Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bilferie-med-boern-gode-tips-til-turen/

Bilferie med børn – 15 gode tips til turen

guide tips til bilferie med børn

Sidste år tog vi konsekvensen af det danske sommervejr og kørte til Sydtyskland. I år er vi alle fire kørt til Italien og tidligere år har vi kørt til Berlin, Sverige, Bruxelles og Brügge mv. Det er ganske enkelt en fin og ofte budgetvenlig(ere) måde at rejse på, når man er en familie på fire. Derudover holder vi meget af fleksibiliteten og at vi kan være impulsive og planlægge/omplanlægge undervejs efter vejr, vind og hvad vi har lyst til.

Da vi rejste rundt i Asien i 4 måneder havde vi mange rejsedage undervejs og på sådan en tur, finder man hurtigt ud af, at det handler ikke bare om at komme frem til den nye destination, men også om at nyde rejsen på vej derhen.

Ferien og alle de gode oplevelser som nærhed, samvær og hyggetid starter jo simpelthen allerede hjemmefra og ikke først, når man er nået frem!

bilferie børn gode råd

I dag vil jeg dele 15 tips til at få den skønneste bilferie med børn
– særligt undervejs på turen.

 1. Tal i god tid med børnene om, at familien skal på bilferie og derfor skal have hyggetid sammen i lang tid i bilen. Sæt fokus på, at det bliver vildt hyggeligt og så giver vi gerne udtryk for en forventning om og danner rammerne for, at alle i familien har et fælles ansvar for en god oplevelse og at det bare bliver en super skøn rejse vi skal begive os ud på sammen.
 2. Notesbøger, opgavebøger, malebøger og gode farveblyanter til farvelægning.
 3. Lydbøger er et hit og det er hyggeligt både at finde nogen man kan høre sammen på bilens højtaler og nogen som børnene kan lytte til alene – et split-stik gør, at der fint kan være to høretelefoner i en telefon.
 4. Bøger, blade og magasiner til de børn og voksne, der ikke bliver køresyge af at læse – vi går ikke ned på læsemateriale i vores familie ;)
 5. Sjove kortspil som bilkort + sænke-slagskib og de andre gode fra Djego Mini Logix er et stort hit og nemme at have med i bilen.
 6. Musik og playliste – lad børnene være med til inden afrejse at sammensætte en playliste til turen, som kan kobles til bilens højtalere og afspilles på telefonen undervejs.
 7. De gode gamle klassiske bilferie lege;
  vælge et bilmærke eller en bilfarve hver og se hvem der får flest, er stadig en sjov leg på turen for vores børn.
  Gæt et dyr er også en klassiker – vi skiftes til at tænke på et dyr og må kun svare ja eller nej til alle spørgsmål og gæt på hvilket dyr der tænkes på.
 8. Tag en lille tur i Søstrene Grene eller Tiger efter små ting og overraskelser til at hive frem løbende undervejs på turen. Jeg har en gang lavet en lille rejsepapkuffert med snacks, godter og lidt legetøj i – men det virker meget bedre at finde de små overraskelser frem undervejs … som uventede overraskelser. Endnu bedre er det hvis overraskelserne er pakket fint ind med gavepapir og bånd
 9. Pølsehorn, gulerodsstave, pizzasnegle, vand i drikkedunke, nødder, müslibarer og frugt er rare at have med (hvis man når at forberede det inden rejsen) – i hvertfald til den første del af strækningen. Vi supplere gerne op med lidt sødt også og slikkepinde (som kan række længe), en lille æske tictac og den slags, synes mine børn er vildt hyggeligt at få lidt af på bagsædet, så det bliver lidt ekstra festligt og ferie-afslappet, uden at der dog går blodsukkerrutchetur i den, så må der gerne være en fin balance mellem sund og sødt på vores bilferie.
 10. At kede sig er okay, ikke spor farligt … og helt sundt, faktisk. Det er godt at kunne slappe af og falde i staver, mens bilerne og landskabet suser forbi. Det er ofte mig der er co-driveren i familien, og jeg sidder ikke og underholder non-stop – men læser også bog, tager en lur, taler med Martin og bare slapper af. Jeg gemmer gerne alle de sjove påfund, så de ikke bliver fyret af, inden vi når grænsen til Tyskland.
 11. Husk vådservietter, skraldeposer og køkkenrulle til at have ved hånden i bilen.
 12. Tag gerne hovedpuder eller nakkestøtter med til ture og smålure undervejs.
 13. Jeg er blevet tippet om at give børnene et printet kort med turen og køreruten tegnet ind – og det synes jeg er en stjernegod ide, som vi vil prøve af i år.
 14. Pauser undervejs gerne hver anden-tredje time, hvor der er tid til at bevæge sig lidt, lege og lige få ryddet op i bilen undervejs.
 15. Find gode stoppesteder til overnatning på vejen til feriestedet – gerne en rigtig hyggeligt by, hvor I kan have en helt lille miniferie også selv om det blot er et par timer om formiddagen inden I kører videre.

Mangler jeg nogle punkter eller har I flere gode tips, så del hellere end gerne i kommentarfeltet. 

… og apropros punkt 15, så har jeg skrevet en lille guide til de skønneste steder at opleve/overnatte på turen sydpå
Jeg har allerede samlet en god håndfuld, men vi har endnu ikke planlagt vores stop på vej tilbage fra Italien – så tip endelig, hvis der er et virkelig fint sted/hotel vi bør opleve og prøve af. 

roadtrip med børn

59 kommentarer
 • Marie skrev:
  30. maj 2017 kl. 09:07

  Jeg kommer til at bruge dette indlæg som tjekliste, når vi selv kører til Italien i sommerferien. Tak for det! Og ser frem til et indlæg med gode overnatningssteder på vejen.

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:21

   Det er jeg glad for at høre :)

 • Catrine skrev:
  30. maj 2017 kl. 09:27

  Da mine unger var små var det altid et must at have sangbøger med.
  Enten sang vi bare dem vi kan lide, men somme tider også en leg med at sig et tal og den side skal vi synge.

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:21

   Sikke en dejlig ide! Tak for at dele tippet :)

 • Tine DH skrev:
  30. maj 2017 kl. 09:42

  Skønne tips! ?
  Vi har haft succes med en holder til tablet, der spændes mellem forsædets nakkestøtter. Så kan den samme film ses af flere (uden at nogen skal være den der holder) + børnene får hovedet ligeud, hvilket hos os afhjælper køresyge. Apropos køresyge, kan man gå “i træning” sammen med sine børn nu —kolbøtter, gynge og snurre (gen—)opbygger alt sammen vestibulærsansen ☺

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:23

   Jeg oplever selv med mine to, at køresyge er meget individuelt – Julie har fx været meget køresyg som baby, men er ved at vokse fra det og Johan har aldrig været det :)

 • Stine skrev:
  30. maj 2017 kl. 09:45

  Sidste sommer prøvede vi for første gang kør selv ferie med vores to børn på 4 og 7. Jeg var noget nervøs, da jeg tastede København/Toscana ind på GPS’en og så 1.600 km. forude, men det gik så fint så fint, så til juli vover vi pelsen og kører igen selv til Toscana.

  Vi havde forberedt børnene godt på, at vi skulle køre i lang tid, men der var virkelig ingen grund til bekymring. På færgen blev feriestemningen rigtig skudt i gang, og børnene fik lov at shoppe fredagsslik med hver deres kurv. Normalt kører vi ret strikse iPad/skærmtider med 0 iPad på hverdage, men på vejen til Italien havde vi skærmholder og fri iPad, lige indtil den løb tør for strøm. Kæmpe hit. De der klistermærkebøger synes jeg også hitter ret meget.

  Vi tager en overnatning på vejen derned, og for særligt min datter på 7 er det en skøn oplevelse at tjekke ind på hotel og få de der små shampooflasker.

  Jeg synes heller ikke man skal underkende oplevelse af at sidde og kigge ud og se landskabet forandre sig på vej gennem Europa, at se alperne rejse sig var virkelig en oplevelse for os alle, og børnene snakker stadig om det.

  Når vi tager bilen til Italien om sommeren, er der luft i budgettet til Asien om vinteren. Så bilferie er vist kommet for at blive i vores familie.

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:24

   Hvor er det skønt at høre at det blev en dejlig ferie – inkl rejsen i bil :)

 • Dorte skrev:
  30. maj 2017 kl. 09:55

  Jeg synes det er ganske imponerende at ingen af dine 15 punkter indeholder film og/eller tablets – helt så tjekkede er vi altså ikke i min familie :-). Til gengæld har vi kilometer og atter kilometervis af erfaring med kør-selv-ferier, som er et koncept jeg virkelig elsker, og jeg har tidligere skrevet mine tips til den gode kør-selv-ferie med børn lige her – måske er der også lidt inspiration at hente.
  Rigtig god ferie – lyder skønt i Toscana

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:32

   Tja, jeg tænker det egentlig ikke selv som tjekket/utjekket ift film/ipad/skærm … ;) -men mere et spørgsmål om en kombination af vane, holdning og et bevidst fravalg i vores familie.
   Mine børn har slet ikke spurgt efter skærm på rejsen, men de bruger det ikke meget derhjemme og savner det slet ikke på rejsen. Hvis det var der så ville de altid gerne bruge den – og når det ikke er der, savnes den ikke og spørges ikke til.
   Det er bare ikke en del af vores rejser og derfor er den ikke nævnt :)
   Kh AC

   • Jonna skrev:
    21. juni 2023 kl. 21:16

    Det er nemlig et valg. Nogle gange r det jo også forældrene der vælger det til for børnene, der egentlig ikke behøver skærm.
    Vi kører også 1200km uden film etc. SKØN LISTE

 • Heidi Bevensee skrev:
  30. maj 2017 kl. 10:10

  Nummerpladebingo er et hit hos os. Print nogle bingoplader, som ungerne kan krydse af, og herefter styrer den voksne (ikke kører) legen med opråb af tal fra nummerpladerne, som passeres på vejen. Der er så præmier til både 1 række, 2 rækker og fuld plade. Præmierne kan være små ting fra Søstrene Grene eller små værdikuponer lavet hjemmefra (et iskort fx. som kan indløse efter eget ønske og på selvvalgt tidspunkt).

  For så vidt angår et kort over strækningen har vi også gode erfaringer med. Til de helt små børn, kan man med fordel lave cirkeldiagrammer – opdelt i lagkager – og hvor barnet kan udfylde en lagkage, når den beregnede del af strækningen er tilbagelagt. På den måde er det lidt nemmere for det mindre barn at få en idé om hvor lang vej der er kørt og ikke mindst er tilbage at køre

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:37

   Det er en super fin ide med nummerpladebingo – det vil mine børn også elske, inkl de små værdikuponer :)
   Tak for at dele dine fine tips og ideer til turen.
   Kh AC

 • Lena skrev:
  30. maj 2017 kl. 10:42

  Jeg er vild med din rejseplan og de gode tip i kommentarer.
  Vi skal køre til sydspanien om én måned med min datter på 9 år. Jeg ved at hun vil være “hvornår er vi der?”-barnet og jeg vil glæde mig til at lave kort hun kan følge og andre små overraskelser til turen. Tak for gode tips :-)

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:40

   Hvor dejligt hvis du kan bruge nogle af ideerne :)
   Rigtig god tur til jer og dejlig ferie ♡
   Kh AC

 • Signe skrev:
  30. maj 2017 kl. 11:56

  Arhj, får helt lyst til at køre sydpå nu :) Vi har helt droppet det, efter vi fik børn, men vi elsker selv at rejse på den måde. Gode tips, også i kommentarerne – tror bestemt godt, vi kan klare sådan en tur snart ;)

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:42

   Så dejligt at høre at I har fået lyst til det med børnene også :)
   Vi kørte første tur med vores da de lige var fyldt 3 år og det gik over al forventning ♡
   Kh AC

 • Vivi skrev:
  30. maj 2017 kl. 12:15

  Hej Ann-Christine
  Årh, det giver feriestemning at læse din liste.
  Vi har i mange år kørt syd på og benyttet adskillige af dine punkter – også kortet samt en liste over byer, vi skulle passere. De blev så krydses af undervejs.

  Desuden nød vores piger at lege med små figurer eks. Lego-figurer eller dyr. Der kunne sagtens opstå en god leg med ganske få figurer:-)

  Til pauserne havde vi ærteposer, sjippetov og sæbebobler. Det gav lidt god bevægelse ( selvfølgelig betinget af trafikforholdene på rastepladsen), inden vi atter skulle køre videre.

  Fortsat god ferie til jer. Kh Vivi

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:47

   Det er jeg glad for – der er jo heldigvis ikke længe til sommerferien rigtig starter :)
   Så fint et tip med små figurer, det har vi selv haft stor glæde af i Asien.
   Og virkelig godt tip til at få bevæget sig lidt i pauserne – det vil vi benytte os af næste gang, eller på vej hjem :)
   Tak for at dele :)
   Kh AC

 • Carina skrev:
  30. maj 2017 kl. 13:18

  Åh hvor får jeg lyst til ferie nu! Kan genkende alt, du skriver – at turen frem er en ligeså stor del af oplevelsen som slutmålet. Også noget vi fik ind under huden på nylig rygsækrejse i Asien. Vi kører selv til Italien til sommer og bruger en uges tid på at nå derned. Synes alle dine tips er gode. Kan supplere med, at det kan være rart at have trangia eller rejseelkedel med til hurtige pastaretter/pulversupper/kaffe. Ikke noget gourmetmåltid, men svært at have mad med til mange dage uden køleskab – og diverse motorvejsspisesteder er mildest talt ikke værd at spise på + man sparer tiden på at stå i kø.

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:56

   Hvor hyggeligt at I tager jer så god tid til at komme til Italien – så kan der virkelig også opleves meget rart på vejen i et toligt tempo!
   Tak for at dele det fine tip!
   Rigtig god sommer til jer
   Kh AC

 • Mette Pedersen skrev:
  30. maj 2017 kl. 14:04

  Hej
  Sidste år kørte vi også til Italien og op til skolernes sommerferie fik min datter til opgave i skolen, at indsamle ferieminder i et glas.
  Det betød at ved de steder vi besøgte, skulle hun finde en lille ting, tegne stedet eller købe en souvenier som vi så kom i glasset da vi var hjemme igen.
  Det gik der meget tid med og det var også hyggeligt at snakke om tingene undervejs på turen hjem. Det hjalp hende med at huske det til hun skulle i skole igen.
  Indimellem er jeg fokuseret på at have diverse med på turen ud men knap så meget på turen hjem. Det er mit feriefortsæt i år. For hos os er ferien ikke slut før vi er i indkørslen igen.
  Hilsner Mette

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 22:00

   Sikke da en fin ide at samle minder i glas – og spændende som forældre at være med til at se hvad der opleves som små fine minder i børnehøjde at samle sammen.
   – det kunne jeg fint lade mig inspirere af til mine børn.
   Så fin en påmindelse at lade ferien fortsætte lige til man er vel hjemme i indkørslen igen. Mindst. Kan glimrende tilslutte mig tendensen til at der for mit vedkommende de sidste timer går mental hverdagspraktik i den igen på det tidspunkt – men det vil jeg lige prøve at lade mig inspirere til at undgå :)
   Kh AC

 • Tinna Nørgaard skrev:
  30. maj 2017 kl. 14:29

  Vi har som regel et helt lille rullende bibliotek i campingvognen når vi er på ferie :-) vi elsker alle at læse. Vi har haft stor succes med at lave et skema med bilmærker og logo hvor der ud for er plads til at krydse af når man ser en bil med det pågældende mærke. Sæt gerne også de bilmærker på man ikke så ofte ser i Danmark, for dem møder man ofte når man kører sydpå, og de er altså ekstra sjove og seje at kunne krydse af. Det har vores drenge fordrevet mange timer med.

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 22:01

   Ahhh rullende bibliotek – det er jo lige til mit/vores læseglade hjerter også :) Det er jeg vild med!
   Skønt tip med bilmærker og logo, det vil jeg prøve næste gang.

 • Mie skrev:
  30. maj 2017 kl. 15:05

  Eeelsker bilferie – og har aldrig oplevet problemer med børn på bagsædet i den forbindelse.
  Fint med mange godt tips og idéer til turen; det har vi selvfølgelig også selv benyttet os af! Først og fremmest holder jeg dog på, at den gode bilferie skabes ved netop at holde ferie fra indkørslen af – og ikke først ved bestemmelsesstedet. Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at selv små børn fanger feriestemningen og smittes heraf ?
  Et godt tip, som vores store dreng har nydt godt af (og set frem til) på mange ferier sydpå, er den årlige Bilrevy med udførlige beskrivelser af alle årets nye biler (koster + 150 kr og fåes bla i Bog & Idé omkring juletid). Stor succes på de tyske motorveje, hvor mange af bilerne ses i virkeligheden ?
  Håber, I har en fantastisk ferie!

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 22:02

   Årets bilrevy kender jeg ikke. Men den vil jeg da lige se nærmere på i boghandlen :)
   Tusind tak for tippet! :)

 • Inger skrev:
  30. maj 2017 kl. 15:40

  Vi leger også bilgemme. Man forestiller sig et sted at gemme sig enten som den man er, eller man kan trylle sig lille. I løbet af 20 spørgsmål som kun må besvares med ja og nej, kan man godt nå at gætte at man f.eks er blandt purløgene i haven, under bruseren i sommerhuset, i den store suppegryde hjemme hos mormor eller i bilens handskerum.

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 22:04

   Dét skal vi lege – i morgen på vej afsted på udflugt, hvor vi har knap 2 timer i bilen :)
   Tak for ideen

  • Jeanette skrev:
   30. maj 2017 kl. 20:45

   Tusind tak for nogle gode tip! Vi kører også selv til Italien hver år, og ungerne elsker køreturen. Ferien starter jo allerede, så snart vi sidser i bilen. Selvfølgelig vil der være skrig og skrål (har 3 børn på alderen 8, 5, 2), men alt i alt går det rigtig godt.
   Vi plejer at overnatte i en by, som hedder hof. Hotellet hedder hotel central, og er virkelig godt. Lækre senge, og dejlig morgenmad. Ligger ok tæt på motorvejen, og prisen for værelset med morgenmad er 1000kr mener jeg. Kan klart anbefales!

   • Ann-Christine skrev:
    30. maj 2017 kl. 22:05

    Tusind tak for tippet! -det vil jeg lige se nærmere på :)

 • Lise skrev:
  30. maj 2017 kl. 21:53

  Tak for god inspiration. Jeg vil straks gå i gang med at planlægge små hyggelige aktiviteter m.m. til bil- og flytur.
  Sidste år lavede jeg en papkuffert med lego til hver af børnene. En legoplade blev klippet/skåret til og limet fast indvendig i låget. Kufferten blev fyldt med lego – duplo til den lille og alm. til den store. Et sikkert hit, ikke kun til lange køreture men også til café og restaurantbesøg.

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 22:07

   Sikke en fin ide! Helt vildt hyggelig at have med på tur – det vil jeg da prøve af og måske lade dem selv lave deres egen kuffert :)

 • Helene skrev:
  30. maj 2017 kl. 22:01

  Hej Ann-Christine
  Super hyggelig liste med mange gode ideer. Vi kører sydpå med børn hver sommer og ofte til Italien. Det er en super måde at rejse på:-) Et tip til et kort stop på vejen er en resteplads syd for Hamburg ved Behringen. Der ligger et hus hvor alt er vendt på hovedet. Det koster noget at kommer derind, men husker det ikke som en stor udskrivning. Børnene synes det var så sjovt. Vores bil gik i stykker så vi opdagede det tilfældigt, og brugte nogle dage i området mens bilen blev repareret:-). Samme sted ligger en indendørs ski-bane som man kan se fra motorvejen så det er nemt at finde. Huset ligger lige når man er kørt fra motorvejen. Vi kan stadig finde på at kigge derind hvis det passer med at vi skal holde frokost pause når vi er i nærheden;-)

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 22:09

   Hvor lyder det skønt og skørt på en og samme tid – det vil jeg fluks lige se om vi ikke kan nå at opleve med, nu hvor vi kommer forbi de kanter :)
   Tak for tippet :)
   Kh AC

 • Inge skrev:
  30. maj 2017 kl. 23:58

  Minderne vælter frem hver gang du fortæller om jeres hyggelige familie. ? Jeg nyder virkelig at følge jer.
  Vores børn er nu voksne 21, 23 og 26 år, men de forsøger stadig at finde tid til at deltage i vores ferier. Vi kører typisk 3 uger til Frankrig. Børnene kører enten med ned og flyver hjem eller flyver ned og kører med hjem.
  På vores bilture gennem årene har vi brugt mange timer på at øve geografi eksempelvis hovedstæder – nævn et land og lad børnene gætte hovedstaden. Også bynavne er blevet øvet – nævn forskellige steder og lad børnene gætte om det er på Sjælland, Fyn eller i Jylland, og tal med dem om hvor byerne ligger f.eks ved havet og om det er nord, syd øst eller vest.
  Nyd jeres børn og giv dem opmærksomhed på turen.

  God sommer!

  • Ann-Christine skrev:
   1. juni 2017 kl. 11:27

   Hvor er det dejligt at høre ♡
   Og skønt tip og inspiration til lærerige billege på turen – det vil være et sikkert hit her.
   Rigtig god sommer til jer.
   Kh AC

 • Steffi skrev:
  31. maj 2017 kl. 20:16

  Hej! Vi tager turen sydpå ofte- og et rigtig godt sted at komme ud af bilen og ude i naturen er egetorf barfusspark- som ligger tæt ved motorvejen syd for Hamburg. Der kan man nyde en fin tur i bare tæer gennem en stor bøgeskov- og der er også badesø, hvis vejret er til det. Børnene (og mig) elsker stedet- det er virkelig skøn natur og afslappende. Hilsen Steffi

  • Ann-Christine skrev:
   1. juni 2017 kl. 11:39

   Tusind tak for tippet! Det vil jeg lige se nærmere på :)

 • Therese skrev:
  4. juni 2017 kl. 19:43

  Tak for en god liste. Kortet med køreturen tegnet op er da en vildt god idé!

  Vi skal til Norge i år. Sidste gang vi kørte derop, var Pascal kun 10 mnd så det gik ret ok. Nu er han fuld af energi i 2,5 år, så det blir en lidt større udfordring medmindre jeg planlægger godt ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 22:56

   Rigtig god tur til jer! – og ja, der er lidt andre udfordringer med en livlig 2,5 årig med krudt i

 • anette skrev:
  4. juni 2017 kl. 22:28

  Jeg elskede at følge køreturen på kortet som lille, men den var ikke tegnet ind, jeg sad bare med krakskortet…
  en ting jeg selv gjorde for at strække slikke hvis jeg havde fået en pose lakrids snøre var at klippe dem i meget korte stykker.. evt bare med neglene mens jeg sad i bilen…
  læs med bøger var gode da jeg var barn, så hørte jeg historien på min walkman og fulgte med i bogen

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 22:58

   Det var da en skøn ide med lydbog og bog i kombination til børn der er i gang med at lære at læse :)
   Tak for at dele dine ideer

 • I skrev:
  5. juni 2017 kl. 20:19

  Dejligt at læse alle de gode tips herinde. De kan også bruges på kortere ture.
  Vi tør slet ikke køre så lang med vores børn på 7 og 3 år. Selv kun til grænsen eller 3 1/2 timer i tog med al mulig underholdning kan være en udfordring ? Vi er kun kørt hjemmefra og vi skal høre på ‘er vi der snart?’ ‘Hvor mange km er er tilbage’ ‘hvor mange minutter?’ ‘Har vi kørt i 3 timer?’ ‘Hvis vi tæller til 10, er vi der?’ Osv osv. ???
  Vi skal snart ud at rejse og vi skal flyve fra Hamborg, så mon ikke vi tager nogle af dem i brug? ?

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 23:14

   Haha, hvor er de søde! ♡ Håber I får en skøn skøn tur og rejse
   Kh AC

 • Amalie skrev:
  5. juni 2017 kl. 20:31

  Sikke nogle gode idéer. Og komentarfeltet er jo også proppet med idéer. Jeg er slet ikke så nervøs mere flot vores bilferie selvom mine piger på 2 og 4 nok ikke kan være med på alle ideerne.
  Som barn og ung legede mine søskende og jeg altid sangleg på de lange bilture. Man finder på et ord fx sol, som skal indgå i sangen og så skal man på skift synge en sang med som fx i Østen stiger Solen op el solen er så rød mor. Den der kan blive ved længst vinder. For at høre det nemmere kan fx også være et emne fx dyr. Og så duer både Se den lille kattekilling og Lille Peter edderkop.

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 23:14

   Hvor er det dejligt at høre at ideerne kan bruges!
   Jeg håber I får en super skøn rejse ♡
   KH AC

 • Karenmaria skrev:
  2. juni 2018 kl. 13:41

  Tak for gode tips. Vi stopper med overnatning i München og vi se et museum eller stadion. Det tager ca. 5 timer fra München til Gardasøen.
  God tur til jer.

 • Helle skrev:
  10. juni 2018 kl. 08:33

  Sikke et fantastisk indlæg og mange guld-kommentarer ? Tak!
  Vi har succes med bilbanko, med en udprintet side fyldt med billeder af forskellige ting man kan se på vejen; rød bil, stopskilt, ko, grøn bil, campingvogn osv. Det er ret sjovt! Også for voksne

  Jeg er nysgerrig på om du har skrevet indlægget omkring overnatninger sydpå?

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2018 kl. 10:47

   Det var da en super skøn ide! Det vil vi prøve :)
   Jeg har skrevet indlægget om vores bedste overnatningstips og har lige opdateret indlægget her med det, så linket er i.
   Rigtig god tur til jer, hvis sommeren byder på en skøn rejse sydpå i år.
   Kh AC

 • Christina skrev:
  24. juli 2018 kl. 08:14

  Kære Ann-Christine

  Tusinde tak for tips – vi kører afsted om en uges tid med en 4-årig på bagsædet og jeg er super glad for de gode råd her :-)

  Jeg vil gerne printe et kort over ruten, som du anbefaler, men jeg har svært ved at finde nogle børnevenlige rutekort. Har du et tip til hvor de kan findes?

  Tak og god sommer.

  • Ann-Christine skrev:
   30. juli 2018 kl. 17:21

   Hvor er det dejligt at de kan bruges og inspirere.
   Jeg har ikke lige nogle tip her og nu til børnevenlige kort, prøv evt pinterest måske der kan findes noget godt der.
   God rejse til jer
   Kh AC

 • Heidi Vesterskov skrev:
  25. juni 2019 kl. 21:42

  Bilbanko er også en god leg. Co-driveren kigger ud på det landskab, I kører forbi og tegner 6-9 ting, som ungerne og co-driveren skal finde. Skal der øves tal eller bogstaver, kan man lede efter nummerplader, der starter med et bestemt bogstav eller slutter på et bestemt tal. Til de lidt større børn, kan man lede efter nummerplader, hvor de to sidste tal f.eks. er tier-venner. Eller nummerplader, der starter med en vokal eller….(Ja, jeg er lærer ?).
  En anden upædagogisk leg er: gæt, hvilken sang jeg synger med på i mine hovedtelefoner nu.
  Gåde-bøger er også et hit.

  • Ann-Christine skrev:
   26. juni 2019 kl. 19:52

   Skønne tips! Tak for ideerne og for at dele :)

 • Mette Christensen skrev:
  25. juni 2019 kl. 22:14

  Vi leger også Den forkerte quiz. En stiller spørgsmål og så er det forbudt at svare rigtigt, sige ja eller nej og at gentage et svar. Vi leger det med vores drenge på 6 og 7 år. Det er et HIT!
  Jeg læser også højt for dem f.eks. Sigurd Barrets Danmarkshistorie. Eller jeg fortæller historier f.eks. Heidi på bjerget.

  • Ann-Christine skrev:
   26. juni 2019 kl. 19:53

   Det lyder skægt – og vil helt sikkert også være et hit her :)

 • Julia skrev:
  27. juni 2019 kl. 19:50

  Jeg har ikke læst alle kommentarerne (endnu), så jeg beklager på forhånd, hvis jeg kommer med en gentagelse:
  Bilbanko! Før seneste biltur rundt i Europa, havde jeg lavet banko-plader med diverse ting, som vi kunne “møde” på vores vej. Fx. vindmølle, flyvemaskine, tog, ko, traktor, cykel, lyskryds, trampolin… Min datter var med til at vælge billederne på google og vi lavede tre plader + printede flere af hver, så der var til både ud og hjem. Når børnene så fandt tingene fra pladen, satte de kryds. Jeg håber det var forståeligt og tak for gode forslag ?

  • Ann-Christine skrev:
   28. juni 2019 kl. 10:32

   Skønne tips og sikke en fin ide at lade børnene være med til at vælge billeder til bankopladerne
   God sommer ♡

 • Helle skrev:
  3. juni 2021 kl. 17:44

  Meget enig – Ferien starter hjemmefra :)
  En god start = en god ferie !

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.