Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-77/

Små glimt

Valdemarsro have

♡ Sneakpeak fra vores have ♡

Det har virkelig været så god en uge! Vi har fejret Martins fødselsdag og havde bare en vildt hyggelig dag sammen i torsdags, som vi sluttede af med en toplækker sushi. Vi har været rigtig meget i haven i løbet af ugen og vores dygtige altmuligmand, som har hjulpet os med haven er virkelig nået langt – det er ham der har bygget de skønne højbede på billedet ovenfor og jeg har bagt mange kager til ham, så det har også været ret hyggeligt og jeg får dagligt sommerfugle i haven af glæde over at følge den udvikling, som haven tager dag for dag lige nu.

Om en lille uges tid, så er vi færdige med det sidste byggearbejde på mistbænken, har fået rullet græs ud på vores lille græsplet og malet skuret færdigt – og der fra er det bare at indrette, så, dyrke, høste, nyde og bare være … ahh, det glæder jeg mig også til.

Senere på ugen skriver jeg et længere indlæg med en masse havebilleder fra start til nu, her i første omgang lige lidt små glimt fra den sidste uges tid.

blomsterfroe

♡ Flere skønne frø ♡

forspiring
♡ Her spires – thai basilikum og 3 varianter chili … og alt det andet gode ♡
højbede
♡Haven i mandags – der bliver plads til meget grønt i de bede! ♡
vestergade aarhus
♡ Fint streetart på Vestergade i Aarhus ♡
sushi sota sushi aarhus
♡ Den bedste sushi hos Sota – første gang jeg bestilte sashimi – men bestemt ikke sidste gang ♡

23 kommentarer
 • Kamilla skrev:
  11. april 2016 kl. 09:24

  Flotte højbede! Jeg skal selv i gang med køkkenhave for første gang i år. Er det OK ikke at fylde højbedene helt op med jord? Jeg tænker, kanterne kan skygge for planterne?
  Glæder mig til haveindlægget!
  Kærligst Kamilla

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2016 kl. 22:16

   Mange tak :)
   Jeg planlægger at fylde mine op til ca 4-5 cm fra kanten. Jorden synker også lidt efter noget tid.
   Skal gerne fortælle mere om jord, højbede osv snart :)
   Kh AC

 • Mads M. Pedersen skrev:
  11. april 2016 kl. 09:26

  Hej
  Hvad for noget træ har I brugt til højbedene og har I lagt fiberdug indvendigt
  Mvh
  Mads

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2016 kl. 22:17

   Det er FSC sibirisk lærketræ og der er fiberdug inden i – det hindre at jorden ryger ud mellem samlingerne når det regner :)

 • Dorte skrev:
  11. april 2016 kl. 09:38

  Hvor har I bare haft travlt med haven. Det ser rigtig fint ud – tillykke med det! Det bliver stort at kunne høste løs sommeren igennem. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2016 kl. 22:18

   Tusind tak, Dorte!
   Det er bare så fantastisk at kunne se den havedrøm blive til virkelighed :)

 • 11. april 2016 kl. 09:47

  Åh det hele bliver jo SÅ lækkert og forårsklart – jeg er meget misundelig, for så langt er vi slet ikke selv nået endnu ;)
  Er der fliser under jeres højbede, eller har I valgt at bygge dem direkte ovenpå jorden?
  Vi har nemlig en ret stor fliseterrasse, hvor jeg overvejer at sætte nogle højbede, men jeg kan ikke helt finde ud af, om det mon vil være mest fornuftigt først at fjerne fliserne nedenunder…

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2016 kl. 22:21

   Vores areal er heller ikke så stort og vi har taget tilløb til det i snart 4 år nu ;) Nu skulle det endelig være.
   Vi har ikke fliser under højbedene, men bygget højbedene efter hvordan vi fik lagt fliserne. Hvis muligt, så er det bedst at bygge højbede direkte på jorden ift at rødderne fra planterne kan nå ned i jorden, regnorme kan komme op og der bliver det bedste liv i jorden. Vi har dog i 3 år haft højbede af pallerammer direkte på de gamle fliser og det kan godt fungere med den løsning også.
   Kh AC

 • Stine skrev:
  11. april 2016 kl. 11:46

  Hvor ser det fint ud – lige til at gå til :) Jeg glæder mig til at læse haveindlægget. Har I gjort noget særligt for at forhindre dræbersnegle, mosegrise osv. Og er det ubehandlet træ?

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2016 kl. 22:22

   Mange tak :)
   Det er ubehandlet sibirisk lærketræ, FSC mærket.
   Vi har ikke gjort noget ift dræbersnegle eller mosegrise, da vi ikke tidligere har haft problemer med dem i vores have (håber det bliver ved sådan!)

 • Mette Christansen skrev:
  11. april 2016 kl. 12:30

  Uuuhhh. Hvor ser det fint ud :-))
  Isabella Smith har også de fineste Dahliaer, hvis man ellers har mod på det arbejde det er med at tage knoldene op om efteråret og putte dem i jorden igen om foråret. Fortsat god arbejdslyst og dyrkning.

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2016 kl. 22:23

   Dem har jeg også kig på – og måske kunne jeg godt finde på at klikke mig ind på shoppen igen og prøve en eller to af dem ;)
   Og tusind tak :)

 • Jette skrev:
  12. april 2016 kl. 20:37

  Hvor ser det ud til at blive fint! Glæder mig til at se flere detaljer.. :)

  Ville ønske for jer, at I kunne få plads til nogle enkelte høns. Vi har selv høns. Det er rigtigt hyggeligt – og så er det ret fedt det der med at kunne bytte køkkenaffaldet ud med friske æg ;) Tænkte at det må være meget i din ånd.. (og man kan også spare en del penge, hvis man bruger mange æg)

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2016 kl. 23:16

   Tusind tak!
   Det kunne jeg også godt tænke mig på et tidspunkt, kan så godt lide tanken om det, men nu må vi se … :) Måske en gang.

   • Jette skrev:
    13. april 2016 kl. 14:39

    Jeg læste dit indlæg i går – og også det idag.

    Jeg har ikke megen forstand på at blogge og at arbejde “på internettet”… Men jeg er selv selvstændig og ved hvor fuldstændig opslidende det kan være med udefrakommende faktorer, man ikke selv har megen indflydelse på men som kan have kæmpestore konsekvenser for ens virksomhed – og dermed også hele ens arbejdsliv og jo i sidste ende også ens privat- og familieliv. Jeg læser din blog dagligt – og som skrevet flere gange tidligere; du er en meget stor inspirationskilde og mit lille hverdagsfrikvarter. Og det sidste stykke tid har jeg tænkt, at her måske var lidt mere stille.. Håber det lykkedes dig at få styr på det, uden at det tager motivationen helt fra dig.

    • Ann-Christine skrev:
     14. april 2016 kl. 12:30

     Hej Jette,
     Du har helt ret! Det kan gode suge lidt på den gode energi og motivation. Og den sidste tid har der været meget praktisk håndtering af omfanget af disse sager.
     Men det var så godt for mig at få skrevet dette indlæg, og så har jeg jo heldigvis Morten fra Not-Allowed til at tage sig af alt det praktiske herfra. Så efter at få indlægget udgivet, have en skøn dag i haven i går og en god nats søvn – så er jeg ovenpå igen og kan mærke at motivationen er spirende igen :) Tak for dine søde tanker, forståelse og opbakning.
     Kh AC

     • Jette skrev:
      14. april 2016 kl. 13:56

      Dejligt at høre :)

 • Mette Kristensen skrev:
  13. april 2016 kl. 14:43

  Hej

  Er lige lidt nysgerrig efter at høre, om I skiftede pallerammerne ud, fordi de ikke kunne holde eller “blot” fordi I lavede hele flisebelægningen om og derfor ville nye plantekasser? Spørger da vi selv påtænker at anvende pallerammer?????

  Tak for dejlige input og inspirerende opskrifter

  • Ann-Christine skrev:
   14. april 2016 kl. 12:35

   Hej Mette,
   Rigtig fint spørgsmål!
   De holdt fint, men passede meget dårligt til målene i den nye have. Vi havde det oppe at vende flere gange om de kunne bruges, men det ville ikke blive en god løsning. Jeg har skrevet mere om det på bloggen i dag: http://www.valdemarsro.dk/haveprojekt-valdemarsro/
   Vores højbede af pallerammer havde holdt fint i 3 år, og jeg tror snildt de kunne have klaret 2-4 år mere.
   Kh AC

   • Mette Kristensen skrev:
    15. april 2016 kl. 09:37

    Tak for dit svar – så kan vi jo hoppe på den “lettere” løsning med pallerammerne i første omgang og så senere springe på mere faste højbede. Har nemlig en “ny” have med kun græs og flisebelægning, så der er nok at kaste sig over i foråret/sommeren/efteråret……og senere :)

    • Ann-Christine skrev:
     15. april 2016 kl. 10:37

     Lyder som en rigtig fin plan – god fornøjelse med haven, det er skønne måneder vi går i møde med udendørslivet :)

 • Susanne skrev:
  14. april 2016 kl. 11:51

  Hej Anne-Christine

  SÅ fine højbede! Er selv i gang med samme projekt og indhenter pt. tilbud på højbede rundt omkring. Der er godt nok stor forskel på prisen, også selvom dem jeg kigger på er bygget af lærketræ eller Douglas gran som også skulle være supergodt. Hvad er målene på jeres og hvad kostede det at få dem lavet? Har i også lagt noget i bunden af bedene eller er der kun fiberdug på siderne?
  Mvh Susanne

  • Ann-Christine skrev:
   14. april 2016 kl. 13:00

   Hej Susanne,
   Jeg kunne godt forestille mig at der er kæmpe forskel. Desværre kan jeg ikke være behjælpelig med at skille prisen på højbede ud fra vores samlede projekt med fliser, bede, drivhus mv. – jeg har i øvrigt skrevet en opdatering af hele haveprojektet på bloggen i dag, inkl alt om højbede: http://www.valdemarsro.dk/haveprojekt-valdemarsro/
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.