Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tips-helt-naturlige-skoenhedsprodukter/

Tips til helt naturlige skønhedsprodukter

kokosolie hår

Det var så dejligt at I tog godt imod mit sidste indlæg om mit sidste indlæg om 5 nye skønhedsfavoritter på min badeværelseshylde i skønhedskategorien her på bloggen. En kategori, der jo ellers har været lidt forsømt og primært indeholdt lækre DIY bodyscrubs lavet af skønne ingredienser som man jo lige kan finde frem fra køkkenskufferne.

Og det er så netop det udgangspunkt jeg vil fortælle om i dag.

For jeg er nemlig en flittig bruger af enkle, billige, økologiske og helt naturlige produkter fra køkkenet – på badeværelset. Elsker at man bogstavlig talt kan spise sin hudpleje – for huden suger jo til sig af hvad man smører på, tænk bare på hvordan man fx kan sætte et nikotinplaster på huden, for at tage nikotinafhængigheden i hjernen og kroppen …

Der er ingen grund til at gøre noget der ikke virker, og sådan har jeg det også med skønhedspleje. Og da lækre cremer, makeup og skønhedsdims af den slags jeg ellers er vild med, snupper en god del af budgettet, så er det rigtig rart at kunne supplere med (meget!)billige gode ting, der både virker og gør godt.

kokosolie til huden

Her er mine tricks og tips til gode og helt naturlige produkter fra køkkenskabet. 

 1. Kokosolie – det mest uundværlige produkt af dem alle og et super godt all-around produkt. Jeg køber den på billedet som er økologisk og uden duft, da jeg ikke er vild med at dufte af kokos fra top til tå. Jeg bruger kokosolie som erstatning for bodyoil eller creme, til tørre hårspidser, som makeupfjerner, håndcreme og til fødderne.  Den på billedet er min favorit og den køber jeg i supermarkedet.
 2. Eddike – helt almindelig økologisk lagereddike og hvis det føles for mærkeligt, så erstat den med æblecidereddike, begge dele virker lige fint. Jeg er begyndt at bruge eddike til at skylle håret med efter hårvask og inden balsam og mit hår er så glad for det. Blander 1:1 vand og eddike, hælder det over håret og lader det sidde i et minuts tid. Det fjerner kalk fra vandet, som ellers har tendens til at sætte sig i håret og gøre det stift og kedeligt i farven. Eddiken gør håret ultrablødt og blankt.
 3. Sukker og salt – til mine bodyscrubs, jeg blander enten sukker eller salt med olie, fx kokosolie, olivenolie eller mandelolie – det er blot at bruge hvad man har. Og tilsætter nogle gange lidt duft i form af citronskal, æteriske olier, friske lavendel, vaniljekorn eller mynte.
 4. Olier – hvedekim olie, olivenolie, mandelolie, castorolie, altsammen så godt til ansigtsmassage, bodyolier, til hårspidserne osv. jeg skifter lidt mellem dem og har ikke mere end en i gang, da det er bedst at få brugt dem op i stedet for at have en masse halve flasker stående der bliver harske og for gamle. Hvilket nok er et godt trick i det hele taget til at spare lidt på skønhedsbudgettet … – at få brugt produkterne op og ikke have for mange åbne produkter på badeværelseshylden.

Bruger I mon også nogle af disse produkter på badeværelset selv?

Ellers er jeg sikker på, at I nok har et par gode tips i samme stil på hånden – og jeg håber I vil dele løs af dem i kommentarfeltet.
naturlig hjemmelavet skønhedsprodukter

P.S – så er jeg også super glad for den nye lækre børste fra Karmameju som jeg fik i fødselsdagsgave af min søster – den falder lidt uden for “produkter fra køkkenet der kan bruges til skønhedspleje” men kan varmt anbefales. Den har på fineste vis suppleret den klassiske hamphanske.  hjemmelavet beautystuff

35 kommentarer
 • Marianne skrev:
  26. maj 2016 kl. 11:53

  Hej Ann-Christine

  Dejligt indlæg … jeg bruger selv mandelolie til at fjerne make-up og bodyscrub sammen sukker eller fint salt. Jeg skal da prøve at komme citronskal i. Jeg selv er vild med at komme appelsinolie i som duft.

  Jeg har også brugt det meget at have en hjemmelavet bodyscrub med som værtinde gave. Min datter går i 6. klasse nu og hun er begyndt at have en lille hjemmelavet bodyscrub med som gave til pigerne i stedet for alt det “skrammel” (undskyld mit udtryk) de kan få for billige penge i “Normal”, “Tiger” osv. der er fyldt med alt muligt der ikke er godt for dem.

  Som jeg har sagt før og som jeg meget gerne siger igen, så er jeg vild med din blog og elsker at se hvad du så har fundet på, som man måske skal afprøve :-)

  Ha’ en dejlig dag :-)

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 09:59

   Tusind tak, Marianne :) Det er jeg rigtig glad for at du synes! Så dejligt at I tager godt i mod, sådanne lidt nye indlæg som jeg også synes er sjove at lave og dele.
   Uhm, duften af citrus. Næste gang jeg er i en helsebiks, vil jeg da lige kigge efter appelsinolie, og efter blodappelsinolie, som også er helt fantastisk.
   Synes det er sådan en fin ide med bodyscrub til gave til pigerne i klassen, det er bare ekstra hyggeligt med søde hjemmelavede gaver. Det tip vil jeg lige huske til Julie, når hun bliver lidt større :)
   Dejlig dag til dig og rigtig dejlig weekend
   Kh AC

 • Karen skrev:
  26. maj 2016 kl. 12:20

  Den kokosolie vil jeg prøve – jeg har heller ikke lyst til at gå rundt og dufte som en eksotisk drink hele dagen :-) Supermarkeder, siger du. Føtex? Eller Lidl? (Der handler jeg nemlig mest…)
  vh/Karen

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 10:01

   Haha, nej vel :) jeg synes det dufter så kraftigt, så det sidder i næsen af mig i timer, efter jeg har smurt det på huden.
   Jeg køber den på billede i SuperBrugsen, men har også set nogle uden duft i Føtex.
   Mener faktisk også at Urtekram har en duft og smagsneutral.
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

  • Maia skrev:
   26. maj 2016 kl. 13:33

   Jeg har købt det mærke i fakta.

 • MaleneL skrev:
  26. maj 2016 kl. 12:33

  Jeg har brugt kaffegrums til at peele hænder (kan også bruges til fødder) siden jeg var helt ung. Og jeg har længe brugt mandelolie og kokosolie, som du gør, blandt andet fordi jeg har læst om det på din blog;-) Men jeg skal da til at bruge eddike til håret. Jeg bruger allerede lagereddike, uden farve, som skyllemiddel, når jeg vasker tøj. Det fjerner eventuel lugt og har samme funktion som skyllemiddel og hjælper med at holde på tøjets farver.
  Jeg ved godt, at det ikke var et skønhedstip. Men alligevel:-)

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 10:11

   Uhmm, jeg får helt lyst til at få lidt gang i vores stempelkande igen, for kaffescrub er jo virkelig godt og det er alt for længe siden jeg har brugt det. Jeg har tidligere blandet grumset med olie eller olie og farin. Tak for tippet – også til brug af ren kaffegrums, har hørt at det skulle være genialt til havehænder :)
   Godt tip med eddike som skyllemiddel. Vi har ikke brugt skyllemiddel i snart 10 år, men jeg skal da prøve det, for tøjet kunne nok have godt af sådan et skyld med eddike. Det skal prøves :)
   Rigtig god weekend
   Kh AC

 • Charlotte skrev:
  26. maj 2016 kl. 13:32

  Super fint indlæg :) Jeg ved ikke om du har hørt om no-poo (ingen shampoo) men nu når du alligevel benytter eddike, hvorfor så ikke bare droppe balsam? Jeg stoppede for et år siden med at bruge shampoo og balsam, og jeg bruger nu rasul (vulkansk ler) i stedet for shampoo og fortyndet æblecidereddike i stedet for balsam, og mit hår er så blødt og har fået masse fald selvom jeg tidligere har haft kedeligt, fladt skandinavisk hår. I vores bruseniche står der udover ler og eddike ;) en bodyscrub jeg har fundet på din blog med mandelolie, sukker og vanilje – den er SÅ god og lækker!

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 10:38

   Jo, har hørt om det, men har ikke vovet skridtet endnu … ;) Jeg bruger i dag shampoo, balsam og kur fra Purely Professionel, som er meget rent og enkelt. Men jeg skal da have prøvet det snart, for bliver helt inspireret af din beskrivelse :)
   Tak for at dele
   Kh AC

   • Charlotte skrev:
    27. maj 2016 kl. 11:35

    Jeg kan kun anbefale at prøve det af i hvert fald :) Det er det bedste, jeg har gjort for mit hår. Mit hår har altid været umuligt at rede, men med rasul og fortyndet æblecidereddike (1:20 ca) er det så nemt at rede! Rasul er desuden en super god ansigtsmaske, og så ved jeg fra en veninde, at hendes datter synes det er SÅ sjovt at vaske hår med ler ;) Til info så oplever nogen inkl. mig selv en overgangsperiode hvor håret skal vænne sig til rasul og hvor det desværre opfører sig lidt mærkeligt.. min periode var måske på en måneds tid :)

 • Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal skrev:
  26. maj 2016 kl. 13:43

  Børsten har jeg selv, og er afhængig af den. Hold nu fest, hvor bliver der renset ud i kroppens lymfesystem med børstningen, og jeg er nødt til at have to, så jeg ikke skal gå for længe og vente på, at den ene børste tørrer efter en gang rens/vask.

  Må jeg høre ang. eddikeopløsningen i håret. Når du har hældt det ud over håret og ladet det sidde et minut, er det så direkte i med balsam efterfølgende, eller skal håret skylles inden balsam?

  Købte for et par uger tilbage selv samme kokosolie (også neutral, da jeg har det meget stramt med kokos generelt) i Bilka – på tilbud. Købte 4 glas, for det kan jo netop bruges til meget andet end i køkkenet. :-)

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 10:42

   Ej, hvor dejligt at høre at du også er så glad for den børste! Den er også virkelig god :)
   Mht eddiken, så skyller jeg det lige hurtigt med vand inden jeg kommer balsam i. Som nogen skriver her, så kan man nok godt undlade balsam, men mine hårspidser har været så tørre og har haft brug for pleje, men det kan man jo lige prøve sig frem med.
   Godt tip med lige at se efter kokosolien på storkøbstilbud – med så stor anvendelighed, er det rart med et ekstra glas på lager :)
   God weekend
   Kh AC

 • Marianne Luna skrev:
  26. maj 2016 kl. 14:12

  Jeg bruger også kokosolie til alt fra kropsolie til makeupfjerner – og i min deodorant (jeg laver en med kokos og natron). Og eddike til at skylle håret i – det virker bedre, end nogen balsam, jeg har prøvet. Blander det dog op med en del mere vand, nok nærmere 1:5 eller 1:10. :)

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 11:06

   Fantastisk allround produkt jo :) Sikke mange anvendelsesmuligheder og det kunne da godt være jeg skulle prøve at blande det op med mere vand og se om effekten er lige så god her – ville jo ikke være så tosset at strække eddiken lidt længere ;)

 • Christinna skrev:
  26. maj 2016 kl. 15:36

  Rasul kan virkelig anbefales som alternativ til shampoo og balsam. Det har givet mit tynde, skandinaviske hår fantastisk fylde. Dog har jeg en veninde, der påstår, at hendes hår er blevet mere elektrisk. Men jeg har KUN gode erfaringer med det. Bruger det også som ansigtsmaske, når jeg er i god tid :)

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 11:09

   Jeg er lidt spændt på hvordan det virker i mit hår, som er naturkrøllet, tendens til at være tørt og lidt stridt i det. Men det skal da prøves af snarest – og jeg glæder mig efter alle de gode anbefalinger, så tusind tak for at dele

 • Jane Hellborn skrev:
  26. maj 2016 kl. 16:46

  Jeg blander en lille kugle kokosolie med bagepulver og bruger det som ansigtscrub. Vasker det af med varmt vand og smører efter med lidt kokosolie. Olien efterlader huden babyblød ?

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 11:10

   Det var da en god ide, og mere mildt for ansigtshuden end sukker.
   Tak for tippet :)
   Rigtig god weekend

 • Lilli skrev:
  26. maj 2016 kl. 21:02

  Nyder altid at læse dine indlæg :-)
  Jeg laver min egen bodyscrub af Himalaya salt( blandet fin og grov) med økologisk mandelolie og et par dråber ætereisk lavendelolie..den er så lækker og velduftende. Jeg bruger også bodybørsten fa Karameju – den er skøøøn ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 11:22

   Det er jeg rigtig glad for at høre, Lilli – og det er så skønt at et indlæg som dette også bliver taget godt imod, synes jo selv det er vildt hyggeligt med variation og lidt blandede emner og inspiration her på Valdemarsro og det er dejligt at I er enige :)
   Jeg må da have købt noget Himalaya salt, kunne være så fint med de lyserøde (og gavnlige) saltkrystaller i en scrub, og så med lavendel, uhmm
   Ha´ en skøn weekend, forhåbentlig fyldt med solskin
   Kh AC

 • Carina skrev:
  26. maj 2016 kl. 21:12

  Jeg elsker duften af min gamle rose- Geranium og tænker spæde blade i bodyscrub vil være skønt …

  Vil du lægge dem hele i eller fint hakke dem ?

  Det her kokosolie – den jeg har er blå og vidst nok fra urtekram, den er jo hård – hvordan får du den blød / lind?

  Et tidligere opslag skrev du om mynte scrub – du tog den med på ferie, nok et åndssvagt spørgsmål, men hvilke beholdere bruger i til det ?

  Elsker dine beauty indslag ❤️

  Hilsen Carina

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 11:30

   Hej Carina,
   Uhm, det vil da være den skønneste ide at bruge bladene til hjemmelavede skønhedsprodukter. Mon ikke det kan gå fint at komme dem i hele, det er da forsøget værd.
   Har du prøvet at lave en ansigtsmist med rosenbladene og demineraliseret vand? Bare lad det trække i et døgnstid og så si rosenbladene fra og komme vandet på en lille sprayflaske. Det kan nok ikke holde sig mere end en månedstid på køl.
   Men hvis du kommer lidt vodka i, så holder det længere, men kan så ikke bruges til ansigtet, men som en lækker roomspray – fx et pift på sengetøjet en times tid inden sengetid, uhmmm

   Min kokosolie står ved stuetemperatur og er fint blød. I køleskabet bliver den virkelig hård.
   Når jeg har haft hjemmelavet scrub med i toilettasken på rejser, så opbevarer jeg den i et plasticbæger med låg – fx er Johan Bülow lakridsbægere ret fine til formålet ;)

   Og tusind tak! Det er jeg virkelig glad for at høre -det giver så god motivation til at lave flere af dem :)
   Ha´ en pragtfuld weekend
   Kh AC

 • Mutti skrev:
  27. maj 2016 kl. 11:08

  Bedstemor plejede at samle regnvand til hårskyl, hun forklarede det med at håret blev ekstra blødt! Jeg vander mine orkidéer med regnvand og de stortrives ( og med kogt afkølet vand i tørre perioder, det fjerner eller mindsker kalkindholdet ) Nu vil jeg da til at prøve med sådan et regnvands skyl i mit hår, der har en tendens til at krølle, hvilket regnvejr jo kan være medvirkende til. Det krøl vil jeg gerne fremhæve uden brug af krølcreme.

  • Ann-Christine skrev:
   27. maj 2016 kl. 11:39

   Det var da en fin ide – og ret hyggelig også :)
   Sødeste bedstemor ♥

 • Maria skrev:
  27. maj 2016 kl. 13:07

  Jeg har i mange år nu brugt kokosolie, til både afvaskning af ansigtet samt i diverse scrubs. Mandelolien står ligeledes altid på hylden.

  Da jeg var på besøg hos min mormor som barn fik jeg også altid skyllet håret med eddike som det sidste. Det gav et flot blankt hår.

  Mit nyeste tip, hvis man har naturkrøl er at droppe shampooen og kun vaske med balsam. Jeg har den seneste måneder været nødsaget til at droppe shampooen pga mit hår er knasttørt her i slutningen af graviditeten. Og i realiteten kan jeg gå i to uger uden at det overhovedet bliver fedtet kun uglet og underligt. Så nu vasker jrg det bare med en masse balsam og samler det med en leave inn balsam efterfølgende. Og voila, de fineste krøller der holder i flere dage ( normalt går mine krøller ud efter 2 dage).
  Med balsam kan man vaske håret lige så ofte man vil uden at udtørre det.

  Rhassoul har jeg prøvet en gang som shampoo, det var for mærkeligt, men måske som der er en anden de skriver så skal håret måske vænnes til det. Jeg elskr dog at bruge rhassoul som ansigtsrens og maske.

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 08:32

   Spændende at høre med dine erfaringer om ingen shampoo og så blot vaske i balsam. Det kunne jeg godt finde på at prøve i sommerferien og se hvordan det virker :)

  • Mutti skrev:
   27. maj 2016 kl. 15:25

   Tak for tippet om kun at vaske hår med balsam! Det skal ihvertfald prøves :-)

 • Hanne Støttrup skrev:
  27. maj 2016 kl. 21:23

  Jeg har brugt kokosolie i mine piger lange lyse hår, både som kur i hele håret og i spidserne. Der skal ikke bruges meget. Lader det virke i min 30 min. Husk at kommer shampoo i inden håret gøres vådt.

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 08:36

   Godt tip!
   Jeg plejer at komme en micro lille portion kokosolie i julies hårspidser inden jeg fletter det om aftenen – det virker også ret god
   Kh AC

 • Nicoline skrev:
  28. maj 2016 kl. 14:50

  Dejligt indlæg. Elsker naturlige skønhedsprodukter uden for meget tilsætning. Og sikke mange gode råd.
  Mht. Kokosolie uden duft, skal man være opmærksom på at den ofter er raffineret ( udvundet kemisk) og ikke koldpresset ( udvindes naturligt) det står altid bag på glasset hvordan den er udvundet. Ligesom med andet olie.
  Af den grund bruger jeg manderolle til kroppen, da det er mere neutralt i duften. Desude anvender jeg boghvedegryn og manderolle til ansigts skrub. Som body scrub blander jeg citronsaft, olivenolie med salt (fint eller groft ). Dejligt. Bruger også af og til sukkerscrub med lavendel eller mynte.
  Bruger også ofte kiwi skrald på huden. F.eks. Under øjenene eller på kinder. Den er fyldt med antioxidanter.
  Laver masker af jordbær og yoghurt. Fodbad med kamille og natron/salt badebolde som opløser hård hud.
  Lånte en bog på biblioteket der hed ” Hej smukke” af Inez Gavilanes. Den var fantastisk og lige i dette indlægs ånd.
  Glæder mig til at følge med?
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 08:39

   Ja, det er rigtigt med kokosolien – men jeg bilder mig ind at mange af de gode egenskaber stadig er intakte til hår og hudpleje. Kan simpelthen ikke med kokosduften på min hud eller i håret ;)
   Jeg må da lige prøve sådan en boghvedegrynscrub senere i dag, uhmm og sikke mange længe tip du har til skønne naturlige treats – den bog må jeg da lige kigge nærmere på :)
   Kh AC

 • Anne-Marie skrev:
  2. juni 2016 kl. 23:00

  Du har så ret i, at huden optager det som smøres på. Udover de mange gode fif kan jeg tilføje, det også kan bruges den anden vej rundt. Magnesium optages endda bedre fra huden end fra fordøjelsen. Jeg er begyndt at lave en creme af 1 dl Epsomsalt, 1 dl vand, 1 spsk glycerin og 100 g kokosolie. Smøres på varm, våd eller fugtig hud. Det har en fantastisk effekt på fordøjelsen, hvis maven er træg. Og så giver det også en babyblød hud. Magnesium har betydning for utrolig mange processer i kroppen og jeg blev opmærksom på at min hjertebanken og tics ved øjet kunne komme fra mangel. Det er helt væk efter jeg smører kroppen 2 gange pr. uge. Og det kom hurtigt igen, da jeg snød en enkelt gang.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Ann-Christine skrev:
   3. juni 2016 kl. 14:54

   Sikke da en fin ide – og vildt at du har oplevet så stor virkning på så kort tid. Jeg har oplevet det samme med magnesium, når jeg har trænet en del, blandt andet dengang jeg var på træningsbootcamp i jan/feb, der hjalp det så godt på muskelømhed og uro i kroppen.
   Sover også bedre når jeg tager magnesium. Men jeg har aldrig tænkt på at smøre det på huden – det skal da prøves.
   Tusind tak for at dele
   Kh AC

 • Anja skrev:
  29. oktober 2022 kl. 10:28

  Eddike er skønt at skylle håret med. Og kokosolie er fantastisk som alternativ til ansigtscreme. Så mange tak for de gode tips.

 • Marianne skrev:
  3. januar 2024 kl. 16:05

  Sikke en guldgrube af gode råd, tak for det!
  Eddike og kokosolie er super til både inden- og udenbords brug; bruger også æblecidereddike som skin tonic. Men pas på med eddiken, hvis du har en marmorvask i badeværelset! Eddiken opløser marmor (kalk).
  I øvrigt er det super nemt at lave frugteddike selv – prøv at se Heidi fra Rain Country forklare hvordan: http://www.youtube.com/watch?v=depySASTPrw
  (videoen er på engelsk)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.