Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-med-jordskokker-timian/

Rugpizza med jordskokker, timian og æg

Vi fik rugpizza i går og det er jo bare et evigt hit og altid en succes, som kan varieres i utallige kombinationer.

Denne gang blev det en pizza med jordskokker, æg og timian – super lækkert og meget nemt at tilberede på en hverdag.

PT1H30Mter

Rugpizza med jordskokker, timian og æg

4 pers.     1 time 30 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 20 g gær
  • 2 dl vand - ca 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g rugmel
  • ca 200 g hvedemel (måske lidt mindre)
  • Fyld
  • 125 g frisk mozzarella
  • 3-4 jordskokker, skrællet
  • en håndfuld frisk timiankviste
  • 4-6 æg
  • 1 lille rødløg i tynde skiver
  • Flagesalt, sort friskkværnet peber, olivenolie
Udskriv opskrift
1 time 30 minutter
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lune vand og kom olie, salt, og rugmel i. Rør godt til det er jævnt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt til dejen er smidig.
Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og lad den hæve på køkkenbordet overdækket med et rent klæde i 45-60 minutter.

Skær jordskokkerne helt tynde, gerne med en tyndskræller.
Dup mozarella osten tør med køkkenrulle og slå æggene ud i en skål. Her bliver 6 små mini-pizzaer og hvis du vil have æg på alle, så skal du bruge 6 æg og ellers bare det antal hvor der skal æg på.

Når dejen er hævet færdig, så deles den i 6 lige store stykker som formes til små pizzaer og lægges på et stykke bagepapir der er klippet til i størrelsen. Fordel jordskokker, ost og rødløg på pizzaerne og bag pizzaerne på en forvarmet brandvarm pizzasten (eller varm bageplade) i ovnen ved 250 grader i ca 4 minutter. Tag hurtigt pizzaerne ud og skru imens ovnen op på højeste varme.
Kom en æggeblomme + det æggehvide der lige hænger ved* på midten af hver pizza og sæt dem i ovnen igen- Bag videre til bunden er sprød og æggehviden er stivnet.

Så er de lækre små jordskokkepizzaer klar til at tage ud af ovnen og til at blive drysset med timianblade, salt, peber og få et dryp olivenolie inden servering.

*jeg kommer ikke det hele æg på ved disse pizzaer, men bruger det overskydende æggehvide til fx: