Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/julekarameller/

Julekarameller – flødekarameller med julesmag

 

I sommers lavede jeg en portion rigtig gode saltkarameller, og jeg tænkte, at opskriften fra dengang lige kunne få et twist af jul med et drys kanel. Denne gang har jeg kogt karamelmassen lidt længere, så det er en ret hård karamel, lige på kanten til bolcher. Jeg har planer om at nogle af dem skal spises som de er, måske med et lille drys Meldon salt. Resten vil jeg lave noget konfekt af – indtil videre er jeg stadig i overvejelserne …

Men jeg kan godt anbefale dig at prøve dem og spise dem som de er. De er ret gode!

PT45min

Julekarameller

50 stk    45 min
50 stk
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde 38
  • 250 g sukker
  • 120 g glukose sirup
  • 1 tsk kanel
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

Jeg kogte fløde, sukker og glykosesirup ved lav varme i omkring 40 minutter, det skal lige boble svagt og omrøres med jævne mellemrum. Til sidst er karamelmassen gylden, sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden når man rører i den. Prøv at tage en lille teske og hæld lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød. Da jeg vurderede karamellen til at være færdig, dryssede jeg kanel i, rørte godt rundt og hældte den op i en beholder som jeg havde foret med bagepapir. Karamellen skal have en højde af omkring 1 – 1 1/2 cm i formen. Så skal det ellers køle i nogle timer inden de skæres ud og pakkes fint ind i kvadratiske stykker bagepapir eller cellofan. Eller man kunne vælge at dyppe dem i en god chokolade ….