Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-julede-glimt/

Små julede glimt

Nisselandskab

 ♡ Julie har pyntet op til årets nisselandsskab ♡

Simpelthen sådan en hyggelig jule-gå-amok -i-nisselandsweekend-og-andet-julehygge.

Udover nisselandsskab, så har weekenden også budt på klatkager til aftensmad lørdag aften, hvor jeg var alene hjemme med Johan og Julie, mens Martin var med vennerne til julefrokost – bare en rugbrødsklapsammmen inden aftensmad og så masser af lækre klatkager til den ‘ægte’ aftensmad. Top hygge!

Vi har spist æbleskiver, fået ordnet lidt forskelligt praktisk og også fået hængt den der lyskæde op, som har været på to do listen i nogle uger nu – som tilmed holdt fint skansen på æbletræet i gårdagens stormvejr.

sild karrysalat

♡ Årets første sild med denne hjemmelavet karrysalat ♡

A14_7893

♡Julebøger♡

Vi har fundet tidligere års julebøger frem og glæder os til at læse dem som godnat- og hyggelæsning i december. Tror dog det bliver sparsomt med godnatlæsningen, da vi har planer om at se DR julekalenderen ‘Absalons Hemmelighed’ kl 19.30 hver dag og det derfor lige bliver lidt senere end normalt med puttetiderne i december.

A14_7807

♡julehyggeligt♡

pynt

♡Friske tranebær i en skål fra Muubs med en fin julekugle fra Anne Black og en grankvist ♡

A14_7887♡ Pebermyntestokke ♡

Pebermyntestokke er nok mit yndlingsbolche af alle og jeg køber altid lige et par pakker af mini stokkene til at lave opskrifter med i løbet af december og til at hænge på juletræet.

9 kommentarer
 • Dorte skrev:
  30. november 2015 kl. 15:03

  Sikke et fint nisselandskab. Nisse Pok bogen læste vi også da jeg var barn – glade minder og gode traditioner :). Vi har stadig til gode at få lyskæder op udenfor (indenfor er vi godt med), men jeg kunne ikke få overtalt Nils til projektet i går førend fokus flyttede til at få bundet trampolinen fast og fjernet havemøbler mm. Det må blive inden ugen er omme. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2015 kl. 12:41

   Hehe, det var nok også mere nødvendigt med havemøbler og trampolin – håber I fik sikret det hele. Har hørt om et par naboer her som havde (ikke deres egne) trampoliner i haven fredag aften …
   Tror faktisk det var her på bloggen jeg fik anbefalet Nisse Pok sidste år, måske var det dig? Den er så hyggelig :)
   Kh AC

 • Amalie Klitgård skrev:
  30. november 2015 kl. 16:49

  Sikke fin juleoppyntning! :D
  Er særligt vild med de små paddehatte! ? Sådan nogle må jeg da eje

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2015 kl. 12:41

   De er nemlig fine, mener jeg fandt dem i Netto for nogle år siden – men mon ikke det er til at opdrive nogle der minder om stadig :)
   Kh AC

 • Nicoline skrev:
  30. november 2015 kl. 21:31

  Så hyggeligt. Og skønt landskab.
  Her har vi syge børn midt i oppyntning, pakkekalender og adventshygge. Øv øv. Men heldigvis går det fremad.
  Vil lige komme med et tip mht. Julekalender som vi stadig bruger selv om børnene er blevet større. Synes det var svært at skubbe puttetiden og ungerne blev trætte og uoplagte hele december. Så vi ser julekalenderen på nettet på nutv.dk næste dags afsnit udgives somregel efter aftenens afsnit og man kan se det om eftermiddagen når børnene kommer fra skole i stedet. Så fedt for hyggen, planlægningen og søvnen. Ellers kan en dvd med de julekalendere der før er sendt somregel købes for ca. 100,- så kan man også se dem når man vil.
  Mht. Julekalenderen på TV2 skal man betale for at få adgang til deres net tv. Men vi køber så abonnement i december og afmelder det igen efter jul. Bare et par små tip. Håber de kan bruges.
  God december til jer.
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2015 kl. 12:48

   Hej Nicoline,
   Tak for de fine tips, vi har også tidligere set dvd julekalender i stedet for dem i tv – og så har de skiftet mellem Nissebanden på Grønland og Jul på slottet.
   I år tænkte jeg så at vi måske godt kunne strække den til at se dem ‘live’ på tv. Men allerede i går den 1. december kunne jeg godt se at det med at være oppe til at se julekalender kl 19.30 var et no go. Så jeg fandt den heldigvis på DR tv appen og så så vi den der på iPad´en i vores seng kl 18.30 og begge børn sov kl 19.15 ;)
   Håber at jeres børn er friske igen! God bedring til jer
   Kh AC

   • Nicoline skrev:
    4. december 2015 kl. 07:20

    Tak. Det går allerede bedre.
    Ja kan så godt huske da de var mindre og det var så svært at passer julekalenderen ind. Også fin ide at se en anden kalender på DVD. Men jo ældre de bliver jo vigtigere bliver det at være en del af fællesskabet og se den samme kalender som de andre børn. Er min erfaring.
    Godt tippet kunne bruges.
    Nicoline

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  30. november 2015 kl. 22:20

  Åh jeg læste i mange år Halfdans julebog fir min søn- et nyt vers for hver dag- til sidst kunne vivdem udenad……så hyggeligt?

  • Ann-Christine skrev:
   2. december 2015 kl. 12:49

   Det bare bare så hyggeligt, vi elsker også de søde og skægge vers.
   Vi har nogle gange læst op på de gamle også, så i weekenden og når der har været tid, har vi læst alle frem til den dato vi er kommet til.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.