Brombæris med hvid chokolade
September er højsæson for brombær og de smukke bær er her blevet tryllet om til en lækker brombær is
Is kan man jo heldigvis spise hele året! Også selv om sommeren er blevet erstattet af et mildt og indimellem regnfuldt efterårsvejr, så er is et hit! Altid og året rundt. Lige så glad jeg er for at krybe sammen i sofaen med tæpper, varm te og gode bøger, lige så vild er jeg med at dele en skål is i selskab med en skøn film eller afsnit af en yndlingsserie.
Arbejdstid 60 min.
Antal 0.8 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brombæris
- 300 g brombær
- 100 g sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 spsk vand
- 0,50 liter piskefløde
- 2 dl sødmælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom brombær, sukker og vanilje i en gryde sammen med 2 spsk. vand.
Kog op og lad det småkoge i 10 minutter.
Blend det godt sammen, rør fløde og mælk i.
Hæld iscremen i en skål og sæt på køl i en time eller til næste dag
Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.
Hvis isen er frosset ned i længere tid, så tag isen op af fryseren, 15 minutter før den skal serveres.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Laver du fortsat brombær is uden at bruge æg til emulgering? Det “stritter” lidt på mig ift. de normale opskrifter på is.
Hej Simon
Det er faktisk ved at være længe siden jeg har lavet denne is – og de seneste mange gange jeg har rørt is har det også været med enten æg eller med kondenseret mælk.
Men de gange jeg har lavet den smagte den virkelig lækkert, vi har dog altid spise den lige efter den er kørt på maskinen, eller været på frys kortvarigt derefter, så om der er øget risiko for fx krystallisering tør jeg ikke sige med sikkerhed.
Kh Ann-Christine
Hej! Har plukket en masse brombær i skoven fir at prøve opskriften. Jeg har fulgt den to gange – både med og uden at piske fløden til let flødeskum. Begge gange dannes der “fedt klumper” fra fløden i isen, som ismaskinen ikke er stærk nok til at udrøre. Det er ikke så lækkert, selv om isen, hvis man tager lidt op og hånd-rører eller blender det, er super lækker. Er der nogen råd til, hvad der går galt? Ismaskinen er en Wilfa med indb. kompressor.
Hej Bjarke
Det har jeg ikke prøvet når jeg laver isen. Prøv evt med min opskrift på jordbæris, og skift jordbær ud med brombær, den opskrift er lidt anderledes end denne og måske det kan virke bedre på din ismaskine :)
Kh AC
Hej igen og mange tak for svar. Opskriften du henviser til som alternativ, er en mere klassisk variant med æg og opkog, som i forskellige varianter tidligere er lykkedes fint på min ismaskine. Bare et enkelt spørgsmål før jeg opgiver Valdemarsro opskriften på brombæris, som er dejlig simpel og derfor hurtig. Er der noget at være opmærksom på i forhold til temperaturen på bær/sukker blandingen, når det blandes i fløden? Har du sat de kogte bær på køl først, eller bruges de varme/ved stuetemperatur? Tænker at det kan være her, problemet opstår – hvis det da ikke er, at min billige ismaskine ikke rører så godt som en professionel. På forhånd tak for evt. tip.
Hej Bjarke,
Det er ved at være noget tid siden, men jeg lader det køle en anelse inden jeg blender – bare 10-15 minutter på køkkenbordet. Mens det blender køler det yderligere ned og så kan du evt blende mælken i, så det også køler bærrene af. Jeg skal ikke kunne sige om det gør en forskel, men det er da helt sikkert forsøget værd :)
Kh AC
Jeg kan se du har ændret lidt i din opskrift fra da jeg brugte den sidst ?
Dengang stod der 1/2 vanilie stang, og nu står der en knivspids vanilie sukker.
Er det ikke for lidt vanilie sukker, eller bliver den for sød?
Hilsen Dorthe
Hej Dorthe,
Det er fordi det er usødet ren vaniljepulver og ikke vaniljesukker. En knivspids vaniljepulver svarer til ca 1/2 vaniljestang eller til 1 tsk vaniljesukker.
Du kan bruge alle tre dele, det fungere lige fint til opskriften.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg var vist lidt for hurtigt til at skrive herinde i går, mente bestemt der stod vanilie sukker ?
Jeg har lige været ude at plukke brombær, og har fået en ismaskine af manden, så glæder mig til at prøve opskriften i aften.
Hilsen Dorthe
Helt ok :) – og uhm hvor lækkert. Rigtig god fornøjelse med alle de lækre hjemmelavede isvarianter du skal lave i den nye maskine
Kh Ann-Christine