Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toscana-ristaerte/

Toscana Ristærte

Toscana ristærte er en skøn lille kage, som rummer en midte af risengrød og vaniljecreme – ret perfekt til en julet udgave hvor man kan bruge resterne fra risengrøden som en variation til klatkager og risalamande.

Men nu er det jo ikke just juletid i øjeblikket og solen skinner dejligt her i Toscana, hvor vi pt. befinder os. Lækkert!

Min søde Julie elsker risengrød og selv om det er en sjælden spise herhjemme i 10 1/2 måned af årets måneder – så kunne jeg snildt finde på at forkæle hende med en portion grød, når jeg alligevel laver risengrøden til disse riskager.

PT11/2H

Toscana ristærte

4-6 stk    1 1/2 time
4-6 stk
Ingredienser
  • Tærtedej
  • 50 g fuldkornsmel
  • 50 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 25 g sukker
  • revet appelsinskal fra en øko appelsin
  • 1 knivspids salt
  • Risfyld
  • 6 dl mælk
  • 100 g grødris
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 25 g rørsukker
  • ½ tsk salt
  • Creme
  • 40 g sukker
  • 1 æggeblomme
  • 25 g mel
  • 1 tom vaniljestang (brug den fra risfyldet)
  • 2 dl mælk
  • 1 øko appelsin, revet skal herfra
  • Derudover
  • 1 spsk rørsukker til at drysse over inden bagning
  • smør til formene
  • Flormelis til at drysse over
Udskriv opskrift
1 1/2 time
Fremgangsmåde

Dejen
Bland mel, salt og revet appelsinskal. Smuldr smøret deri og saml derefter dejen med æg. Lad dejen hvile i en overdækket skål i køleskabet i en time.

Risfyld
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op under omrøring. Skru ned for varmen og lad det simre, til risene er møre, rør jævnligt. Når risene er møre, tages gryden af varmen. Risene hældes i en skål og stilles på køl. Risengrøden må gerne være lækker og lind.

Creme
Pisk sukker, mel, revet citron- og appelsinskal, æg og æggeblomme sammen i en skål.

I en lille gryde koges mælk op sammen med den tomme vaniljestang.
Tag vaniljestangen op af mælken, når den koger og hæld lidt mælk over æggeblandingen mens der piskes med en håndmikser. Tilsæt lidt efter lidt resten af mælken og hæld til sidst det hele tilbage i gryden og varm op under omrøring til cremen tykner.

Lad det køle af, hvorefter den kolde creme røres sammen med den kolde risengrød.

Rul dejen ud til en tykkelse af 2-3 mm og skær dem så de passer med små tærte- eller smurte faste muffinsforme.

Fyld tærterne med det blandede ris- og cremefyld, drys lidt rørsukker over og bag ristærterne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Tag dem ud af formen, lad dem køle af og drys til sidst med flormelis inden servering.