Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bedste-restauranter-i-aarhus/

Bedste restauranter i Aarhus – mine favoritter

restaurant et

Aarhus er et overflødighedshorn af de bedste spisesteder, vi kan ønske os her i byen og der er så mange flere steder, end de nævnte, som også kunne have været med på min liste over de bedste restauranter i Aarhus.

Jeg har først skrevet alle de skønne steder ned, hvor jeg har spist her i byen – der var en del – og derefter valgt 10 særligt gode steder ud, som jeg synes byder på noget særligt for enhver smag, stil og pengepung.

I dag har jeg fokuseret udelukkende på restaurantsoplevelser – og derfor er skønne steder som Aarhus Streetfood og lignende fantastiske street-/fastfood steder ikke med – det laver jeg til gengæld en anden seperat guide til snart.
Der er desuden kun restauranter med, hvor jeg selv har spist, så selv om jeg er sikker på at flere vil være spot on (fx Gastrome) så er de altså ikke med (endnu …).

Del endelig løs af jeres favoritter også!
Det er så fint, når vi kan inspirere hinanden og måske kender I nogle særlige skønne steder, som jeg helt har overset og bare må prøve. Find flere af mine tips til Aarhus her – og guide til Aarhus bedste kaffebarer her

Her får I mit bud på de 10 bedste restauranter i Aarhus

Restaurant Mellemrum, Fredens Torv 2, Aarhus C
Vi har spist der flere gange og vi går altid glade derfra. Maden, lokalerne og stemningen skaber tilsammen basis for en virkelig god aften. Det er ganske enkelt virkelig god mad, fyldt med god smag og altid dejligt inspirerende at spise her, uanset om man vælger en 3 eller 4 retters menu – eller går all in og snupper den helt store. Og så er her bare altid en virkelig god og hyggelig stemning.
– de er i øvrigt også super gode til selskaber og mad ud af huset.

Atelier 33, M. P. Bruuns Gade 33, Aarhus
Hyggelig og delikat fransk restaurant, som emmer af passion for den gode smag. Hold nu op, det smager godt! Jeg har bestilt noget nyt hver gang jeg har været der og bliver meget glad hver gang. Stemningen er god, servicen er i top, priserne er enormt rimelige og stedet får en varm anbefaling fra mig. Det er en af mine top favoritter.

Mefisto, Volden 28, Aarhus C
Mefisto er en rigtig Aarhus-klassiker. Restauranten byder på nogle af de skønneste fiskeretter, man kan ønske sig – perfekt til både frokost og aften. Vi har spist der flere gange og det er en sand fornøjelse hver gang – jeg vælger altid en ret med fisk, for det er Mefisto virkelig gode til. Om sommeren kan man sidde ude i en hyggelige gårdhave.

Klassisk 65 – jægergårdsgade 65, Aarhus 
Stemningen på Klassisk 65 er hyggelig, afslappet og rar. Man føler sig hjertelig velkommen, altid. Maden er lækker, klassisk fransk og langt de fleste gange jeg har spist der har jeg bestilt deres tatar + creme brulee til dessert (perfekt menu!) – menukortet byder på enkel og lækker fransk bistro køkken og kvaliteten er helt i top.

Langhoff & Juul, Guldsmedegade 30, Aarhus C
Virkelig en smuk og instagramvenlig indretning i flotte lyse lokaler, rå træborde og så er maden altid i topklasse, med god smag, perfekt tilberedning, økologiske råvarer og smuk anretning. Jeg har oftest været forbi til morgenmad og frokost – og kun en enkelt gang til aften. Men har hørt så meget godt om deres aftenmenu på det seneste.

Nordisk spisehus, M.P Bruuns Gade 31, Aarhus C
Jeg har kun spist frokost herinde – det passer jo bare nogle gange allerbedst at spise ude til frokost i stedet for aften i børnefamilielivet – og det har begge gange været en fantastisk oplevelse. Så jeg er ganske sikker på at aftenmenuen og oplevelsen også er i top.
Maden og serveringen er en oplevelse – nordisk inspireret køkken på michelin niveau.

Restaurant Pondus – Åboulevarden 51, Aarhus C
Økologisk madkærlighed samlet i en lille fin restaurant. Menukortet er smalt og smagen er i særklasse god med smukt anrettede retter. På Pondus spiste jeg for et par år siden den bedste rødgrød med fløde, jeg endnu har smagt. Elsker når man får sådanne uforglemmelige madoplevelser.

Sota Sushi – Vestergade 48, Aarhus C
Jeg synes det er den bedste sushi i byen, og både deres sushimenuer og sashimi er helt fantatisk. Johan og Julie har været med derhenne et par gange og det er Julies favorit.
Det er også altid fra deres takeaway sted på banegårdspladsen at vi henter fra, når vi har lyst til at forkæle os med sushi derhjemme.

Piccolina – Skolegyde 8, Aarhus C
De lækreste pizzaer og et meget populært sted, så husk endelig at bestille bord. Stemningen er uformel, priserne yderst rimelige og kvaliteten på pizzaerne er bare helt i top. Man kan fint have børnene med herind – det kan man nu selvfølgelig de fleste steder. Det er et perfekt sted at tage hen, hvis man ikke er til den helt store middag, men gerne vil spise lidt gode italienske pizza.

Frederikshøj, Oddervej 19-21, Aarhus C
Ekstravagant og helt enestående madoplevelse med gastronomi på stjernehøjt plan. Service og oplevelsen er helt speciel og rammerne er sat for en særlig aften. Vi var der i april 2017, valgte at gå all in og bestille den største menu og det var fabelagtigt! Uden tvivl den største michelin-madoplevelse jeg har haft.

Juliette – Jægergårdsgade 54
Så fint og hyggeligt et sted – lokalerne er ikke så store og midt i det hele er det lille bitte køkken, hvorfra de dejligste retter bliver tryllet frem. Det er en uformel fransk bistro cafe, hvor man fint kan have børnene med til en hyggelig afslappet middag.

33 kommentarer
 • Matilde skrev:
  9. marts 2017 kl. 09:27

  En stor stor mangel på din ellers meget “smagfulde” liste er helt sikkert Brasserie Ferdinand og deres søster-restuarant FF. Brasserie Ferdinand har byens bedste frokost og der er virkelig fuld valuta for pengene(på den gode måde). Vi får ofte “Kokkens bræt”, og vi altid vender tilbage;-) En hel klar anbefaling værd…..mvh Matilde

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2017 kl. 10:17

   Jeg er jo helt begejstret over alle de nye steder, som jeg bare prøve – og Ferdinand er fluks kommet i blandt den liste :)
   Tak for anbefalingen
   Kh AC

 • Katrine skrev:
  9. marts 2017 kl. 09:56

  Åh tak for den. Vi besøgte fornyligt Århus (og gør det ofte for vi elsker den by), men når man ikke har boet der i de sidste 10 år, er det svært at vide, hvor man skal gå hen – og vi gik grueligt galt i byen. I sidste øjeblik og alt for sultne med trætte børn. Dårlig planlægning. Men nu har vi denne liste til næste gang, så tak for det!

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2017 kl. 10:13

   Årh ja, det kender jeg godt. Ærgelsen over at havne på det helt forkerte spisested. Det kan jeg blive så skuffet over
   Håber I får en super skøn oplevelse næste gang!
   Kh AC

 • Susanne Østerberg skrev:
  9. marts 2017 kl. 09:57

  Prøv L’estragon – en lille intim restaurant i latinerkvarteret, de satser på økologi (både mad og vin) og lokale råvarer. De laver så god mad, og man får den bedste, personlige betjening. Kan virkelig anbefales?

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2017 kl. 10:11

   Åh, ja – det sted står også højt på min liste over nye steder der skal prøves. Har endnu ikke været der, men glæder mig.
   Tak for anbefalingen ♡

 • Ida skrev:
  9. marts 2017 kl. 11:34

  Jeg har en svaghed for Restaurant ET, efter en særdeles vellykket og meget impulsiv date med min mand, en fredag aften vi kedede os (i Odense)???

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2017 kl. 12:13

   Den var faktisk også med på listen i første omgang, for jeg har spist der en enkelt gang og det var fantastisk! – men så var der hele tre skønne steder med det fantastiske franske køkken og de andre steder har jeg været flere gange.
   Men jeg er helt enig i at restaurant ET er absolut anbefalelsesværd!
   Fantastisk i øvrigt, at I tager på impulsiv middag i Aarhus fra Odense ♡

 • Jane skrev:
  9. marts 2017 kl. 13:27

  Hvor er jeg stolt over som eksil-aarhusianer at have spist på flere af dem. To af dem sammen med dig, så måske ikke helt så overraskende – haha!
  Har du spist på Gastromé? Jeg har den lidt på listen til en voksentur til Aarhus. En af mine venner fra fortiden står bag komfuret.

  Og så har jeg også L’Estragon på min to try liste. Det kan være, vi skal prøve den sammen næste gang!

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2017 kl. 19:00

   Jeg har også Gastromé til gode og glæder mig meget både til den og til L’Estragon. SÅ meget godt i vente, jo.
   – er med på at spise på L’Estragon næste gang du kommer til Aarhus :)

 • Line skrev:
  9. marts 2017 kl. 19:53

  Spiselauget – deromme ved godsbanen hedder det vel.
  Det er råt, afslappet men super lækker mad! Menuen er simpel og prisen er overkommelig! Og så er det genialt at det ligger næsten lige bag ved Musikhuset, så det er oplagt hvis man efterfølgende har et arrangement der ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. marts 2017 kl. 16:07

   Den vil jeg også mægtig gerne prøve. Måske i år og så finde et godt arrangement i musikhuset ved samme lejlighed :)
   Tak for at minde mig om det sted!

 • Maj skrev:
  9. marts 2017 kl. 19:54

  Tak for den guide! :)
  Jeg vil lige anbefale “Den rustikke” og “Sct. Oluf” – begge steder har tre-retters menuer, som er meget billige – og synes det er ret lækker mad, man får. Desuden kan Restaurant Pihlkjær anbefales.

  • Ann-Christine skrev:
   11. marts 2017 kl. 16:09

   Dem har jeg faktisk hørt meget godt om – begge steder! (Pihlkjær har jeg ikke hørt om tidligere, men det skal da lige tjekkes. Sikke mange skønne steder, jo)
   Tak for anbefalingen :)

 • Ann Caroline Hansen skrev:
  10. marts 2017 kl. 05:25

  Prøv Frederiksgade 42 – måske ikke for børn pga den meget grønne menu men lækker mad, hyggelige lokaler og super betjening

  • Ann-Christine skrev:
   11. marts 2017 kl. 16:17

   Den er noteret! Tusind tak for tip :)

 • Susanne skrev:
  10. marts 2017 kl. 21:42

  Hej
  Vil også lige tilføje en anbefaling pizzapropria nyere pizzasted i Jægergårdsgade med skønne romerske pizzaer lige til en god frokostdate eller hyggeaften med veninderne :-)
  Vh Susanne

  • Ann-Christine skrev:
   11. marts 2017 kl. 16:34

   Uhh, det lyder som et skønt sted! Tusind tak for anbefalingen :)

 • Ann-Christine skrev:
  11. marts 2017 kl. 16:12

  Den vil jeg virkelig glæde mig til at prøve ♡

 • Bettina Høst Nielsen skrev:
  28. september 2017 kl. 23:16

  Altså, jeg er bare nød til at skrive tak! Tak for din blog og dine anbefalinger af restauranter i Århus. Jeg er pt. på kursus i denne skønne by med nogle gode kollegaer. Vi har brugt dette indlæg. Vi har spist på Piccolina én aften, fantastisk stemning og super betjening og ikke mindst MEGA lækker pizza! I aften har vi spist på Mefisto. Fuldstændig fantastisk fiskerestaurant, virkelig god betjening, super lækker 4 retters menu med vin til. Jeg vender stærkt tilbage til Århus med kæresten! Så tak for inspirationen! ???
  Med venlig hilsen
  Bettina

  • Ann-Christine skrev:
   29. september 2017 kl. 06:59

   Hvor er det bare dejligt at høre! Det er jo virkelig skønt at give sine favoritanbefalinger videre og de så bliver til dejlige oplevelser hos andre. SÅ skønt ♡
   Der er så vildt mange dejlige steder i Aarhus og jeg håber I får en mægtig hyggelig kærestetur her til byen også.
   Dejlig dag til dig og tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Mette Andersrn skrev:
  7. juli 2018 kl. 17:41

  Hejsa
  Hvor er det så lækkert med en guide og især med -for mig- nogle “uafprøvede emner” iblandt samt gamle kendinge. ?
  Der er to steder, jeg vil anbefale; den ene især for deres nytænkning, engagement samtidig med rigtig god mad – Bar Tapas. Det er en super anderledes oplevelse…. den anden er en af mine favoritter, som jeg vender tilbage til gang på gang; Can Blau.
  Igen mange tak for bloggen – vi er på vej ud at afprøve én af dem på listen. Go’ sommer ☀️

  • Ann-Christine skrev:
   10. juli 2018 kl. 14:31

   Skønt med dejlige anbefalinger den anden vej også :)
   CanBlau har jeg også været et par gange og er helt enig, den er også virkelig god! Bar Tapas er ny for mig, så den skal bestemt prøves :)
   Tak for tippet og god sommer til dig
   Kh AC

 • Erik skrev:
  11. april 2019 kl. 09:22

  Tak for inspiration i køkkenet Ann-Christine :-)
  Jeg vil klart anbefale at prøve Bådcafé på havnen. Det er en helt fantastisk oplevelse at sidde og nyde sin mad med udsigt over Aarhus bugt. Efter min mening en af de bedste restauranter i Aarhus og lidt anderledes fordi den er indrette på en gammel færge.
  Den er endda blevet kåret som Byens Bedste :-)

  Mvh. Erik

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2019 kl. 11:54

   Vi har flere gange talt om, at der må vi helt bestemt prøve at spise ved lejlighed.
   Mange tak for tippet og for din fine hilsen :)
   Kh AC

 • Jane skrev:
  25. juli 2019 kl. 21:51

  Tak for de gode tip om spisesteder ❤️ Er vild med klassisk 65 og vil nu huske at se på dine tip.

 • Camilla skrev:
  23. juli 2020 kl. 11:54

  Rigtig fin liste! Men du burde helt klart prøve Morena Mia. Madoplevelse i topklasse med enormt kreativitet til en fair portion penge.

  • Ann-Christine skrev:
   26. juli 2020 kl. 08:17

   Hej Camilla,
   Tak for tippet! Morena Mia ligger højt på vores liste over steder vi snart gerne vil prøve.
   Kh AC

 • Monica skrev:
  28. juli 2020 kl. 11:33

  Vi har prøvet mange af dine favorit spisesteder og det har været fantastisk ? Vi har de sidste par gange vi har været i Aarhus spist på Karma sushi og må sige det er et fantastisk spisested med en dejlig atmosfære og et fantastisk sødt personale ? Vi er altid kommet ud derfra mætte og med en dejlig energi, kan varmt anbefales.
  Tak for dine altid inspirerende indlæg – varme tanker Monica

  • Ann-Christine skrev:
   28. juli 2020 kl. 14:36

   Hej Monica
   Jeg er helt enig, Karma Sushi er også blevet blandt vores favoritter og denne liste skal i øvrigt snart opdateres med flere nye gode steder – det er på min to do liste efter sommerferien :)
   Skøn sommer til jer og mange tak for din søde hilsen
   Kh Ann-Christine

 • Anja skrev:
  1. maj 2022 kl. 14:05

  Tak for din skønne side. Er der en opdateret favoritliste undervejs her 5 år efter den første. Tænker du har gode in-put til et kulinarisk smut til Aarhus🤩

  • Ann-Christine skrev:
   3. maj 2022 kl. 09:20

   Ahh ja, det står på min to do. Det skal jeg gerne lige få set på inden så længe :)
   Tak for din søde hilsen
   Kh Ann-Christine

 • Jeppe skrev:
  3. juni 2022 kl. 15:18

  Prøv Brasseri Belll i Frederiks(gågade. Favoritsted gennem mange år for min tidligere svigermor og et stort hit hos både mine nu voksne børn og jeg.
  Carpaccio (den bedste jeg hidtil har fået i Århus) til forret og boeuf bourguignon til hovedret. De kalder det deres signatur ret, og det er en himmerigsmundfuld. For mig bliver det ikke meget bedre.
  jeg bori Århus C, så jeg har været der nogle gange :-)

  Tak for dit website og dine kogebøger – det er meget brugt og dine versioner er rigtit gode.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.