Chokoladeis


Fyldig hjemmelavet chokoladeis med en intens smag af chokolade, som smager vidunderligt!
Brug en chokolade du synes smager skønt at spise som den er.
Jeg kan godt lide at bruge en mørk chokolade 55-60% og det er sukkermængden i opskriften afstemt til. Bruger du en mørkere chokolade vil isen bliver knap så sød, men stadig virkelig lækker.
Prøv også: min opskrift på en lækker jordbæris >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade is
- 1 vaniljestang
- 2 dl sødmælk
- 4 dl piskefløde
- 4 æggeblommer
- 110 g sukker
- 160 g mørk chokolade, finthakket
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang, mælk og piskefløde i en gryde og varm op til 90 grader. Kom æggeblommer, vaniljekorn og sukker i en skål og pisk til en luftig og lys æggesnaps.
Fjern vaniljestangen fra gryden og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk konstant, til det er blandet godt sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Hæld den varme vaniljecreme over den finthakkede chokolade i en skål og giv det en hurtig tur med stavblenderen, til cremen er helt jævn og ensartet. Hæld iscremen i en skål og sæt den på køl i 1 time eller til næste dag.
Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i min. 2 timer inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg har prøvet mange af dine is opskrifter, og der er virkelig lækre. Jeg har bare det problem, at når jeg fryser dem, og lader dem stå et døgn eller længere, så bliver de stenhårde, og ikke bløde og nemme at skærer i eller lave kugler. Jeg søgte på nettet og troede, at jeg havde fundet løsningen med glukosesirup, men det gav samme hårdhed efter et døgn i fryseren eller længere.
Har du et godt trick? :-)
Hej Søren
Jeg oplever at det går ok, når jeg lige tager isen ud af fryseren 15-20 minutter inden servering. Jeg vil dog tro at du får en blødere is der er nemmere at skære i eller lave til kugler ved at erstatte mælk med fløde.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil man kunne skifte den mørke chokolade ud med f.eks. karamelliseret hvid chokolade?
Hej Line
jeg har ikke justeret sukkermængderne efter det, så det må komme lidt an på en prøve.
Umiddelbart ville jeg eksperimentere nogle gange med at justere lidt ned i sukkeret, for at finde den rette balance, så den ikke bliver for sød.
Prøv det endelig af :)
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Tak! Ville du starte med halv mængde sukker?
Jeg ville nok starte omkring 70-75 g i stedet for 100 gram, og se hvordan det bliver.
Kh Ann-Christine
Jeg tror det endte på 72 gram, og det er helt perfekt til samme mængde karamelliseret hvid chokolade som mørk chokolade i opskriften 😁
Så dejligt, mange tak for tilbagemeldingen :)
Kh Ann-Christine
Vi byttede rundt på mælk og fløde for en lidt “lettere” udgave. Isen blev helt perfekt – dommen herhjemme blev “det er den bedste is vi har fået” (og vi har spist meget is). Vi tilføjede lidt ekstra hakket chokolade, som også var helt fantastisk sammen med den lækre chokoladeis.
Tak for dine fantastiske opskrifter. Det gør det til en leg at udforske nye retter i køkkenet!
Hej Lise
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften! Det er jeg glad for og at I har glæde af mine opskrifter hjemme hos jer :)
Kh Ann-Christine