Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-og-karamel-popcorn/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Chokolade og karamel popcorn

Lækre chokolade og karamel popcorn som er lidt anderledes end de klassiske popcorn med salt.

Det er super nem og lækker slik, som er et fint supplement til alt det lidt tungere juleslik og konfekt og skønt at samles om sådan en skål til en god julefilm og hyggestund.

Brug lige den chokolade du bedst kan lide.

Prøv også: Opskrift på lækre krydrede popcorn >>

Chokolade og karamel popcorn
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M1
Ingredienser
  • 1 dl majskorn til popcorn
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk olivenolie
  • Karamel
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 0,25 tsk salt
  • 60 g mørk chokolade, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom majskorn i en gryde med smør og olie og låg på gryden og pop dem ved høj varme til næsten alle er poppet.

Kom alle ingredienserne til karamellen i en gryde for sig. Kog op og lad det simre ved middelvarm under jævnlig omrøring i 5-10 minutter.

Karamellen skal være blød og lækker, og skal kunne størkne let, når den tages op på en ske og køles af.

Temperer chokoladen ved at smelte halvdelen af chokoladen i et vandbad. Tag af skålen af varmen og tilsæt den halvdel chokolade i. Rør til det er ca 29 grader.

Karamel, og chokolade kommes i hver deres kræmmerhus lavet af bagepapir. Drej spidsen om og sæt dem evt i et glas – så er der mere styr på dem.

Popcornene spredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir.

Fordel striber af karamel og chokolade udover popcornene. Lad det køle af og så er de klar til at blive spist.