Kransekagetoppe
De små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – man kan jo snildt lave en halv eller en tredjedel af opskriften eller hvis man er mange og gerne vil lave en masse dejlige kransekagetoppe i hapse størrelse.
Kransekagetoppene er så skønne, for de kan fryses (helst uden chokolade) og kan laves i god tid.
Perfekt til både nytår og andre fester som en lille petit fours.
Prøv også: opskrift på fint hjemmelavet kransekagetårn >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kransekagetoppe
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 250 g marcipan
- 50 g æggehvider
- 100 g flormelis
- Pynt
- 50 g mørk chokolade, tempereret
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Rør flormelis og æggehvide sammen i en skål og ælt lidt ad gangen ind i marcipanen, til marcipanmassen er helt ensartet og lige tilpas blød til den kan sprøjtes i en sprøjtetyl.
Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 10 minutter. De skal blot lige blive en smule gyldne i kanten.
Lad dem køle helt af og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Lad chokolade størkne helt.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Trick til at dyppe i chokolade , al kransekage har bedst af lige at runde en fryser , har du frosne dypper du en og tager en mere og gnider de to bunde imod hinanden , og fordi de er frosne størkner chokoladen meget hurtigt og man slipper for en del griseri :-)
Hej Kurt
Tak for at dele dit fine tip.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvor mange dage kan de holde sig i lufttætte beholdere? Hvis jeg ikke ønsker at fryse dem ned inde fest
Hej Tanja
De kan fint holde sig i 4-6 dage. Lad dem tørre i en dags tid på en rist med klæde over, for hvis de virker meget fugtige i midten efter bagning.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Kommer du guldstøvet i den tempereret chokolade?
Mvh Michelle
Hej Michelle
jeg drysser det først på til allersidst efter chokoladen har sat sig.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine