Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pastapenne-med-tomatfloedesauce-og-roeget-laks/

Pastapenne med tomatflødesauce og røget laks

Pastapenne med tomatsauce og røget laks er virkelig lækkert og lynhurtigt at lave.

Pastapenne er næsten et must til en ret som denne. Rørene er jo lavet til at gemme godt med tomatflødesauce  i hver en mundfuld og det er altså et hit.

Retten er dejlig hurtig og nem. Hvis man nu ikke lige har røget laks i køkkenet, så kan det uden problemer erstattes af fx en god krydret pølse, fx chorizo skåret i skiver eller man kan helt undlade og lade retten være vegetarisk.

PT25M

Pastapenne med tomatsauce og laks

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 500 g pasta penne
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 frisk basilikum
  • 100 g røget laks, skåret i strimler
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg i olien i en gryde ved middelvarme til de er bløde og gennemsigtige.

Blend de hakkede tomater kort med fx en stavblender og kommes i gryden sammen med fløde. Lad det simre uden låg i 15-20 minutter.

Kog imens pastapenne efter anvisning på emballagen.

Når saucen har simret, så smages den til med halvdelen af basilikumbladene, som finthakkes, samt salt og peber.

Vend pastapenne grundigt rundt i tomatsaucen og vend derefter den strimlede røgede laks i.

Anret i en stor skål med resten af basilikumsbladene på.