Er du til lækre simre-gryderetter? Til sauce der smager, som om den er tilberedt med rigelige mængder af fløde (men som ikke er det i virkeligheden)? Til gryderetter som bare skal passe sig selv, mens du læser bøger, leger med dine børn og laver alt muligt andet.

Uanset hvad, så får du lige opskriften på vores januarfavorit herhjemme. Jeg tror, at vi har lavet denne gryderet mindst en gang om ugen hele denne (iskolde)måned. Og så fordi jeg har en flirt med crunchy peanutbutter i disse dage. Nam nam!

Opskrift på Gryderet med Peanutbuttersauce til 4 personer

  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 Stort hakket løg
  • 850 g godt kød skåret i tilfældige mundrette bidder. Her er helt frit valg, kødet skal bare være af den slags som bliver mørt af at simre. Vi har prøvet med kylling, oksekød, svinemørbrad – det hele var vildt lækkert!
  • 120 g Peanutbutter (vælg en ordentlig økologisk slags! Gerne med crunch)
  • 3  dl koldt vand
  • 7 spsk tomatpure
  • 4 dl kogende vand
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 3 laurbærblade
  • Groft salt og friskkværnet sort peber

Svits de hakkede løg i olien, til de er smukt gyldenbrune og gennemsigtige. Kom kødet i og brun det ved middel varme.

Peanutbutter røres ud i det kolde vand og hældes over kødet. Straks derefter opløser du tomatpureen i det varme vand og kommer i gryden. Tilsæt nu alle de andre ingredienser. Rør godt rundt og lad retten simrer under låg i 1 1/2 – 2 timer. Rør i det ind imellem. Når kødet er godt mørt, tager du laurbærbladene op og smider dem ud.

Serveres med en god vintersalat, vilde ris eller Basmati ris af en god kvalitet. Er du kartoffelmostypen, så vil du også blive ret glad for at servere denne ret til mosen. Drys et eller andet grønt på som pynt.