Gryderet med peanutbuttersauce

Er du til lækre simre-gryderetter? Til sauce der smager, som om den er tilberedt med rigelige mængder af fløde (men som ikke er det i virkeligheden)? Til gryderetter som bare skal passe sig selv, mens du læser bøger, leger med dine børn og laver alt muligt andet.

Uanset hvad, så får du lige opskriften på vores januarfavorit herhjemme. Jeg tror, at vi har lavet denne gryderet mindst en gang om ugen hele denne (iskolde)måned. Og så fordi jeg har en flirt med crunchy peanutbutter i disse dage. Nam nam!

Opskrift på Gryderet med Peanutbuttersauce til 4 personer

  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 Stort hakket løg
  • 850 g godt kød skåret i tilfældige mundrette bidder. Her er helt frit valg, kødet skal bare være af den slags som bliver mørt af at simre. Vi har prøvet med kylling, oksekød, svinemørbrad – det hele var vildt lækkert!
  • 120 g Peanutbutter (vælg en ordentlig økologisk slags! Gerne med crunch)
  • 3  dl koldt vand
  • 7 spsk tomatpure
  • 4 dl kogende vand
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 3 laurbærblade
  • Groft salt og friskkværnet sort peber

Svits de hakkede løg i olien, til de er smukt gyldenbrune og gennemsigtige. Kom kødet i og brun det ved middel varme.

Peanutbutter røres ud i det kolde vand og hældes over kødet. Straks derefter opløser du tomatpureen i det varme vand og kommer i gryden. Tilsæt nu alle de andre ingredienser. Rør godt rundt og lad retten simrer under låg i 1 1/2 – 2 timer. Rør i det ind imellem. Når kødet er godt mørt, tager du laurbærbladene op og smider dem ud.

Serveres med en god vintersalat, vilde ris eller Basmati ris af en god kvalitet. Er du kartoffelmostypen, så vil du også blive ret glad for at servere denne ret til mosen. Drys et eller andet grønt på som pynt.

Print Friendly
Relaterede indlæg:
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

40 Kommentarer til Gryderet med peanutbuttersauce

  1. Madame skriver:

    Wauw, hvor lyder det lækkert, Ann-Christine! Vi skal snart have gæster, og det må da være en lækker gæsteret. Jeg elsker også, hvis noget kan stå og passe sig selv i en gryde. Tak for en spændende idé!!!

  2. Ann-Christine skriver:

    Velbekomme Madame. Jeg håber, I vil synes om det :)
    Og helt ærligt så er det jo bare så hyggeligt med simremad, ik´ Det virker overskudsagtigt, og man kan bare lave hundrede andre ting imens det simre

  3. Eva skriver:

    Mumme-numme.num, hvor det lyder lækkert. Tak for tippet.

  4. Den må jeg prøve – er printet og klar til at blive afprøvet i praksis:)

  5. Ann-Christine skriver:

    Skriv endelig hvad du synes om den, ik´

  6. Marianne skriver:

    Ej den skulle jeg da have brugt iaften da jeg lige kastede en sammenkogt ret sammen (på gefühl).

  7. ulla skriver:

    Uuuhhmmmmmmmmmmmmmmm det lyder lækkert. Og tilpas nemt til mit kogetalent;-)

  8. Tulip skriver:

    Det ser jo helt vildt lækkert ud, vil gerne ligge en bestilling ind på det, til næste gang jeg kommer forbi.

  9. Vevika skriver:

    Det lyder bare super super lækkert! Og lige en ret for mig/vores familie. Jeg vil nemlig helst gøre maden parat, imens mine drenge er af sted og gøre deres, så vi kan være sammen, når de kommer hjem.

  10. Ann-Christine skriver:

    I MÅ bare prøve den. Tænk nu hvis I er lige så vilde med den ret som os, så ved I godt hvad I skal have i februar ;)

  11. et cetera skriver:

    Så har vi købt ind til den også – som en del af kommende uges madplan … Den lyder altså helt utroligt lækker og nem – så jeg glæder mig virkeligt til at smage den her én af dagene :-)

  12. Valdemarsro skriver:

    Et cetera, jeg håber du også synes den er et hit :)

  13. Vevika skriver:

    Såååå nu står den og simre på komfuret!! Meget spændende… Det er første gang jeg laver retten og vi skal have gæster. Håber at den er lige så lækker som den ser ud til :-) God weekend!

  14. Line skriver:

    hold op det lyder lækkert :) je har for nyligt opdaget peanutbutter, så det skal bestemt prøves

  15. Ann-Christine skriver:

    Peanutbutter er skønt! Jeg ved at nogen spiser det direkte fra glasset, men det kan jeg altså ikke. Men i mad, nam nam

  16. Mette skriver:

    Hej. Super skøn blog du har. Jeg har prøvet en del af dine opskrifter med succes. Vil nu prøve denne her, selvom det ikke er vinter endnu. Er det koncentreret tomatpure, du bruger? Hvad er cayennepeber, for det har jeg vist ikke på lager. Kan det undlades?

    • Ann-Christine skriver:

      Tusind tak, Mette. Ja det er koncentreret tomatpure og du kan sagtens bruge chili i stedet for Cayennepeber . som også er en chili

      • Mette skriver:

        Hej igen! Vil bare lige sige, at retten virkelig var lækker og meget nem at lave. Vi fik ris + salat til. Alle i familien kunne lide det og der var til to dage. Tak for en dejlig opskrift – og kom gerne med flere til aftensmaden. Det er ofte det store problem. NB! Vi har også prøvet dine burgere. Min mand var klar med remoulade + ketchup, men det fik han ikke lov til at putte i og han var glædelig overrasket. God dag til dig og din familie.

        • Ann-Christine skriver:

          Det er jeg rigtig glad for at høre, Mette. Jeg kommer med flere opskrifter – en stor blandet landhandel af vores mad :) Pastaretterne er et hit herhjemme, de er nemme og hurtige at lave – har du kigget på dem?
          -og jeg får også helt lyst til at lave burgere igen snart.

  17. nic g skriver:

    googlede lige peanutbuttersause endte her, fungerede rigtig godt, taaaakkk

  18. Lene skriver:

    UHM, det var lækkert. Jeg lavede gryderetten til vores aftensmad og den faldt i god jord hos hele familien. Den vil vi lave igen en anden gang.
    Det er en dejlig blog du har, jeg opdagede den via et link til opskriften her på en anden blog.
    Mvh Lene

  19. Thèrese skriver:

    Lyder bare lækkert! :-) Kan man lave med mindre kød og mere sovs – elsker sovs :-) Eller bliver der rigeligt med sovs dertil? Dine andre opskrifter ser også lækre ud – glæder mig til at springe ud i dem :-))

  20. B skriver:

    Kan retten fryses? :-)

  21. Johanne skriver:

    Har lige prøvet denne….den er fantastisk! Og dejlig nem at lave:)

  22. Eva Stubberup skriver:

    Super lækkert, uhmmm…. har netop haft fornøjelsen :o) og ja, fredag står den på lækre hjemmelavede burgere – super start på en hyggelig juleweekend :o)

    • Ann-Christine skriver:

      Dejligt at høre :) Rigtig god juleweekend om lidt! Jeg glæder mig meget til at tage hul på juleriet herhjemme

  23. Natalie skriver:

    Synes virkelig dine retter ser rigtig lækre ud, men kunne det være muligt at du skrev lidt om kalorie indhold i retterne også? Ved godt det tager lidt tid, men kunne bare være så lækkert at vide hvor mange af dine opskrifter de rkan bruges i en sund hverdag :) Og hvor meget man evt kan tillade sig at spise af den…

    For super lækkert ser det ud! :)

    • Ann-Christine skriver:

      Haj Natalie,
      Mange tak for de fine ord :)
      Jeg kommer ikke til at skrive kalorier på opskrifterne, dels tæller jeg ikke selv kalorier og så vil det tage rigtig lang tid. Håber du kan bruge dem alligevel. Der er en kategori med ekstra sunde retter i sidebaren – måske du kan finde inspiration der
      Kh Ann-Christine

  24. Frida skriver:

    Ville lige spørger om man kan smage peanutbutteren? Og hvis ja er den så kraftig? Har en familie der hader, hader, hader peanutbutter, men selv elsker jeg det… Suk! Virkelig gode opskrifter forresten! Har prøvet mange af dem, de er vildt gode:-)

    • Ann-Christine skriver:

      Tjaaa, jeg tror måske så ikke lige at det er en opskrift for jer ;) Elsker også peanutbutter, men man kan altså sagtens smage det i denne ret.
      Dejligt at høre at du har fornøjelse af mine opskrifter :)

  25. Marie Vica skriver:

    Jeg har lavet opskriften med oksekød, et stort hit hos alle, så tak.
    Jeg har tænkt mig at laven retten igen, til min svigerfar og hans kone, de har godt af at prøve noget nyt ;o) Tænker at jeg vil lave den med kylling, hvis jeg bruger bryststykker, skåret i tern ville du så stadig gi retten omkring 1½ time? eller måske en anden udskæring er bedre?

    • Ann-Christine skriver:

      Det er dejligt at høre. Jeg tror at kylling vil være super lækkert, men vil nok kun give det 45 minutter, eller til kyllingen er mør – ellers falder den nok helt fra hinanden.

  26. Sara Arvanaghi skriver:

    Hej!

    Tror du, lammekød vil passe ind i retten?

  27. Kathrine skriver:

    Kære Ann-Christine.
    Endnu engang tusind tak for din flotte og altid inspirerende blog. Det er blevet et fast dagligt ritual for mig at klikke herind og læse. Tak.
    Jeg prøvede i efteråret denne fantastiske ret, den smager skønt. Jeg er efter årsskiftet gået i gang med at omlægge min kost til vegetarisk og på sigt forhåbentlig vegansk kost. Jeg vil derfor høre om du vil mene at jeg skal lade saucen simre de ca 2 timer som angivet og så bare løbende tilføje grøntsagerne alt efter hvor lang tid de skal have? Saucens lækre konsistens opnås vel først efter den lange simretid eller….?
    Rigtig god dag.
    Hilsen Kathrine :-)

    • Ann-Christine skriver:

      Kære Kathrine,
      Mange tak for din søde kommentar, dejligt at starte dagen ud med en sød hilsen :)
      Tænker du at du vil erstatte kødet med grøntsager?
      Jeg vil tro at hvis du laver saucen simre 30-45 minutter og så tilsætter fx gulerødder, knoldselleri, kartofler og andre grøntsager/ rodfrugter i rækkefølge afhængig af hvor hurtigt de bliver møre, så kunne man virkelig have en god konsistens og med lidt kortere tilberedningstid end kødversionen. Jeg tror faktisk, at grøntsagerne vil gøre saucen super lækker.
      Lad mig endelig høre hvordan det blev – jeg holder meget af kødfri dage et par gange om ugen.
      God dag til dig
      Kh Ann-Christine

  28. Rapand2414 skriver:

    Lavede den med hakket oksekød, det er billigst her i CentralAfrika hvor jeg bor, tilføjede worcestersauce og saften fra en lime for at give lidt til syre til den ellers lidt fede smag af peanutbutter. Helt super!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>