skulle have tid til at tage os godt af den. Og hvornår får man lige tiden til, for vores vedkommende, en hund? Lige indtil en dag hvor vores ældste søn på ni sagde, at vi garanteret først får tid til en hund, når han er blevet stor og ikke bor hjemme længere! Det var jo heller ikke meningen. Så på fredag sætter vi det sidste X på vores nedtællingsskema og får en skøn og dejlig bomuldshund ind i familien – så bliver vi seks! Vi glæder os alle sammen rigtig meget :-)

  • Ann-Christine skrev:
   16. september 2015 kl. 20:36

   Åhhh, hvor dejligt! Og stort tillykke med beslutningen også til jer – det er godt vores børn kan skubbe lidt til os, så der sker noget ;)
   Hvor bliver det dog spændende med sådan en lille hund, rigtig god fornøjelse til jer
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.