Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ulriccehamn-sverige/

Ulricehamn – Sverige

gudebo Ulricehamn

Så rart med en lille forlænget weekend til skønne Sverige i weekenden – det var en dejlig, dejlig afslutning på vores vinterferie.

Johan og Julie har været med i Sverige et par gange, og glædede sig til at komme dertil igen – vi var i Astrid Lindgrens Verden for et par år siden, i Göteborg og Liseberg ved juletid og som Julie sagde i sidste uge; “jeg kan allerede nogle af de vigtige svenske ord … godis, kanelbulla og hejsan allihopa“.

vinter sverige

Ulricehamn er en lille hyggelig by, og en af de store vinterattraktioner er skisportsstedet, som er et af de steder man kan stå på ski i Sverige, der ligger tættest på Danmark. Vi kørte fra Aarhus over Sjælland og Øresundsbroen over Malmø på vej dertil og på vej hjem tog vi  Stenaline fra Göteborg til Frederikshavn, så er der kun lidt over en times kørsel fra Ulricehamn til Göteborg. En lille overkommelig rejse, så man sagtens kan lave små forlængede weekendture ud af.

Selv om vi kom her til midt i højsæson omkring både dansk og svensk vinterferie, så var der slet ikke så overvældende mange mennesker på løjperne, som man måske kunne frygte. Mægtigt hyggeligt og så fint at få prøvet lidt mere ski af på løjper som disse.

ski Ulricehamn

Johan og Julie var simpelthen så seje og tog bare fat, hvor de slap ift at stå på ski. Man får jo lidt blod på tanden af det – og smag for mere af den slags.

Vi havde fået booket skiskole i to dage og lige som sidst vi var afsted i Norge var det en time pr gang og det er helt perfekt. Både for voksne nybegyndere og for børn kan det virkelig anbefales – man tør bare lidt mere, når det er en skiinstruktør der fortæller en hvad man skal(og kan) ;)

Hvis I kunne finde på at planlægge en tur på ski i Ulricehamn, så pak endelig en dejlig madpakke at tage med og varme drikke i termokander – der er små bålsteder, hvor man må tænde op og det kunne jo være så hyggeligt at grille gode pølser og brød og lune sig lidt med en kop varm drik. Det var der flere der gjorde og det så altså virkelig hyggeligt ud!

ski ulricehamn
Johan og Julie

ulricehamn by

Fredag aften tog vi indtil byen, og spiste aftensmad på Carlssons Skafferi. En restaurant som jeg havde fundet på Tripadvisor og som lød så godt!

Et lille sted med veltilberedt mad af lokale økologiske råvarer. Det var toplækkert! Vi bestilte 3 forskellige hovedretter og to ekstra tallerkerner og så delte Johan og Julie + smagte lidt af hvert af hvad de lige havde lyst til.

skafferiet

ulricehamn kallbadhus

Lørdag eftermiddag udfordrede jeg Martin med en tur i Kallbadhuset. Vinterbadning i den iskolde sø, som I ser på billedet herover. Johan dyppede storetåen i vandet og det var rigeligt for ham, men Julie var sej og kom under med både ben og rumpetten. Det er en af de slags ting der føles vældig rart bagefter, men knap så rart mens det står på … Men alligevel vældig skægt at prøve og specielt lidt sjovt at udfordre hinanden lidt på det. Der er aflukket mellem mænd og kvinder og jeg fortalte bagefter stolt til drengene, at jeg skam var i hele to gange – hvilket Martin kækt toppede med en ekstra gang for hans vedkommende. Pokkers også ;)

bowling

Efter vinterbadeturen tog vi en tur hen i bowlingehallen til en times bowling. Det er ikke noget vi ellers har gjort så meget i – men hvor er det dog hyggeligt og børnene elsker det!

Kunne være en hyggelig ting at lave på en regnvejrsdag herhjemme i Danmark også.

ulricehamn

På vores rejse boede vi på dette fantastiske sted!

En bed & breakfast på slægtsgården Gudebo. Indrettet i den fineste svenske stil, og velbevaret med gamle kakkelovne, restaurerede møbler og pynt og hygge! Her bor en sød og imødekommende familie, som driver gården og som har overtaget den efter hans mor – og så er der ellers bare rigtig god plads, både udendørs og indendøre – vi kunne så godt tænke os at komme tilbage dertil på en lille sommertur på et tidspunkt. Dejligt, dejligt sted!

Gudebo er udover en bed&breakfast også et lille økologisk hobbylandsbrug, med køer, får og heste og rigtig fint til bare at gå på opdagelse og nyde stilheden og naturen. Alle billederne nedenfor har jeg taget ved eller i huset, hvor vi boede.

Der er ikke wifi på stedet – hvilket nok, hvis jeg skal være helt ærlig, ville have skabt lidt forbehold hos mig, hvis jeg havde vist det på forhånd. Men hvor var det egentlig rart med et par dage uden internet. Vi spillede skak, læste bøger, snakkede, lå i blød i badekaret og sov en masse timers dejlig søvn.

får

svensk stil

udsigt

badekar

svensk indretning

vinter stemning

badekar

får

gudebo Ulricehamn

heste vinter

svensk interiør

Både Martin og jeg har jo et lidt blødt punkt for Sverige. Vi købte for 9 1/2 år siden (gisp, er det virkelig så længe!?) et dejligt hus i udkanten af Malmø og boede der i knap 2 år, hvorefter vi solgte huset og flyttede tilbage til København.

Det var på mange måder dejligt at bo i Sverige, men afstanden til arbejde og vores sociale liv i Danmark blev for stor på daglige basis. Det er dog altid så hyggeligt at være tilbage i det svenske igen og vi var da også lige forbi Malmø og vores gamle hus, da vi kørte over Sjælland mod Ulricehamn.

6 kommentarer
 • 24. februar 2016 kl. 14:20

  Hvor ser Gudebo helt fantastisk idyllisk ud!

  • Ann-Christine skrev:
   27. februar 2016 kl. 11:14

   Det er så dejligt et sted <3

 • Line skrev:
  25. februar 2016 kl. 08:48

  Hvor ser det fantastisk dejligt ud!

  Vil lige benytte lejligheden til også at takke dig for alle de fine tips fra jeres tur i østen. Vi er netop vendt hjem fra en rejse i Vietnam og Thailand og især benyttede vi os meget af din blog til inspiration i Vietnam. Vi faldt også pladask for Hoi An og endte med at tilbringe hele 9 dage der og boede bl.a. på Teagarden Homestay 3 dage. Fantastisk sted og familie:-)

  Så dine anbefalinger har helt sikkert været med til at gøre vores tur til et fantastisk minde, tak for det:-)

  Det er nok ikke sidste gang vi bliver inspireret til rejser fra din blog;-)

  Kærlig hilsen Line

  • Ann-Christine skrev:
   27. februar 2016 kl. 11:12

   Ej, hvor er det altså dejligt at høre :)
   Det er jeg rigtig glad for og især for at I også havde så skøn en oplevelse i Hoi An. Vi oplevede virkelig også Vietnam som værende et ganske særligt land, som vandt vores hjerter. Både maden, menneskerne, klimaet, naturen og ja, bare stemningen.
   Tusind tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Mutti skrev:
  25. februar 2016 kl. 12:58

  Åhh men dog, et hyggeligt sted at være på ferie! Den svenske idyl er simpelthen så charmerende! Og der må også være skønt at bo der om sommeren.

  • Ann-Christine skrev:
   27. februar 2016 kl. 11:10

   Vildt hyggeligt :) Jeg kunne også godt tænke mig at komme tilbage dertil en sommer :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.