Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sophie-dahls-kokken-aret-rundt/

Sophie Dahls Køkken året rundt

Jeg har de sidste par dage med stor fornøjelse læst Sophie Dahls seneste kogebog: Køkken året rundt. Og jeg har virkelig læst den, fra start til slut. Præcis som jeg gjorde med Sophie Dahls første kogebog, Frydefulde Fristelser. Jeg har nydt det sidste af bogen i dag, i selskab med et glas myntete med en lakridsrod. I en varm trøje på terrassen i sommerhuset, mens børnene legede i græsset, spillede bold og ledte efter klokkeblomst og andre feer mellem træerne og blomsterne.

Bogen er fyldt af smukke og indbydende opskrifter, fortællinger om de forskellige opskrifter og beskrivelser af stemningen omkring et måltid og så er bogen spækket med lækre stemningsfyldte billeder, dels af mad og dels af Sophie Dahl.

Bogen, som i den grad udstråler madkærlighed både i tekst og billeder, er inddelt først i årstider og derefter i måltider.

Jeg er storfan af god morgenmad og jeg falder pladask for, at bogen indeholder opskrifter på morgenmåltider der indeholder alt fra Arme Speltriddere med mosede blåbær og Svampetoast til grillede ferskner med ricotta. Der er virkelig noget for enhver smag og uanset om man er garvet eller nybegynder i køkkenet, så er der spændende inspiration og nemme opskrifter.

8 kommentarer
 • Therese skrev:
  7. maj 2012 kl. 15:46

  Hvor skægt. Jeg har købt den til min iPad, og nyder at sidde og bladre i den. Hun virker så sød og mild, hende Sophie :-)

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2012 kl. 20:29

   Jeg synes også hun virker skøn og virkelig sød, med en fin humoristisk sans. Jeg er ikke så flittig til at få læst på iPad eller iPhone, men jeg overvejer at den næste skønlitteraturbog jeg køber, skal jeg læse på vores iPad.

   • Therese skrev:
    9. maj 2012 kl. 17:00

    Jeg har købt et par bøger til iPad, og nu hvor jeg er ved at køre Isaac ind i dagpleje, og bruger en masse tid på café, er det ret smart at ha’ det hele på iPad.
    Der er også en Kindle/Amazon app, så man kan købe engelske bøger, til engelske priser :-)

    • Ann-Christine skrev:
     9. maj 2012 kl. 21:45

     Tak for tippet, Therese. Jeg vil prøve om jeg kan blive bedre til at bruge den, det er da nemlig ret smart. Jeg bruger pt mest iPhone og mac´en, så har Martin sin iPad lidt i fred ;)

 • Sussi skrev:
  7. maj 2012 kl. 16:27

  Den lyder som en opskriftsbog man må eje. Jeg kan nå at få den på ønskelisten:) .. Og så er der altså bare noget med bøger, hvor der er kræset for layoutet også. Synes bogen sælger sig selv ret godt:)

  • Ann-Christine skrev:
   7. maj 2012 kl. 20:30

   Jeg elsker også når ord, billeder, layout og bogens kvalitet hænger sammen, det giver den dejligste læseoplevelse. Håber du får den i gave :)

 • linda skrev:
  7. maj 2012 kl. 22:02

  i lørdags kiggede jeg bogen igennem – det var min første gang med den i hænderne, og jeg var helt madfortryllet. egentlig også ordfortryllet – for hun er en dygtig historiefortæller. så jeg er helt-helt enig med dig; hendes madunivers taler til hjertet! jeg må fluks kaste mig over de første retter fra bogen.

  • Ann-Christine skrev:
   8. maj 2012 kl. 08:07

   Jeg er også sikker på at det er en bog jeg vil tage frem igen og igen, dels prøve hendes opskrifter og også lade mig inspirere ud i nye retter.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.