Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersnitter/

Rabarbersnitter

Rabarbersnitter er en ganske herlig spise og super skøn måde at bruge rabarber på.

Udover rabarber, så kom jeg også nogle friske jordbær i marmeladen. Man kan sagtens bruge jordbær fra frost – og kombinationen af jordbær og rabarber giver bare den skønneste sommersmag i sådan en lækker rabarbersnitte, som er en smule grovere i konsistensen end mine hindbærsnitter som er mere som en skøn klassisk hindbærsnitte. Begge dele er godt og begge opskrifter, kan jo fint mikses på kryds og tværs med hindbærmarmelade enten alene eller sammen med rabarber.

PT45M

Rabarbersnitter med jordbær

10-12 stk    45 min.
10-12 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Rabarber/jordbærmarmelade
Flæk den ene halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og kom derefter sukker, vaniljestang, rensede jordbær skåret i kvarte og rabarber i tern i en gryde. Kog det op og lad det simre ved lav varme i 15-20 minutter. Lad marmeladen køle af inden den smøres på rabarbersnitterne.

Kagedejen
Flæk den anden halve vanilje stang og fordel kornene derfra med flormelis. Bland det godt sammen med mel, mandelmel, havregryn, salt og bagepulver.

Smuldr smøret deri og ælt dejen godt sammen. Kom evt en spsk vand i, hvis den er svær at få helt fint og glat.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en stor firkant med en højde på ca 3 mm. Drys havregryn over dejen og tryk det lidt ned i dejen – bages i en forvarmet ovn i 8-9 minutter ved 175 grader varmluft.

Tag dejen ud og lad den køle lidt af.

Dejen knækker og smuldre nemt, så man skal være lidt varsom med den og evt tage et skærebræt eler lign til hjælp, når man skal flytte på dejen.

Smør den ene halvdel af kagen med rabarber og jordbærmarmelade og læg dem anden halvdel over. Skær små fine rabarbersnitter som er klar til servering, men også fint holder sig sprøde en dag eller to.

Opbevaring: De opbevares bedst tørt og lidt køligt ved omkring 18-20 grader. Men endelig ikke i køleskabet, for så bliver de bløde.