Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-af-snevejr/

Små glimt – af snevejr og weekendhygge

fuglehus

♡ hjemmelavet fuglehus med fint skilt ♡

Det har været en rigtig hjemlig vinter-weekend på vores lille matrikel. På helt lavt blus med aktiviteterne, eftersom Johan var sengeliggende og både fredag og lørdag var temmelig påvirket af den hjernerystelse, som han fik konstateret på skadestuen i fredags. Han er heldigvis kommet hurtigt tilbage i fuld vigør! Fuld af spilopper, skønne bemærkninger, kram, smil og klar til leg – han er dog alligevel blevet hjemme hos mig i dag, for lige at komme sig helt.

Selv om sådan en weekend kan føles helt uden planer, så fylder den alligevel sig selv med små hyggelige projekter. Og således var Martin optaget af projekt hjemmerøget bacon, Julie og jeg byggede et fuglehus af et par grøntkasser fra Aarstiderne og tegnede, planlagde og drømte en masse dejlige drømme om alt det vi gerne vil fylde vores have med – jeg er i øvrigt i fuld gang med at skrive på et indlæg, om tankerne og planerne over, hvad vi vil med vores have dette år – sig endelig til hvis der er noget I særligt gerne vil have jeg fortæller om.

Sidste uge var koncentreret om at få startet godt på hverdagslivet efter ferien og når der så oven i købet dalede det fineste sne, som blev liggende på jord, buske og planter og lyser op i vinterlandskabet, er skægt at lege i og lægger et fint hvidt lag over alt det visne og grå, så er det altså en helt skøn årstid, vi er midt i.
molly

♡Fine Molly med høje knæløft i sneen ♡
paent-i-vinterhaven

♡Elsker snevejr – og efter at have set det an, er Molly meget enig ♡
smaa-poter

♡bitte små poter i sneen ♡ sne-i-haven

♡ Fint dækket af sne bliver vores have, som ellers mest ligner et byggeprojekt, helt pæn ♡

boerneboger

♡Johan og Julie fik disse bøger i en adventsgave fra deres bedsteforældre ♡

Vi har læst ‘tro, håb og gorgonzola’ og er i fuld gang med ‘tøselus og vinkeflæsk’ – skønneste og skæggeste godnatlæsning. morgenhygge

♡ Vinter udenfor – stearinlys, chokolade og hygge indenfor♡

25 kommentarer
 • Marina / cand.mor skrev:
  11. januar 2016 kl. 09:59

  Som udgangspunkt er jeg slet ikke fan af sne, men når den bliver liggende lige så fint, må jeg indrømme, at jeg ikke er helt upåvirkelig :)

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 20:31

   Den lyser så fint op, særligt nyfalden hvid sne – sjap er jeg heller ikke specielt fan af ;)

 • Karin skrev:
  11. januar 2016 kl. 11:20

  Rigtigt spændende med alle Jeres haveplaner :-).
  Hvor stor er haven?

  Måske du skulle indlede et samarbejde med Claus Dalby om at “teste” nogle af de fine planter og produkter han samarbejder med Bilka omkring ;-) Det kunne være spændende læsning for os, der sætter pris på hans mange fine ting, der kan købes der..

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 20:35

   Det er en ret lille have vi har, kune lige lidt over 200 kvm i alt, så den skal gerne indrettes godt for at vi får det bedst mulige ud af den.
   Sjovt du nævner det med Bilkas planter, jeg har endnu ikke prøvet dem – men mine forældre fremhæver ofte de frugttræer osv de har derfra som særligt gode :) Der er ikke noget samarbejde på trapperne lige pt, men det er da bestemt ikke udelukket :)

 • Heidi Kokborg skrev:
  11. januar 2016 kl. 14:49

  Jeg elsker sne, og Aarhus bliver bare endnu mere hyggeligt at se på, når byen er dækket af et fint lag sne. Og hvor er det et fint lille fuglehus, Julie og dig fik bygget.
  Rigtig god bedring med Johan og hans hjernerystelse :)

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 20:36

   Hun er så opfindsom, og jeg synes også det blev helt fint – fuglene er tilmed glade for det, så det er jo toppen :)
   Og tusind tak, Johan var heldigvis meget hurtig til at komme sig igen :)
   Kh AC

 • Marlene skrev:
  11. januar 2016 kl. 18:02

  En super ting at plante i haven sammen med børnene, er hestebønner. Der sker hurtigt noget og så er det de smukkeste blomster og sidst men ikke mindst så smager det fantastiskt.
  tak for en god side.
  knuz knuz

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 20:42

   Dejligt tip! Dem har jeg også planer om. Gerne to forskellige slags, da de fåes i så mange fine sorter og varianter – meeeen det kan være der kun bliver plads til en enkelt, så må jeg prøve en anden næste år ;)
   Kh AC

 • Stine skrev:
  11. januar 2016 kl. 20:19

  Hej AC
  Enig – det er hyggeligt med sne. Og det er helt rart at mærke, at det er vinter (og ikke efterår ?)
  Jeg ville synes, det var fantastisk at læse om nemme have-projekter, der ikke tager så lang tid – og kan klares selv i den lille have (som vores).
  Bedste hilsner fra Stine

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 20:48

   Jeg synes også det er virkelig rart med lidt rigtig vinter lige nu. Kunne godt lige bruge en måneds mere snevejr, inden forårets komme.
   Og rigtig god ide at prøve at få nogle små overskuelige haveprojekter indover bloggen her. Vores have er heller ikke stor, omkring 200 kvm i alt, inkl forhaven – så det vil jeg hygge med mig at finde på projekter og inspiration til :)
   Kh AC

 • Mutti skrev:
  11. januar 2016 kl. 20:35

  Så dejlige og stemningsfulde billeder! Og der er skønt udenfor, med urt og busk i skjul af sneen! Nu er der jo ikke så meget at gøre end at sørge godt for fuglene. Og det skal nok blive flittigt besøgt jeres fine nye fuglehus!

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 20:49

   Vi har allerede fået besøg af nye fuglearter i haven, udover musvitter, gråspurve og solsorte, som har holdt til længe. De andre kommer nok til nu, hvor det er ekstra svært at finde mad andre steder ;)
   Hepper på mere sne og mere varieret fugleliv :)

 • 11. januar 2016 kl. 21:03

  Godt, at Johan har det bedre. Det lyder som en hård omgang.
  Fine billeder :) Har også selv været ude med kameraet sammen med Phoebe (vores ene kat) og fange nogle fine billeder i går. Det blev dog kun til en kort tur, for hun er ret kuldskær, selvom hun har en kæmpe pels, den kylling :D

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 20:59

   Det var det også, hård, men tilgengæld meget meget kortvarig :) Heldigt!
   Og hvor er det altså nogle fine billeder du har taget af jeres Phoebe – hun er vel nok en flot kat :)

 • Gitte skrev:
  12. januar 2016 kl. 06:57

  Hej AC
  Meget inspirerende at følge din blog. Har længe fulgt med, og glædes dagligt over at læse dine indlæg :-)
  Nu står min mand og jeg selv over for et lignende haveprojekt, da vi for nylig er flyttet i nyt hus og haven lidt groft sagt ikke er meget andet end en græsplæne. Jeg kunne godt tænke mig at høre om, hvordan I har tænkt jeres børn ind i haven ifht. legeområder og om de selv har haft nogle gode ideér?
  Derudover kunne jeg godt tænke mig at høre om, hvad I vil dyrke i jeres køkkenhave og hvor meget arbejde I forventer at lægge i det.
  Det er et stort projekt sådan at gå i gang med, så er glad for at jeg kan følge med i jeres og på den måde få noget inspiration :-)
  Mange hilsner fra Gitte

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 21:02

   Hej Gitte,
   Hvor spændende med jeres haveprojekt også!
   Og tak for inspriation, de ting vil jeg meget gerne komme ind på i et blogindlæg snart. Eller delt over flere indlæg, måske. Lidt afhængig af hvor meget det lige kommer til at fylde, når jeg først kommer igang ;)
   hvor stor er jeres have mon?
   Kh AC

   • Gitte Nørby skrev:
    13. januar 2016 kl. 08:44

    Vores have er ca. 700 m2, så tænker vi tager det lidt i etaper ;-) Tak for tippet med pinterest! Det ser meget brugbart ud og hvor er der meget flot haveinspiration.

    • Ann-Christine skrev:
     13. januar 2016 kl. 13:03

     Hvor skønt, så er der jo dejlig mange muligheder.
     Skønt at du kunne bruge pinterest-tippet :)

 • Nanna skrev:
  12. januar 2016 kl. 09:57

  Hvor ser det hyggeligt ud :-) Bare lige til info (så på instagram, at du er ved at tegne have), så følger jeg en blog der hedder “Havedagbogen”. Hvis ikke du allerede kender den, så er den et besøg værd hvis du vil have inspiration. Synes hun mestrer så flot at have det hyggeligt i hendes have, samtidig med at den er så velgennemtænkt med linjer osv. Dernæst er der mange lækre “elementer” i hendes have som køkkenhave, bålplads osv. som er SÅ misundelsesværdig.

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 21:04

   Årh, men altså! Sikke en fin blog, og sikke en fin have ikke mindst! Tusind tak for tippet, nu skal jeg i gang med dejlig havebloglæsning ;) Har allerede luret lidt og er helt enig i at det er så godt tænkt med forskellige rum i haven. Vores have er micro i forhold til, men vi tænker også meget i små hyggelige rum – så hyggeligt at planlægge og researche på :)
   Kh AC

   • Nanna skrev:
    13. januar 2016 kl. 10:52

    Det er jo det fede ved at få inspiration hos andre, at man kan konvertere det om til sit eget – og til den størrelse man har plads til ikke mindst ;-)

    Ja, hun har mange lækre haverum. Specielt er jeg vild med hendes bålplads/loungeområde med platantræerne og de der store lyskæder, som hænger der året rundt. SÅ fint :-)

    God planlægning

 • Louise skrev:
  12. januar 2016 kl. 11:31

  Sikke skønne billeder!

  • Ann-Christine skrev:
   12. januar 2016 kl. 21:04

   Tusind tak, Louise :)

 • Frk. Struds skrev:
  15. januar 2016 kl. 10:17

  Tak for dejlige billeder. Jeg er vild med dine små glimt, fordi der altid hersker sådan en ro og god stemning på billederne. :-)

  God weekend.

  • Ann-Christine skrev:
   16. januar 2016 kl. 12:16

   Tusind tak, det er jeg glad for at du synes :) jeg synes også de er så hyggelige at lave og selv se tilbage på.
   Rigtig skøn weekend til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.