Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-og-karamel-popcorn/

Chokolade og karamel popcorn

Jeg er hjemme med febervarm og hostende lille pige i disse dage. Det har stået på siden søndag aften nu og alt tid går med at varte op, hente saft, vand, mælk, tæpper, bamser, servietter til næsen, trøste, kramme, læse bog og skifte dvd film på skift mellem Emil fra Lønneberg og Bamse og Kylling og i et sjældent friskt øjeblik lege lidt med de lækre playmobil bondgårds ting der var i pakkekalender fra Bedsteforældrene. I sidste weekend nåede vi heldigvis en del juleting. Vi skulle egentlig have været i Jylland, men det blev aflyst og heldigvis – for ellers tror jeg ikke vi havde kunnet være klar til på lørdag med indkøb, gaver, juletræ osv. Søndag hentede vi vores juletræ på en gård i Nordsjælland hvor der var julemarked og ren juleidyl, grise der gerne ville klappes, høns, gæs og ponyer, der gav en ridetur til stor jubel og begejstring. Juletræet blev valgt nøje ud og fældet. Det var i modsætning til den samme tur sidst jul, helt vildt hyggeligt, idyllisk og en virkelig dejlig dag for os alle fire.

I mandags nåede jeg, mens Julie sov til middag, at lave de her lækre chokolade og karamel popcorn.

Super nem og lækker slik, som er et fint supplement til alt det lidt tungere juleslik og konfekt.

PT25min

Chokolade og karamel popcorn

4 pers    25 min
4 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
25 min
Fremgangsmåde

Popcornene poppes i en gryde med smør og olie og låg på gryden. Alle ingredienserne til karamellen kommes i en gryde for sig, kog ved middelvarme under jævnlig omrøring i 5-10 minutter. Karamellen skal være blød og lækker, og skal kunne størkne når du tager en smule op på en ske og køler af. 2/3 af chokoladen smeltes hver for sig til 50 grader, derefter tilsættes den sidste 1/3 og temperaturen skal nu gerne være 29 grader. Karamel, og de to chokolader kommes i hver deres kræmmerhus lavet af bagepapir. Drej spidsen om og sæt dem evt i et glas – så er der mere styr på dem.

Popcornene spredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Kræmmerhusene med karamel og de to chokolader kommes på i tynde striber først på langs og så på tværs – klip spidsen af kræmmerhuset så der er et lille hul. Lad det tørre i 15-20 minutter og så er de klar til at blive spist.