Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hyldebaersirup/

Hyldebærsirup

Jeg har lavet en rigtig god hyldebærsirup, som vi primært bruger til morgenmad, på en ostemad og over salater. Når jeg bruger hyldebær og hyldebærsaft, så sender jeg altid min søde mor en tanke. Hun laver nemlig en fremragende hyldebærsaft, som jeg elsker at drikke varm om efteråret og vinteren. I går aftes, efter jeg kom sent hjem efter en hyggelig middag med en sød veninde, tænkte jeg; ‘hvorfor ikke kombinere den rare og trygge smag af varm hyldebærsaft med varm mælk (jeg elsker varm mælk med honning og kanel)’. Lad mig bare sige, at det var lidt specielt …. ikke sådan dårligt, men heller ikke vildt godt. Måske er der dem, som bare vil elske denne drik. Måske ikke. Men det skal da ikke afskrække dig fra at prøve det, hvis det er. Smag er jo så individuelt. Jeg snupper dog fremtidigt min varme mælk på den klassiske vis – med siruppen serveret ved siden af, på en ostemad.

PT20min

Hyldebærsirup

1 1/2 dl    20 min
1 1/2 dl
Ingredienser
  • 3 dl hyldebær saft, jeg har brugt usødet, men det betyder mindre
  • 1 dl sukker
  • 1/2 brugt vaniljestang
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Det hele hældes i en gryde. Kog op under omrøring, find den rette temperatur, hvor det bobler i kanten uden at bulderkoge. Lad det koge indtil konsistensen er let sirupsagtig. Det snyder, for det tykner væsentligt mere når det bliver koldt. Tag en lille tester og lad den køle af eller kom en dråbe i koldt vand. Det må ikke blive for hårdt og sejt – skulle det ske, så kom bare lidt mere saft i og rør godt.

Hyldebærsirup smager rigtig dejligt til skimmeloste, på drænet yoghurt til morgenmad, oven på vaniljeis og prøv også at kom lidt henover salaten. Det er overraskende og godt!