Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varm-maelk-honning/

Varm mælk med honning og kanel

Varm mælk med honning og kanel er en herlig comfort drik, som er skøn når halsen er øm og vinteren føles lidt barsk.

Jeg luner gerne mælken i en mælkeskummer og bruger lige så ofte havremælk eller mandelmælk som letmælk. Brug endelig hvad I foretrækker. Mælken skal gerne blot være lun, når honningen tilsættes.

Til en drik som denne, foretrækker jeg at bruge manuka honning, som har en særlig stærk antibakteriel effekt og derfor er ekstra god til øm hals. Den har en skøn mørk krydret smag. Manuka honning er i øvrigt også genial mod forkølelsessår, som hurtigere forsvinder og lindres ved at blive duppet med lidt manuka honning.

PT5Mter

Varm mælk med honning og kanel

1 pers.    5 minutter
1 pers.
Ingredienser
  • 2 dl mælk, efter eget valg
  • 1 tsk honning
  • 1 knivspids kanel, ægte, eller en kanelstang
Udskriv opskrift
5 minutter
Fremgangsmåde

Varm mælken op til cirka 50 grader, brug gerne en mælkeskummer, så mælken bliver dejlig cremet.

Kom i en kop og rør en tsk. honning ud i mælken og drys lidt kanel på.

Nyd drikken, mens den varme mælk med honning er varm.