Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/time-for-lime-kohlanta-cooking-class/

Time for Lime – Koh Lanta cooking class

time-for-lime-cooking-class

Jeg har været på endnu en omgang ‘cooking class’ her på rejsen. Denne gang på smukke Koh Lanta her i Thailand, hvor vi opholder os for øjeblikket. Time for Lime havde jeg i forvejen hørt rigtig meget godt om fra flere. Det er et lille hyggeligt sted på stranden med både køkkenskole, restaurant og bar, udlejning af bungalows og så er hele forretningen bygget op omkring, at give overskuddet til dyrevelfærd på Koh Lanta, der tager sig af og plejer hjemløse og syge katte og hunde.

cooking-class-koh-lanta

I modsætning til vores køkkenskole i Hoi An, så var det denne gang kun mig, der deltog. Hvilket var rigtig fint, for der var ikke helt på samme måde mulighed for at hygge med madlavning alle fire på denne cooking class. Til gengæld var Martin så tilmeldt som såkaldt ‘Lazy partner’ hvilket betød, at jeg kokkerede for to og imens jeg lærte mere om det thailandske køkken, så legede han med Johan og Julie – når maden var klar og serveret, så kom de tre op og spiste sammen med os andre.
thai-cooking-class

Det var en fantastisk oplevelse! Jeg er så inspireret nu, for at gå endnu mere på opdagelse i det thailandske køkken, når vi kommer hjem. Inspireret til at lave mine egne currys, dyrke endnu flere krydderurter, til at bruge endnu mere lemongrass, kefirblade osv og til at bruge endnu mere chili i madlavningen – nok i en modereret version, så børnene vænner sig langsomt til det. Uiii – det bliver SÅ godt.

Vi havde en fantastisk underviser, som med en skøn varm humor, rutineret førte os gennem kurset og lærte os en masse.  Der måtte gerne have været en smule mere madlavning, og for min skyld måtte det gerne have taget en time mere, samt færre pauser – men det er små ting, så uanset så varm anbefaling herfra. time-for-lime-cooking_class
timeforlime

Vi valgte desuden at booke to overnatninger hos Time for Lime, samtidig med at vi bookede plads på køkkenskolen og et bord til deres 6 retters tasting menu i restauranten. Jeg synes hele konceptet omkring Time for Lime er fantastisk. Et sted med hjertet på det rette sted, når det gælder dyrevelfærd. Jeg er ikke i tvivl om, at her bliver gjort helt fantastisk meget for dyrene på Koh Lanta, og for hjemløse og tilskadekomne hunde og katte.

Mht tasting menuen, så må jeg dog desværre indrømme, at vi blev ikke blæst omkuld. Vi havde høje forventninger til en virkelig lækker perfekt tilberedt madoplevelse. Det smagte udemærket, det var okay og jeg synes mængden var ganske fin for en tasting menu. Børnemenuen derimod var pommes frites og enten pølser, kyllingenuggets eller fiskefingre med lidt ketchup og intet andet. Jeg bliver lidt trist over så kedelige børnemenuer og for et sted som brander sig på at sætte gode smagsoplevelser i højsædet, havde jeg forventet at det var en 100 % oplevelse – også når det gælder børnene. Det var samlet set ikke dårligt, men heller ikke den oplevelse, vi havde glædet os til.

Her på Koh Lanta er der mange andre bedre spisesteder, som servere mere veltilberedt thai mad – godt nok mere rustikt – (og til en væsentlig billigere pris). Som så meget andet, så er det jo et spørgsmål om smag og behag, og måske var vi uheldige …

haengekoje

Vi gav ca 2300 bath (460 kr) pr nat for en bungalow. Da vi så den lille bungalow, kunne vi godt se, at det var meget basic og vi talte om at vi nok sagtens kunne finde noget tilsvarende til det halve – så vi håbede, at opholdet ville vinde på hygge, god stemning og på alle de fine muligheder for at kramme og nusse med søde katte og børnevenlige hunde.

Når vi kigger tilbage på hele den samlede oplevelse, for både Cooking Class og ophold, så var den rigtig god. Johan og Julie fik lov at sove med den mest nuttede lille kat, Tipsey, som både Martin og jeg faldt pladask for. Vi gik ture med hundene om aftenen og vi hyggede og slappede af.

I stedet for at sammenligne prisen med tilsvarende boliger, hvilket man nok ikke bør gøre her – så besluttede vi os for at have fokus på at merprisen hos Time for Lime jo går til velgørenhed og på den måde hænger den samlede oplevelse ganske fint sammen med prisen.
hundeluftning-kohlanta time-for-lime-bungalow time-for-lime-hunde katte-lanta

hunde-koh-lanta
kat-koh-lanta

12 kommentarer
 • 14. marts 2015 kl. 10:08

  Endnu en fantastisk rejseberetning fra jeres tur! Elsker at læse hvad du skriver om turen:-)

  • Ann-Christine skrev:
   14. marts 2015 kl. 15:24

   Tusind tak, det er jeg altså glad for at høre :)

 • Anne Mette skrev:
  14. marts 2015 kl. 16:01

  Hvor er det nogle helt fantastiske billeder! :) Skønne skønne unger.

  Fortsat rigtig god rejse :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2015 kl. 03:19

   Tusind tak – og jeg er helt enig, de er et par skønne størrelser ;)

 • Sofie skrev:
  15. marts 2015 kl. 09:44

  Det ser skønt ud. Jeg planlægger selv en tur til koh Lanta med min lille familie på tre til jul. Kan de anbefale nogle gode steder af bo og hvad skal man forvente af budget pr dag inkl. Bolig?

 • 15. marts 2015 kl. 19:38

  Det ser virkelig godt ud og lyder som en rigtig god oplevelse. Det maa vaere en oplevelse at lave thai mad paa det rigtige sted, med de helt rigtige raavarer og de rigtige teknikker.
  Fortsat god tur :-)
  Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2015 kl. 03:23

   Ja, det er virkelig en fantastisk dejlig oplevelse :)
   Tusind tak

 • Anne skrev:
  15. marts 2015 kl. 19:43

  Hej Ann Christine. Hvor har I det dejligt. Jeg melder mig gerne til undervisning i asiatisk madlavning, når I kommer hjem! Fortsat god ferie og 1000 hilsener til jer alle fire fra farfar og bedste

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2015 kl. 03:24

   Vi har det nemlig ret så skønt – og det kan sagtens være at vi invitere på thai middag i løbet af sommeren :)
   Kram fra os alle fire

 • Nadia Munch skrev:
  16. marts 2015 kl. 08:50

  Ligesom jer har vi også for en del år siden rejst i Asien og boede et godt stykke tid på Koh Lanta, som vi ELSKEDE:-) Meget er sikkert sket siden, vil du stadig sige at Koh Lanta er et besøg værd?

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2015 kl. 03:33

   Ja, her er godt nok sket meget siden sidst :)
   Vi synes godt at man kan mærke, at der har været godt med turisme her i mange år. Ikke på den måde at øen er spor overturistet, for her er stadig god plads, smukke strande, smuk natur og super lækker mad. Men i forhold til Vietnam og i forhold til sidst vi var her, så oplever vi at serviceniveauet er faldet, mange steder virker mere dovne ift at gøre sig umage og fx så hørte jeg fra et par, der vender tilbage år efter år, at de sidste år havde sat priserne op med 70 % her på Koh Lanta, men det havde ikke været et hit og i år skulle priserne være tilbage på niveau.
   Efter et par dage er vi blevet ret vilde med at være her, ren badeferie, god mad og hyggelig afslapning

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.