Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/traening/

Om min vej til at finde den perfekte træningsform

stay openminded

Så er det vist ved at være på tide at følge op, med et indlæg om den 4 ugers bootcamp, som jeg gennemførte i januar/februar. Der er et par stykker af jer der har spurgt, om jeg ville dele min fortælling om oplevelsen og NU skal det være.

Samtidig med at jeg gerne vil sætte lidt ord påselve bootcampen, så bliver det nok også lidt et mentalt træningsmæssigt tilbageblik. Et indlæg, som dette tror jeg bliver sjovt og lærerigt at skrive, også bare for min egen skyld, for jeg får nok gjort mig en masse tanker, som jeg har tænkt mig at handle på fremadrettet også.
Nu må vi se hvor indlægget og fortællingen bærer mig hen …

Først lidt bootcamp fortælling
Fra midten af januar til midt i februar var jeg som sagt afsted på daglig basis. Et forløb med en skøn blanding af pilates, barre og yoga i en bootcamp hos Free Spirit i Risskov.

5 dage om ugen. Mandag – fredag i fire uger.

At tage afsted til sådan en bootcamp var ikke en impulsiv beslutningen, men en beslutning, som jeg havde taget allerede tilbage i september og som jeg havde jo så glædet mig til længe. Og været temmelig spændt på!

Den personlige udfordring for mig, var især tidsforbruget.

For jeg synes virkelig det var meget tid at sætte af til træning, hvilket i årevis har været det første område jeg skar ned på og oftest helt væk, når tiden var knap. Og tiden var knap i en del år; iværksætter, selvstændig, stable en drømmevirksomhed på benene skabt af ren passion og for et par år tilbage samtidig have et fastlønnet job ved siden af + være mor til små børn og tvillinger.
Nu går det helt godt med virksomheden (aka bloggen og alt det jeg laver omkring min blog), mine børn er blevet større og er startet i skole og jeg kan for en stor dels vedkommende planlægge min tid ret frit – dét ville jeg gerne kom træningen til gode, men alligevel var det lidt en mundfuld at trække 5 timers træning, 5 timers transporttid + det løse ud af kalenderen.
Så jeg var ret spændt på, hvordan skulle gå at få tid til det hele.

freespirit træning

Jeg har aldrig tidligere været vild med sport. Foretrækker til enhver tid at læse en god bog som mental afslapning, sover stort set altid fantastisk om natten og har et temmelig højt energiniveau generelt – punkter, som jo ellers er en sidegevinst for mange der træner. Men jeg vil gerne være fysisk sund, stærk og i god form – og det bliver man jo ikke af at læse bøger … Så jeg har tidligere trænet i Fitnessworld, prøvet at få gang i en god løberutine og prøvet at have et personligt træningsforløb i ‘fitness genren’. Og al træningen har da givet velvære, muskler, men det var mere en pligt end en nydelse og noget jeg hurtigt fandt gode grunde til at nedprioritere – og hånden på hjertet, så har jeg kun haft én periode, hvor jeg virkelig nød træningen, og det var da jeg gik til yoga og specielt pilates hos nogle fantastiske instruktører hos Fitnessworld på Østerbro, i et halvt års tid lige inden vi flyttede til Aarhus.

Min beslutning om at nyde træningen
Jeg har et mål om så vidt muligt at fylde livet med godt indhold, der gør mig glad, giver ro, velvære og nydelse.
Oplevelsen at nyde træningen, ville jeg derfor gerne tilbage til og da det var pilates, som jeg havde haft den dejligste oplevelse med, så var det udgangspunktet …

Så i juli googlede jeg “Aarhus bedste pilates” og fandt Free Spirit, ringede til Charlotte som står bag stedet og fik en lille snak med hende, hvorefter jeg kom ud forbi til en prøvetime. Jeg havde taget en beslutning om, at der skulle se noget træningsmæssigt, efter at have stået lidt stille på området i nogle måneder (mindst), så jeg købte både 20 klip træning og 10 x personlig træning med Charlotte. Det er lidt en udskrivning lige på en gang, men jo egentlig en mere fornuftig en af slagsen, fremfor det fitness abonnement jeg betalte til i en del år uden at bruge …

Jeg havde lige fra første besøg hos Free Spirit en rigtig god fornemmelse af, at have fundet mit sted. Samtidig havde jeg besluttet at nu ville jeg søge hen mod at ‘finde hjem’ træningsmæssigt, at forpligte mig lidt og hvis det ikke var det sted, så måtte jeg søge videre evt mod et yoga sted – men FreeSpirit skulle prøves af. Det virkede lovende og et sted hvor jeg kunne komme godt fra start og måske også endelig få taget lidt hånd om nogle af de efter-tvillingegraviditets’skader’ som stadig drillede.

Allerede efter lidt over en måneds træning, bookede jeg mig ind på bootcampen i januar og var heldig at der blev oprettet et formiddagshold, som passede perfekt ind i min kalender, så jeg stadig kunne skiftes med Martin til at aflevere og hente Johan og Julie fra skole.

pilates aarhus

Min 4 ugers bootcamp

Der er jo virkelig et væld af træningsbootcamps, så der er rig mulighed for at finde et der passer til en selv. Om end det også kan være en kende uoverskueligt, hvis man ikke er vant til at træne på bestemte måder.

Jeg købte et forløb på 4 uger hos Free Spirit – hvor jeg sammen med et par andre søde kvinder, mødtes hver dag kl 10-11 og trænede i en time hos en af de dygtige instruktører.

Bootcamp træningen hos Free Spirit fordeler sig over pilates på reformer, yoga på reformer og barre og er super varieret fra træning til træning. .  . Vi vidste hvilken træning der lå på hvilken dag, men ingen dag var ens og kroppen blev virkelig arbejdet igennem. Jeg havde ultra ondt i benene om fredagen efter den første uge – som i at jeg ikke kunne strække mine ben ud og var derfor ca 30 cm kortere end normalt … men bortset fra det var det mest en rar ømhed i kroppen, som bliver trænet hårdt, men skånsomt på reformeren.

Det bliver aldrig kedeligt og er altid udfordrende. Der var en af jer, der i kommentarfeltet på et tidspunkt spurgte om man fik sved på panden af det – og ja, det gør man. Det er hårdt, effektivt og rart på én gang – det er ikke ‘blodsmag i munden’-træning, eller ‘nu kaster jeg snart op af anstrengelse’ -som jeg har oplevet med anden personlig træner engang, og som nogen jo godt kan lide! Man skal jo finde det der passer til en selv. Men selv for mig, der ellers ikke grundlæggende synes at det er toplækkert at dyrke sport, så er der flere gange over sådan en træningstime, hvor jeg tager mig selv i virkelig at nyde bevægelserne, nyde den øvelse vi er ved, virkelig værefokusere i den og jo mere jeg træner jo bedre synes jeg det er.

Jeg er blevet ret vild med det!

Det er det bedste jeg har gjort for mig selv træningsmæssigt.

Både at tage beslutningen om at nu skulle det være – nu skulle jeg gøre en indsats for at finde min ting træningsmæssigt. Nu skulle det gå fra at være en pligt til at være en forkælelse, nu ville jeg træne på en lystbetonet måde og  nyde det – både før, imens og efter. Da jeg havde taget den beslutning vidst jeg ikke om jeg skulle gennem 1, 5 eller 10 forskellige steder – men jeg var heldig at efter at have lavet min research, læst om steder på nettet, så var det luckyshot det første sted jeg fandt.
Men også at give mig selv udfordringen om at melde mig til en bootcamp. Dog vil jeg sige at det at bootcampen har været en succes for mig, har været helt afhængig af, at jeg ‘lærte’ at nyde træningen. En hardcore fitnessbootcamp med vægtløftning, intervalløb osv ville ikke gøre det for mig.

Og hvordan så med min største udfordring før og under bootcampen
Min største personlige udfordring, var som tidligere nævnt tiden. Det er jo noget mentalt. Det med, at det første jeg skar væk i travlhed var min træning. Når jeg ser tilbage, så kan jeg se at det er fordi træningen ikke har været holistisk nok for mig (det lyder fancy, hva ;)) men fra at være pligt og kun at handle om at komme i form, så er træningen for mig nu blevet en rar ting. Noget godt jeg gør for mig selv. I løbet af de 4 uger, opdagede jeg at selv om jeg blev lidt presset af at træne 5 gange om ugen, så kunne jeg godt nå det jeg ville – så når jeg træner 3-4 gange om uge, så kan jeg nå endnu mere …

Rent fysisk havde jeg tidligere en ide om, at jeg ikke kunne træne og at man ikke måtte træne hver dag, men at man helst skulle restituere mindst 1 dag efter træning.

Det fandt jeg så ud af, at det kan jeg godt. Med denne træningsform, har jeg det rigtig godt med at træne to dage i træk, en dags pause og så igen 1-2 dage i træk og helst max have 2 dages pause mellem træninger. Det kan jeg mærke fungere for mig både tidsmæssigt, mentalt og fysisk. Tænk, den slags kunne jeg slet ikke mærke som et behov før – andet som en undskyldning for ikke at træne.

Efter bootcampen
Her efter bootcampen er jeg i et godt flow, hvor jeg træner 3-4 gange om ugen og variere det mellem pilates reformer, barre, yoga reformer og Pi-Yo flow, som er en kombination af pilates og yoga. Udover at være blevet stærkere, smidigere og føler mig sundere, så har bootcampen gjort det meget nemmere at komme afsted og få tunet mit træningsflow op.

Okay, det blev så et temmelig langt blogindlæg, men det var helt rart at skrive og sætte nogle ord og tanker på, også bare for min egen skyld. Måske kan min historie inspirere nogle af jer, der endnu ikke har fundet ‘jeres ting‘ træningsmæssigt, til at tage en beslutning om at udforske, mærke efter og gå på opdagelse efter den perfekte træningsform på en lyst- og nydelsesbetonet måde ♡

pilates - aarhus

19 kommentarer
 • Louise skrev:
  16. marts 2016 kl. 10:23

  Det er et meget inspirerende indlæg og jeg er meget, meget glad for, at du deler din historie. Jeg kan nemlig kende mange af tingene fra mig selv, og det har sat nogle tanker i gang som skal tænkes videre på, og nok også gøres noget ved.

  TAK!

  • Ann-Christine skrev:
   16. marts 2016 kl. 10:41

   Det er jeg glad for at høre <3
   Rigtig god ‘trænings’rejse til dig, håber den bliver skøn, rar og fyldt med velvære
   Kh AC

 • maj skrev:
  16. marts 2016 kl. 12:53

  Tak for et rigtig dejligt og inspirerende indlæg!
  Jeg har i nogen tid flirtet med tanken om en bootcamp, men er som du bekymret for tiden i det.
  Klokken 10-11 er et tricky tidspunkt..
  Jeg vil lige kunne nå at lande ved arbejdsbordet om morgenen før jeg skal rejse mig igen, og når jeg kommer tilbage er den henad tolv, og så er det ved at være frokost.
  Hvordan virker det for dig, når dagene bliver brudt op på den måde?

  Kan du se en fysisk forskel efter træningen?
  Egentlig vil jeg til en hver tid sige, at målet for mig er sundheden og det at holde mine efterfødselsproblemer i bækkenet nede.
  Meeeeen jeg er jo også kvinde, og strammere lår, ville være noget af en gulerod :-D !!!

  Igen. Tak for inspirationen :-).

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 15:59

   Det virkede faktisk rigtig godt for mig at få dagen brudt op på den måde. På den måde kunne jeg adskille opgaverne lidt fra hinanden:
   8/8.30-9.15: skrive dagens indlæg færdig og besvare kommentarer
   9.15-11-30: træning inkl transport
   11.30-14: frokost, besvarer mails, redigere billeder, skrive indlæg og lave diverse andre ting ved computeren
   14-20: være sammen med familien + evt lave nye opskrifter mv til bloggen, hvilket jo fint kan kombineres med familietid.
   20-22/23 tiden: redigere billeder, svarer kommentarer, skrive indlæg + diverse andet + evt se et afsnit af en serie på netflix med Martin
   Det gik faktisk overraskende godt tidsmæssigt og var helt godt for mig at blive presset lidt til både at være effektiv, finde en ny rytme, osv.
   Hvis du bor i Aarhus og kunne tænke dig bootcamp hos freespirit, så er der også aftenhold, tror det var første gang der kørte både formiddagshold og aftenhold. Så det er jo lige med at finde det hold der passer bedst ind :)
   Ja, kan sagtens både se og mærke forskel, både lige efter bootcamp, men især her nogle uger efter hvor jeg er fortsat træningen.
   Kan varmt anbefale det :)

   • maj skrev:
    18. marts 2016 kl. 10:05

    Ok fedt, at der også er en aftenversion!

    Jeg kan godt se, at det opbrudte kan passes ret fint ind i din arbejdshverdag :-).
    Jeg er i gang med et stort forskningsprojekt, som kræver sammenhængende tid til fordybelse, så opbrudte dage fungerer dårligt for mig. Derfor vil aften. Eller faktisk allerhelst tidlig morgen være bedre for mig.
    Mon man kan finde et morgenteam et sted?

    Ellers vil jeg slå et slag for hjemme-yoga for alle, der synes tiden er knap. Jeg har det seneste år lavet ca 0.5 times daglig yoga med ‘Adriene’ på youtube. Det kræver kun en måtte og en halv time af din dag, og kan faktisk gøres hvor som helst, når som helst. Det fungerer rigtig godt :-). Uden stress.

    • Ann-Christine skrev:
     18. marts 2016 kl. 12:10

     Bor du mon i Aarhus? Så prøv evt at give Charlotte hos freespirit et ring, der er indimellem noget tidlig morgen forløb også, tror jeg nok (det er jeg ikke helt opdateret på da det ikke er relevant for mig ;) )
     Adriene har jeg også haft kig på, men af en eller anden grund synes jeg det kan være så svært at sætte bare en halv time af til den slags herhjemme, skal gerne ud af døren eller have en instruktør der holder øje med mig :D Men det er et super godt tip ellers og jeg overvejer om jeg ikke bare bør sætte det i kalenderen som en ting jeg skal.

 • lovisen skrev:
  16. marts 2016 kl. 13:38

  Skønt indlæg, og meget inspirerende.
  Jeg har selv i mange år ned-prioriteret tiden til motion, og ja det er nok en klassiker. Tror desværre tit vi kvinder er dårlige til at prioritere tiden til velvære og motion. Så bliver det vægttab der bliver den eneste grund til motion, og så lykkedes jeg i hvert fald ikke med projektet. Har også prøvet fitness centre og løbeture, men jeg synes det er så kedeligt, at jeg stopper efter kort tid.
  Nu har jeg besluttet at motion skal hænge sammen med velvære, og det at lade batterierne op. Derfor har jeg meldt mig til et begynder forløb i den lokale kajakklub, og jeg glæder mig som et lille barn, til at komme ud på fjorden, og dyrke en sport hvor det sociale også er i højsædet.

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:03

   Fantastisk beslutning! Det lyder da både super hyggeligt, sjovt og sundt.
   Tror egentlig det gælder for lige så mange mænd som kvinder, det med at nedprioritere motion pga manglende tid og fordi man ikke lige har fundet sin ting, der både er sundt og gør glad :)

 • Henriette skrev:
  16. marts 2016 kl. 17:02

  Jeg har lige fået besked om, at der er plads på et yogahold jeg har stået på venteliste til siden januar. Og jeg glæder mig! Jeg håber at kunne finde lidt ro samtidig med at min krop bliver brugt. Desværre bor jeg ikke et sted med ret mange muligheder udover fitness og fodbold, så jeg måtte vente tålmodigt.

  Derudover planlægger en veninde og jeg at begynde at svømme sammen. Jeg skal køre ca 20 min for at komme i svømmehallen og selvom jeg elsker at svømme føles det bare uoverkommeligt når det endelig er aften og ungerne er puttet, men med en ugentlig aftale vil jeg føle mig mere forpligtet på at komme afsted.

  Jeg har virkelig kæmpet med at finde en motionsformer jeg nyder, og hvis jeg ikke nyder det, så falder jeg fra. Men yoga og svømning – det gider jeg godt. Og dans, men det bliver oftest hjemme i stuen eller i kombination med for meget alkohol :)
  Og så supplerer jeg med gode gåture. 3-4 dage om ugen henter eller bringer jeg børn til fods, en tur på ca 20 min hver vej. Det hjælper også og med en god podcast og vejr som i dag er det jo ret skønt.

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:06

   Ej, hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse med at starte op på yoga.
   Jeg synes også det kan være svært at komme afsted om aftenen, specielt i vintermånederne – men det er jo virkelig bonus at have en veninde at tage afsted sammen med.
   Vi danser også meget herhjemme i stuen – det er sjovt :)

 • Charlotte N skrev:
  16. marts 2016 kl. 18:03

  Det er lidt spøjst at fysisk aktivitet og træning ofte bliver noget vi gør, mere af pligt, for at tabe os/være sunde, end fordi det føles godt eller er sjovt. Det at holde sig i form bliver ofte sådan en lemminge-ting hvor vi går i fitness eller løber en tur, fordi det gør alle de andre. Vi ved at man burde, for det fortæller verden os hele tiden. Jeg er selv snart uddannet fysioterapeut, og noget jeg kom i tanke om da jeg læste dit indlæg var at selv blandt os på uddannelsen og blandt vores undervisere snakkes der meget lidt bevægeglæde. Vi snakker gavn og effekt og bliver undervist i både styrketræning, og konditionstræning. Vi bliver også undervist i diverse modeller omhandlende motivation. Men hele vores samfund er så fitness, stram-op, ironman, fokuseret at vi helt glemmer at der er andre måder at bevæge sig på end med en håndvægt i hænderne. Bevares, jeg har selv styrketrænet en del, og kan godt li’ det. Men for nylig begyndte min kæreste og jeg til fægtning, og så genopdagede jeg glæden ved at dyrke en sport. Jeg griner meget mere, jeg nyder det sociale samvær i klubben og jeg får også masser af sved på panden. Fægtning – det er måske ikke lige det første man tænker på når man overvejer motionsform, men det handler jo netop om at nogle gange skal man mærke ekstra efter, og ikke bare følge strømmen. Det handler også lidt om pisk vs. gulerod. At vi gerne vil være tyndere eller ligne dem fra tv mere, det er bare ikke en lige så god motivationsfaktor som at noget føles godt indeni. Nu blev min kommentar også lidt lang, men jeg synes bare det var sådan en vigtig ting du skrev om, og jeg skulle lige kommentere :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:09

   Lige præcis, fint skrevet :)
   Jeg har også både mentalt for mig selv og i indlægget her, haft fokus på at det skulle handle om målbare resultater af en bootcamp, men om velvære, lyst, balance og nydelse. Det giver nemlig mig lyst og motivation til at fortsætte fordi det er sjovt og rart.

 • Marianne Luna skrev:
  17. marts 2016 kl. 09:11

  Jeg kender så godt den søgen efter ens trænings-ting. :) Jeg fandt den, da jeg begyndte at dyrke yoga for godt 4 år siden, noget, jeg blev så glad for, at jeg efterfølgende har uddannet mig til yogainstruktør. Yogaen startede som en træningsform, men er blevet meget mere end det, for også på det personlige plan sker der ting og sager. :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:11

   Ej, hvor sejt! Det kunne jeg muligvis også godt finde på at gøre engang om nogle år.
   Ikke nødvendigvis for at undervise, men mere for at opleve og lære. Nu må vi se :)
   Sejt du har gjort det, det må have været en skøn rejse du har været gennem

 • Kamilla skrev:
  18. marts 2016 kl. 21:18

  Tak for et virkelig godt og ærligt indlæg. Jeg har haft det på samme måde, at jeg endnu ikke har fundet “min ting”, men det kan jeg jo sagtens nå endnu – tak for opmuntringen :)

  • Ann-Christine skrev:
   20. marts 2016 kl. 10:52

   Tusind tak :) Og ja, det er aldrig for sent :)

 • Susanne G skrev:
  20. marts 2016 kl. 10:26

  Hej Ann-Christine!

  Tak for indblik i din nye træning – hvor dejligt, at du har fundet en træningsform, der fungerer super godt for dig!

  Nu ved jeg slet ikke, om det var et fokus, du havde, men kan du sige noget om vægttab i forhold din nye træningsform – fornemmer du, at den (kan) giver vægttab, eller er det mere opstramning (og hvor meget – kan du sige noget om det)?

  Bedste hilsner!

  • Ann-Christine skrev:
   20. marts 2016 kl. 11:12

   Hej Susanne,
   Ja, det er jo skønt!
   Mht vægt, så ved jeg det ærlig talt ikke.
   Det har ikke været et fokus, og har hverken været et mål eller været noget jeg har målt.
   Kh AC

 • Camilla skrev:
  4. april 2016 kl. 11:08

  Sikke et inspirerende indlæg. Jeg mangler stadig at finde min foretrukne træningsform. Pilates har jeg prøvet i en periode og skal snart til at starte op igen og jeg tror faktisk det er vejen frem :-) Bootcamp-forløbet lyder virkelig dejligt – sikke en skam jeg ikke bor i Århus ;-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.