Pastapenne med tomatflødesauce og røget laks
Pastapenne med tomatsauce og røget laks er virkelig lækkert og lynhurtigt at lave.
Pastapenne er næsten et must til en ret som denne. Rørene er geniale til at gemme godt med tomatflødesauce i hver en mundfuld og det er altså et hit. Men uanset kan du bruge en hvilken som helst pasta du er vild med
Retten er dejlig hurtig og nem. Smovset og hverdagsvenlig.
Prøv også: opskrift på bagt pasta bolognese >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pastapenne med tomatsauce og laks
- 500 g pasta penne
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 2 dåser hakkede tomater
- 1,50 dl piskefløde
- 1 frisk basilikum
- 100 g røget laks, skåret i strimler
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg løg og hvidløg i olien i en gryde ved middelvarme til de er bløde og gennemsigtige.
Blend de hakkede tomater kort med fx en stavblender og kom i gryden sammen med fløde.
Lad det simre uden låg i 15-20 minutter.
Kog imens pastapenne efter anvisning på emballagen.
Når saucen har simret, så smages den til med halvdelen af basilikumbladene, som finthakkes, samt salt og peber.
Vend pastapenne grundigt rundt i tomatsaucen og vend derefter den strimlede røgede laks i.
Anret i en stor skål med resten af basilikumsbladene på.
Lækker ret – og børnevenlig. Skal afprøves på Guldklumperne;-)
Hej
Kan man godt undlade at tag laks i, uden det kommer til at ødelægge retten.
Ja, sagtens :)
Kh AC
Hvor skønt! Rigtig god fornøjelse til jer :)
Nej hvor ser det bare lækkert ud – det må prøves!
Rigtig god fornøjelse med det :)
Som altid ser det bare super lækkert ud.
Forbliver røgsmagen i laksen? Synes nogle gange jeg har oplevet, at den kan forsvinde, hvis den kommer i kontakt med varm mad (eller bliver varmet op).
Mvh
Mads
Hej Mads,
Mange tak :) Jeg synes faktisk den holder (rimeligt okay) den gode smag fra laksen, når det bliver tilsat til sidst og ikke varmet videre op. Men den forsvinder som du siger en anelse ift hvis man spiser den kolde røgede laks.
Kh AC
Hej. Pastaretten med tomatsovs og laks er en stor favorit herhjemme. Vi kommer ca 200 gram frisk spinat i lige inden laksen. Det ser flot ud og gør retten lidt mere sund ?.
Jeg får ikke retten frem via laks eller pasta i råvareindeks, er det en fejl? Mange hilsner fra Annemette
Hej Annemette,
Godt du spørger :) – Vi er i fuld gang med at opdatere og rettet råvareindekset til, så alle opskrifter indgår – men der er mange at gå igennem, så det tager lige nogle uger før alle er med.
Lyder så skønt med spinat i denne ret også :)
Kh AC
Hej Ann-Christine. Bruger du fuldkorns pastapenne eller normale lyse pastapenne? Tak på forhånd og fortsat god dag.
Det variere lidt fra gang til gang.
Her er det nogle lækre lidt større italienske pastapenne, som ikke er fuldkorn
Dejlig dag til dig også
Kh AC
Kan man erstatte noget af pastaen med noget da jeg synes 500 g tør pasta er meget til 4 personer
Du kan et komme friske squashstrimler i
Hej med dig. Har laver denne ret flere gange og bruger også sovsen til andre ting.
Denne gang er der en del tilbage. Kan den opvarmes? (tænker her på laksen…) eller fryses?
Hej fra en storbruger af din side
Hej Susan,
Mange tak for din søde hilsen :)
Umiddelbart vil jeg sige ja … det vil jeg næsten tro, men det er ikke prøvet af.
Kh AC
Opskriften var et hit her i familien – lavede to slags, en til børn og vegetarer uden laks og så en med det hele til os andre. Er altid på udkig efter opskrifter, der nemt kan tilpasses på den måde. Tilføjede en smule chiliflager og et par gode håndfulde revet parmesan for at give den lidt mere bid og umami – og masser af basilikum. Lavede en frisk salat til af iceberg, spidskål, agurk, radiser og persille dryppet med lidt olivenolie og lys balsamico. Ikke et øje tørt på sådan en travl tirsdag. Tak for god inspiration som altid :)
Så skønt at høre, mange tak for din hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har en forespørgsel angående din ugentlige madplan.
Kan detalje sig gøre at det bliver sammensat så nogle af ingredienserne bliver brugt igen, så man på den måde kan undgå madspild.
Mvh Frederikke
Hej Frederikke,
Det er så fint et spørgsmål og et tema jeg har arbejdet rigtig meget på, at tage (mere) hensyn til i mine madplaner – men det kan også være en anelse kompliceret, hvis jeg skal være ærlig.
En lille forklaring:
Madplanerne som de er i dag, er lavet ud fra primært at tage hensyn til variation i måltiderne; 1-2 dage vegetar, 1 dag suppe, 1 dag pasta, dage fordelt på forskellige kødtyper (så der ikke er flere dage med fx oksekød) osv. Derudover tager jeg hensyn til at den samme ret max må gå igen på madplanen hver 3 måned og når alle de betingelser er opfyldt så er det ret omstændigt også at tage hensyn til at der fx skal være porre i en ret senere på ugen, hvis det hele ikke bruges i første ret.
Men, når det så er sagt – så tror jeg faktisk at jeg er kommet frem til en virkelig god løsning, hvor det bliver virkelig meget nemmere at undgå madspil og den er lige om hjørnet, så hold endelig øje med bloggen og nyhedsbrevet i løbet af den kommende tid :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Min 15 årige søn meldte sig frivilligt til at lave mad. Han fandt denne opskrift, og lavede den lækre pastaret, det var populær hos hele familien.
Anja (din svigerindes kusine)
Hvor er det dejligt at høre!
Tak for din søde hilsen, Anja og skøn sommer til jer
Kh AC
Retten smagte godt – men jeg synes der er alt for meget pasta og for lidt laks i :-)
Det er jo en smagssag :) Juster endelig bare til så du synes den passer til dig
Kh AC
Hej :) Der står ikke, hvad man skal gøre ved løgene, men jeg går ud fra, at de skal i tomatsovsen, nå den har simret, eller også skal den i sovsen inden den sættes til at simre :)
Rigtig lægger ret. Godt nytår.
Mvh Guðrun
Et det koldrøget eller varmrøget laks, som du har benyttet?
Jeg bruger koldrøget, men du kan bruge begge dele
Kh AC