Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/inspiration-til-nytaarmenuen/

Inspiration til Nytårmenuen

Efter en lang og dejlig (og stort set offline) juleferie med familien er jeg nu tilbage på bloggen. Jeg har bare været tilstedet i nuet og nydt julen sammen med mine allerdejligste – og hverken været flittig med kamera eller opdateringer på de sociale medier, men nu efter nogle dage fyldt med jul, konfekt, mad, hygge og søde sammenkomster, så er det altså også helt rart at få blogget lidt igen.
I dag er jeg klar med skøn inspiration til nytårsmenuen, som vi også selv lige nu er i fuld gang med at planlægge herhjemme. SÅ hyggelig en menu at planlægge og gøre klar til. Årets sidste dag skal traditionen tro fejres med god mad, godt selskab og masser af bobler!

Vi skal fejrer nytårsaften med venner og vores menu er foreløbig planlagt til lækre snacks/kanapeer til nytårstalen, jordskokkesuppe med torsk, baconcrisp og æbletern til forret, culottesteg på grill, kartofler, salat og hjemmelavet bearnaise til hovedret … og så er der desserten, som vi stadig er i overvejelserne med – det er store beslutninger vi er ude i her, jo ;)

Det kunne være rigtig hyggeligt at høre hvad der er på jeres Nytårsmenu i år – så del endelig jeres menu i kommentarfeltet. 

snacks-nytaar

Snacks til Nytårstalen

Vi skåler i gode bobler til – gerne en god frisk champagne eller lign. Børnene får hjemmelavet sat med danskvand.

forret-nytaar

Forret

hovedret-nytaar

Hovedret

Vores hovedret er helt klart noget med rødt kød og gode salater. Elsker en god bøf – men jeg opdagede så lige at jeg slet ikke har nogle stege på bloggen. Men det kan da så være et glimrende nytårsfortsæt at få gjort noget ved det i det næste års tid …

dessert

 

 

Dessert og kransekager

drinks-nytaar

Drinks

Tænk, jeg har kun tre (3!!) cocktails/drinks på bloggen og de indeholder alle tre kaffe … Stemmer personligt for lidt flere opskrifter på cocktails i det kommende år. Indtil jeg får gjort mere ved cocktailsgenren, så smut en tur over til Emily, hvor jeg fandt dette indlæg med hele 13 drinksopskrifter til jer.

kransekage1

Og så skal der selvfølgelig serveres kransekager til et glas semisec bobler når klokken slår 00.00 og vi ønsker hinanden et godt nytår. Min opskrift på kransekage finder I her.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




28 kommentarer
  • 29. december 2015 kl. 16:28

    Sikke mange lækre forslag!

    Jeg har nogle år lavet en lille portion moules til forret, det er altså lækkert!

    I år kommer vores venner med forretten, så den er endnu ukendt.

    Men dronningehapsere bliver små parisertoast med serrano skinke, ost, og trøffelolie (måske uden olie til børnene) og bruschetta med pesto og artiskokker.

    Hovedretten bliver Beef Wellington med bagte rodfrugter, salat og portvinsglace.

    Dessert bliver min variant af Kæmpe Eskimo isen. En lille støbt chokoladeform med hjemmelavet vanille parfait, og et amarena kirsebær i midten. Dertil kirsebærsauce. Kæmpe Eskimo er egentlig med solbær, men jeg har ikke kunne opdrive selv et enkelt frossent solbær, så nu bliver den med kirsebær, så jeg kan få ryddet mit julelager.

    Natmad (hvis vi kan holde os vågne) bliver hotdogs med det hele ;-)

    Mht. drinks, så har vi indført cocktail hour hver lørdag, så vi har prøvet en masse nye drinks. Jeg er personligt meget til Lynchburg Lemonade, hvor min bedre halvdel sværger til Negroni.

    Rigtig godt nytår! Glæder mig til flere gode opskrifter i 2016 :)

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:03

      Uhmm, hvor lyder det lækkert! Og den kæmpeeskimo lyder virkelig som et hit, det skal jeg da prøve når der er solbær i haven igen til sommer :)
      Rigtig godt nytår :)

  • Anne-Marie skrev:
    29. december 2015 kl. 16:52

    Vores menu er baseret på julens overskud, så det bliver fiskefilet pyntet med rejer til forret, hovedretten er ikke bestemt endnu, men jeg elsker også en god bøf, mens min mand gerne vil have noget lettere. Desserten bliver chokoladefondant med vanilleis, som kører i ismaskinen lige nu. Og så tror jeg, der skal laves en syrlig hindbærcoulli til. Og så skal der bages lidt kransekage af marcipanresterne.

    Godt nytår
    Anne-Marie

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:03

      Uhmm, det lyder dejligt!
      Rigtig godt nytår til jer
      Kh AC

  • Lotte skrev:
    29. december 2015 kl. 17:10

    Lyder som en lækker nytårsmenu😊 Her i huset står den på butterdejs snegle med pesto og oliventapenade som snacks til nytårstalen. Forretten står vores venner for så den kender jeg ikke :-)
    Hovedretten er netop afgjort og indkøbt: okseculotte med små saltkogte kartofler, langtidsbagte cherrytomater, svampeblanding stegt med rosmarin, bagte hvidløg, bearnaise og rødvinssauce og dine koldthævede flutes😊
    Vi har lidt en tradition omkring desserten og det er ikke rigtig nytår for vores nu store unger, hvis vi ikke får tiramisu😋 Så det laver jeg selvfølgelig. Dertil jordbær og blåbær.
    Godt nytår!

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:04

      Uhm, det er da også en vidunderlig dessert at slutte årets sidste dag af med! Skøn tradition :)
      Resten af menuen lyder også virkelig god!
      Rigtig godt nytår
      Kh AC

  • 29. december 2015 kl. 19:56

    Hvor er det bare nogle rigtig lækre forslag. Jeg holder godt nok nytår i Amsterdam, men jeg tror da bestemt, at de chokoladetrøfler og en Irish Coffee skal prøves i det nye år. Det lyder så lækkert!
    Hav et rigtig godt nytår!

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:05

      Skønt! Rigtig godt nytår til dig i Amsterdam :)

  • Rita skrev:
    29. december 2015 kl. 20:41

    Ih hvor dejligt med nytårsinspiration :) Jeg håbede på netop sådant indlæg :)

    Min kæreste og jeg holder nytårsaften alene, det er hyggeligt. Sidste år var ikke så planlagt, der stod menuen på osso buco, hvilket var virkelig lækkert, desserten var classic is med chokoladesovs :)

    I år regner vi med at hente en form for bøffer i mine forældres fryser, da de har egne fritgående kalve på Ristinge Hale. Dertil laver jeg bearnaise, og har lige ændret mine pommes til hasselback kartofler ;) Det grønne bliver nok en broccolisalat. Jeg er i tvivl om vi skal ha’ forret eller om snacks til nytårstalen tæller for forreten.. Desserten tænker jeg at lave, inspireret af ostelagkage, men med chokolademousse i stedet for ostemassen, og med karamelliseret nødder som pynt (er et eksperiment, so wish me luck) :)

    Til snacks har jeg i dag lavet ristede kikærter med paprika og cayenne. Jeg glæder mig til denne aften :)

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:06

      Årh, jeg bliver helt sulten nu! Det lyder virkelig som en skøn menu I har planlagt :)
      Rigtig godt nytår til jer
      Kh AC

  • Nicoline skrev:
    29. december 2015 kl. 21:32

    Ej sikke en masse lækre forslag. Blev lige inspireret til at lave lidt snack. Ristede kikærter og soya mandler. Tror også jeg skal prøve grønkålschips.
    Vi skal holde nytår med min søster og det står i børnenes tegn. Vibspringer forretten over og snakker lidt mens maden tilberedes.hovedretten står på recklette med Div. Desserten bliver chokolade kager med flydende indre med is og frugt.
    I ønskes et festlig nytår.
    Nicoline

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:16

      Det lyder hyggeligt! Raclette og fondue er så hyggeligt at sidde over på sådan en aften :)
      Rigtig godt nytår til jer

  • 29. december 2015 kl. 21:38

    Det lyder lækkert det hele :) Vi er bare os selv herhjemme, som vi plejer. Det er vores rolige aften med lidt ekstra selvforkælelse oven på julen, vi altid holder her hos os.

    Vi spiser ofte det samme, dvs. noget med rødt kød og lækre salater, en dessert, som ofte indeholder chokolade; lidt slik og den slags i løbet af aftenen, kransekage og ostebord senere.
    Vores hovedret er i år okseculotte med hjemmegjort salatbar, sprøde ovnkartoffelbåde og favoritsovs. Desserten bliver en kageplatte med min gode hindbærtærte med marcipan, brownie og en lille pandekage serveret med en rigtig god vaniljeis.
    Kl 24 er der lidt hjemmebagt kransekage, som i år er kransekagestænger med nougat, før vi skal ud og fyre krudtet af, og når vi er færdige, skal vi have kiks med lidt forskellige gode oste og måske lidt mere kransekage.

    Forret og dronningehapsere springer vi over, for vi kan slet ikke rumme så meget, hvis der skal være plads til alt det andet den aften.

    Rigtig godt nytår til jer :)

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:17

      Sikke en lækker kageplatte med søde fristelser! Mums :)
      Rigtig dejligt nytår til jer

  • Birgitte skrev:
    29. december 2015 kl. 21:53

    Vi holder nytår med 2 hold naboer. Jeg står for dronningesnack og desserten. Tak for god inspiration til snack, da jeg slet ikke er kommet til den del endnu. Vedr. desserten. Jeg har faktisk overvejet at bruge din skønne chokoladekage, hvor jeg så vil bage den i min muffin bageplade og kun fylde lidt dej i hver, så vi får nogle mini chokolademuffins. Jeg har fundet en opskrift på flødeis med lakrids og hvid chokolade, men mangler frugt/pyntedelen. Jeg overvejer at bruge brombær og vil forsøge om jeg kan bruge nogle af dem blendet med flormelis og bagefter røre dem med stift flødeskum, så hver muffin kan få et sprøjt med sprøjtepose. Ved ikke om det kan lade sig gøre? Dertil brombær og måske en anden frugt.

    Godt nytår
    Birgitte

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:18

      Uhmm, jo det lyder virkelig som en rigtig dejlig dessert! God plan :)
      Rigtig godt nytår til jer
      Kh AC

  • 29. december 2015 kl. 22:08

    Yummy, det ser og lyder helt vildt lækker ud. Efter lidt overvejelser er jeg blevet enig med mig selv om at der til forret, er små apettiter bestående af baguet m. guacamole + rejer. hovedret er indbagt laks, tigerrejer m. tilbehør. Dessert er panna cotta m. ingefær på kiksebund. :)
    Så er der selvfølgelig hjemmelavede kransekage kl. 24 :)
    Xx Blue Ducklings
    http://www.blueducklings.wordpress.com

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:18

      Panna Cotta … det minder mig om at det er alt for længe siden jeg har smagt det ;)
      Rigtig godt nytår til jer
      Kh AC

  • Mutti skrev:
    30. december 2015 kl. 08:55

    Vores nytårsaften menu bliver et par gode bøffer, hasselback kartofler, din grønkålssalat og bearnaise sauce! Derefter et eller andet sødt fra julekurven! Og til natmad en rejemad! ( M.h.t. at skrive lister, så har jeg allerede skrevet en til næste jul : Dette års to do liste med rettelser.. Nu skal den øverst i kassen med julekort. Den første kasse der kommer frem. Det man tror man kan huske, er måske ikke helt så nemt at finde frem..;-)

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:20

      Mums! Det lyder godt :)
      Rigtig god og hyggelig aften til jer to <3
      Kram

  • Lise skrev:
    30. december 2015 kl. 16:48

    Lyder som en dejlig jul med en masse hygge:)

    Vi skal kun være os selv og vores 2 små babyer i morgen aften.
    Vores menu bliver varmrøget laks med salat og hjemmebagte flutes. Hovedretten bliver dyreryg med kartoffelmedaljoner, Waldorfslat og en vildtsauce. Desserten bliver en fransk citron tærte med brændt marengs.

    Hvis børnene tillader det bager jeg kransekage i morgen, men er nu ikke sikker på vi holder os vågne til midnat, så må vi spise det til nytårstalen 😋

    Rigtig godt nytår.

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:25

      Mums! Det lyder hyggeligt. Jeg tror heller ikke vi holdt til meget over midnat da vi havde to små babyer – man lærer jo virkelig at priotere søvn i den sammenhæng ;)
      Rigtig godt nytår til jer alle fire
      Kh AC

  • Katrine S skrev:
    30. december 2015 kl. 19:10

    Det ser vel nok lækkert ud! :)
    Herhjemme er der minus på overskudskontoen pga. eksamensopgaver, så vi har faktisk bare bestilt store stykker smørrebrød fra Slagteren og så skal vi ellers sidde to mand og smovse i 12 forskellige stykker smørrebrød og med forskellige lækre drinks til! :D Det bliver godt!

    • Ann-Christine skrev:
      31. december 2015 kl. 14:26

      Det lyder da bare så hyggeligt!
      Dejligt at prioritere efter hvad der er overskud og tid til :)
      Rigtig god aften og godt nytår til jer
      Kh AC

  • Elsebeth skrev:
    31. december 2015 kl. 16:58

    Når vi ikke skal have gæster, holder vi igen med retterne – vi skal have kogt torsk og rogn med gulerødder, rosenkål og en dejlig stærk sennepssovs. Desserten står på køl: En frisk citronfromage med makroner dryppet med tør sherry i bunden – og en god klat flødeskum på toppen.

    Godt nytår!

    • Ann-Christine skrev:
      2. januar 2016 kl. 22:43

      Lyder hyggeligt og uhmm, citronfromage – det er altså også godt.
      rigtig godt nytår til jer :)

  • Dorthe skrev:
    3. januar 2016 kl. 20:44

    Hej Ann-Christine.
    Vil lige ønske et godt nytår og fortælle at du var med til at redde noget af menuen herhjemme nytårsaften. Vi skulle have været til en nytårsfest med 12 andre men blev desværre nød til at blive hjemme da vores søn blev syg. Så vi måtte hurtigt finde på noget lækkert mad og brugte derfor en af dine forretter som du havde lagt som forslag til nytårsmenuen. Jeg har tilladt mig at linke til retten på vores blog http://www.smaaglimt.dk da vi var meget begejstret for retten.
    Håber du og din familie havde en skøn aften.
    Mvh. Dorthe

    • Ann-Christine skrev:
      4. januar 2016 kl. 11:58

      Hej Dorthe,
      Tusind tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår til jer! Hvor dejligt at I havde en hyggelig nytårsaften alligevel og jeg håber at han er helt på toppen igen her i det nye år.
      Vi havde en skøn aften, med venner, børn, god mad og gode vine! Dejlig start på det nye år.
      Rigtig dejlig dag til dig
      Kh AC