Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/weinheim-skoenhed-sydlige-tyskland/

Weinheim – en skønhed i det sydlige Tyskland

Weinheim

Weinheim i Tyskland var et guldkorn af et tip vi fik hos vores airbnb-vært i Heddesheim.
Vi var meget begejstret for byen og det er en fornøjelse at give tippet videre til jer. Er I på de kanter, så besøg endelig byen på en lørdag hvor der er marked på det gamle torv, omkranset af skønne cafeer, hvor man kan nyde sin morgenmad.

Vi er færdig med at hive det gamle køkken ned, har væltet en væg, og er i skrivende stund i fuld gang med at samle køkkenskabe, hvilket jeg holder en kort pause fra. En lille kaffepause, som jeg vil bruge på at dele en ny skøn by i rækken af vores uges ferie i Tyskland.

En ferie som bød på skønne oplevelser, smukke byer, godt sommervejr – og ikke mindst har åbnet mine øjne for Tyskland som et fantastiske fint feriested.
Weinheim Weinheim

Vi faldt i snak med vores vært et af de steder vi boede – det er en hyggelig sidegevinst ved Airbnb. Alle de søde lokale mennesker man falder i snak med. Og da vi fortalte at vi ville på en dagstur til Heidelberg om fredagen, anbefalede han at vi skulle tage til Weinheim om lørdagen. En by som de selv brugte flittigt og holdt meget af, specielt om lørdagen hvor hans egne børn elskede at komme med til marked og spise morgenmad ved slottet.

Så det gjorde vi. Tog afsted tidligt på formiddagen og nød at gå en god tur rundt i de helt stille og næsten tomme gader. Synes mange byer føles så magiske i den stille morgenstund og Weinheim var så ovenikøbet noget så yndigt rammet ind af gamle smukke huse, små finurlige skævheder, snoede og bakkede gader, blå himmel, solstrejf og mange steder helt mennesketomt – på den rigtig rare måde.

Weinheim Weinheim Weinheim Weinheim Weinheim Weinheim Weinheim Weinheim

Torvet med markedet der er ved at tynde lidt ud i boderne og cafeer med god mad langs torvet. Så hyggeligt og et godt sted at sidde og bare kigge på mennesker og liv. Weinheim Weinheim Weinheim

Weinheim er sammen med Mannheim og Heidelberg et fint trekløveret, som kaldes for Rhein-Neckar-byområdet.
Vi nåede desværre ikke til Mannheim i denne omgang. Men pyt, for der er mange gode steder at komme tilbage efter som vi slet ikke nåede. Havde også lagt næsten planer for en tur til Luxembourg, men droppede det igen, da vejret efter en uge skiftede i området til regn og med lovning om nogle dages regn – hvor det så samtidig klarede op og endelig blev sommer i Danmark.  Weinheim Weinheim

I udkanten af byen på en bakketop ligger en gammel ruin, hvor man har en virkelig fin udsigt over byen og kan komme op i tårnet og se ud over området.

8 kommentarer
 • Camilla skrev:
  30. juli 2016 kl. 21:23

  Hvor ser det hyggeligt ud! Vi lavede et lille stop i Heidelberg på vej sydpå for et par uger siden og var også helt vilde med byen og enige om at vi må tilbage engang! Venter spændt på billeder fra Baden Baden for den er også på vores liste. Sidste år holdt vi ferie i Schwarzwald – det kan altså også anbefales, især hvis man er til natur og vandreture. Tyskland er totalt undervurderet som feriedestination hvis du spørger mig!

  • Ann-Christine skrev:
   2. august 2016 kl. 10:22

   Ej, hvor hyggeligt. Har du mon læst mit indlæg om Baden-Baden? Husk endelig at læse kommentarerne også, for der er ret så fine læsertips :)
   Og jeg er helt, helt enig ift Tyskland som feriedestination – har virkelig også fået øjnene op for det land :)
   Dejlig ferie til jer

 • Heidi Kokborg skrev:
  31. juli 2016 kl. 14:45

  Hvor ser Weinheim altså bare hyggelig og charmerende ud. Jeg har en ide om, at min kæreste og jeg engang skal rejse en måned tid rundt i Tyskland, og Weinheim er helt klart lige kommet på listen over de steder/byer, vi skal se :)

  • Ann-Christine skrev:
   2. august 2016 kl. 10:24

   Ej, hvor hyggelig en plan og der er jo virkelig meget skønt at opleve og fine byer at besøge.
   Lyder som en strålende plan :)

 • Rikke skrev:
  1. august 2016 kl. 12:53

  Tyskland må være mit absolutte ynglingsland. Smukke byer, fyldt med historie, fantastiske søde og hjælpsomme mennesker. Har i mange år nævnt overfor venner og familier, at Tyskland IKKE bør være et land, man bare kører igennem for at komme sydpå. Kan varmt anbefale Schwartzwald, Bremen og Køln. Ja også Flensborg som jo blot er få timer væk er et besøg værd.

  • Ann-Christine skrev:
   2. august 2016 kl. 10:30

   Ih, hvor har vi jo stadig helt enormt meget til gode at opleve i Tyskland – det er jo ikke sådan et land man sådan lige bliver færdig med at opleve :)

 • Nikolaj skrev:
  19. juli 2023 kl. 17:52

  Hvor er de mest hyggelige steder at overnatte i Weinheim? Kan du anbefale noget?

  • Ann-Christine skrev:
   23. juli 2023 kl. 15:51

   Vi havde booket en Airbnb og kan desværre ikke huske værten eller har andre gode anbefalinger til overnatning.
   Rigtig god fornøjelse og tur til den smukke by
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.