Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pastapenne-med-tomatfloedesauce-og-roeget-laks/

Pastapenne med tomatflødesauce og røget laks

Pastapenne med tomatsauce og røget laks er virkelig lækkert og lynhurtigt at lave.

Pastapenne er næsten et must til en ret som denne. Rørene er geniale til at gemme godt med tomatflødesauce  i hver en mundfuld og det er altså et hit. Men uanset kan du bruge en hvilken som helst pasta du er vild med

Retten er dejlig hurtig og nem. Smovset og hverdagsvenlig.

Prøv også: opskrift på bagt pasta bolognese >>

PT25M

Pastapenne med tomatsauce og laks

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g pasta penne
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 frisk basilikum
  • 100 g røget laks, skåret i strimler
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg i olien i en gryde ved middelvarme til de er bløde og gennemsigtige.

Blend de hakkede tomater kort med fx en stavblender og kom i gryden sammen med fløde.
Lad det simre uden låg i 15-20 minutter.

Kog imens pastapenne efter anvisning på emballagen.

Når saucen har simret, så smages den til med halvdelen af basilikumbladene, som finthakkes, samt salt og peber.

Vend pastapenne grundigt rundt i tomatsaucen og vend derefter den strimlede røgede laks i.

Anret i en stor skål med resten af basilikumsbladene på.