Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vanilje-og-paere-sirup-serveret-med-friske-figner/

vanilje og pære sirup serveret med friske figner

Jeg havde fået fat i en rigtig god stang vanilje, en raiatea vanilje fra Irma. Fyldt med store duftende og velsmagende vaniljekorn i rigelige mængder. Mums. Friske figner fik jeg også og det virkede som en vidunderlig ide med en dessert efter aftensmaden med græsk yoghurt, havreknas, hjemmelavet pære/vaniljesirup med lidt råsyltede pære til.

Det var en god ide!

Nøj, det var lækkert.

Siruppen er lavet af 4 spsk sukker, 2 pærer i tern, 1/2 dl æblemost og vanillekorn + vanillestang. Det hele koges sammen indtil sukkermassen begynder at tykne. Server med græsk yoghurt, friske figner og evt lidt frisk pære i tynde skiver. Fantastisk dessert og jeg er sikker på at den også vil gøre sig glimrende som en del af en god weekendmorgenmad eller brunch .

8 kommentarer
  • Maiken skrev:
    27. oktober 2011 kl. 14:26

    Årh hvor lækkert! Totalt lux med hjemmelavet sirup også :) Elsker friske figner og god vanille!
    Mvh Maiken

    • Ann-Christine skrev:
      29. oktober 2011 kl. 21:18

      Det er nemlig total nede op jorden og alligevel med luksus i form af den ekstra gode vanille, siruppen og de skønne figner.

  • Deborah skrev:
    27. oktober 2011 kl. 15:22

    Det skal huskes! Ser rigtig lækkert ud. Og som du siger, både til dessert, mellemmåltid, brunch og morgenmad duer det til. Guf!

    • Ann-Christine skrev:
      29. oktober 2011 kl. 21:18

      Ja, det ville være synd ikke at spise den til flere ting ;-)

  • 28. oktober 2011 kl. 20:41

    Så fin en lille sag :)

    • Ann-Christine skrev:
      29. oktober 2011 kl. 21:19

      Ja, der skal ik så meget til at gøre mig glad ;-)

  • Stine skrev:
    22. oktober 2012 kl. 07:16

    Hvor lang tid kan det holde sig? :)

    • Ann-Christine skrev:
      22. oktober 2012 kl. 13:51

      En månedstid, vil jeg tro.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.