Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/december-glaeder-jeg-mig-2/

I december glæder jeg mig til …

december 2017

December er lige rundt om hjørnet og jeg glæder mig mægtig meget til den dejlige julemåned.

Jeg har glædeligt taget lidt forskud på glæderne den seneste uges tid, men det er nu alligevel, som om det først sådan rigtig ægte starter i morgen den 1. december.

– og jeg er ikke den eneste, der er i julehumør og har været det i en uges tid. Mindst ♡ Johan sætter julemusik på højtalerne, så snart han kan snige sig til det og Julie er begyndt at lægge planer for julepynt og juleknas. Jeg har også lavet gløgg, brunkagedej, og planlægger adventskrans og juledekorationer og i dag skal der julelys op udenfor.

December er jo vitterligt den mest traditionsrige måned af dem alle og min absolut yndlingsmåned i vinterhalvåret.

I december måned glæder jeg mig til …

 • At se mine yndlingsjulefilm Love Actually sammen med Martin en aften, efter Johan og Julie er puttet i seng. Vi plejer at se den et par dage før juleaften, med gløgg, juleknas, tæpper og tændte stearinlys i mørket. Hvilken julefilm er mon jeres favorit?
 • Konfekt og småkagebagning med Julie – hvor jeg har tænkt mig, at hun får frit valg til at beslutte, hvad vi skal lave.
 • I biografen og se Mordet i Orientekspressen i starten af december og senere læse bogen i juleferien. En klassiker af Agatha Christie, som jeg endnu aldrig har læst (har aldrig læst nogle af hendes bøger, faktisk).
 • Holde juleaften med alt hvad der hører til. Martins forældre kommer hjem til os og fejrer juleaften i år.  Det bliver så hyggeligt og alting for vores jul er efterhånden helt i faste rammer, traditionsrigt, trygt og rart.
 • Nattøjsdage uden planer. Lige så meget som jeg holder af at se familie, venner og bekendte i julen, så holder jeg af at vi prioritere tid til den stille nærvær og tid til at absorbere det hele og bare være.
 • Pynte endnu mere til jul. Vi er allerede godt i gang med julepynten, men pr tradition så pynter vi mere og mere op på næsten daglig basis i løbet af december.
 • At skrive julekort – helt klassiske håndskrevne hyggelige små hilsener. Det er ikke hvert år jeg får det gjort, men der er noget særligt rart ved at tage sig den tid.
 • Strikke en lækker halsedisse til Julie af lækkert blødt Alpaca uld … At strikke er helt nyt for mig, men Julie synes det er vildt hyggeligt og synes, at det vil være endnu hyggeligere, hvis vi kunne gøre det sammen og det er jeg da sådan set med på. Hun har lært at strikke af sin bedstemor (min mor) og jeg glæder mig til sommerhushygge i sofaen med min søde musling, tændt brændeovn, juleknas, julete og strikketøj. Hygge!
 • Besøge både min og Martins familie til de årlige julekomsammen, hvor alle kommer hjem og vi har tid til hygge og snak. Johan og Julie elsker at vi er mange og de glæder sig ekstra meget til disse julestjernestunder.
 • Købe et nyt fint og lidt svært (jule)puslespil, som vi kan hygge os med i de stille eftermiddagstimer efter skoletid og mellem fritidsaktiviteter.
 • Årets juletræ, som gerne må komme ind og pynte i god tid inden jul. Det er ikke et fokus, jeg har haft ift juletræer tidligere, men i år drømmer jeg om et økologisk eller helt naturligt dyrket juletræ, dyrket uden sprøjtegifte. Det gør ikke spor, at der har været besøg af et egern, at det er helt naturligt, småskævt og med sin helt egen charme … måske skal det være med rodnet, så det kan plantes tilbage i naturen efterfølgende.

Del endelig løs af jeres planer og hvad  I glæder jer til i december – det er så hyggeligt at læse om …

Læs alle mine tidligere månedslister her >>i december

26 kommentarer
 • Line skrev:
  30. november 2017 kl. 09:05

  Jeg er helt med på at yndlings julefilmen er love actually – min kæreste er ikke helt enig men vi ser den alligevel ?
  Jeg hjemme skal vi have juletræ for første gang og vi har samlet et par venner der kommer søndag og klipper julepynt og pynter juletræ ??

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:07

   Jeg får sådan lyst til at vi skal se den i aften ♡♡♡
   Hvor lyder det hyggeligt med jeres juletræspyntning på søndag – vi vil også genre have juletræ tidligt i år, så der rigtig er tid til at nyde det :)
   Dejlig dag til dig
   Kh AC

 • Dorte skrev:
  30. november 2017 kl. 09:17

  Elsker også december og vi har allerede taget hul på alle juleløjerne herhjemme :-). Jeg har faktisk været så meget i julehumør, at jeg snød og så Love Actually allerede igår aftes. Så hyggeligt. Ild i pejsen, stearinlys, te og mit strikketøj. Jeg plejer faktisk også først at se den lige op til jul, men jeg tænker at jeg snildt kan snuppe den en gang til – haha. Ellers glæder jeg mig til at juletræet bliver tændt på det lokale torv, juletræsafhentning, julebag, nisseløjer, små overraskelser, julekalender i tv og alt det der har med jul at gøre. Ser vi lidt udover julen glæder jeg mig også til at få endnu flere strikkeprojekter under huden (er lige nu ved at få gjort den sidste nissehue klar til ibrugtagning imorgen) og ikke mindst få dem præsenteret på min nye kreablog, Strikkedulle.dk
  Ha’ en skøn december måned søde AC og rigtig glædelig jul til dig og dine <3

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:08

   Åh, hvor hyggeligt! Det lyder som den dejligste december du allerede har taget hul på ♡
   Rigtig god fornøjelse med din kreablog, med alle de skønne juleprojekter i det hele taget og en rigtig dejlig hyggelig jul til dig og dine♡
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Randi skrev:
  30. november 2017 kl. 09:25

  Hvor lyder det skønt! Jeg elsker også jul, og har planlagt og indkøbt til årets pakkekalender i september ;-) Jeg glæder mig til at få købt de sidste julegaver, hygget med drengene, læse julehistorier, se julekalender, og forhåbentligt nå at drikke en masse gløgg!
  I aften skal jeg have pyntet lejligheden, så drengene vågner til et hyggeligt julehus imorgen. Og så skal jeg have bagt årets honningkagehus.
  Det bliver virkelig godt! Jeg er idag smugstartet på min kaffejulekalender, og det tegner godt!

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:12

   Hvor er det hyggeligt at du pynter til jul om aftenen, så drengene vågner op til julemagi ♡
   Det minder mig helt om da jeg var barn og vi holdt jul hos mine bedsteforældre – der var det også min bedstefar der pyntede og tændte træet, mens vi ventede udenfor og kunne slå dørene op til det fineste træ.
   Rigtig hyggelig og glædelig jul til jer ♡
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Catrine skrev:
  30. november 2017 kl. 11:34

  Jeg ser også Love actually. Gerne lille juleaften hvor mine piger er hjemme og der ikke er mere vi skal. Butikkerne er lukket og har vi glemt noget – så pyt.
  Jeg kan nu også godt lide The Holiday – ligeså meget fordi Jude Law er pæn ;-)
  Jeg lagde mærke til at en eller anden tv kanal som jeg ikke kan se, var det kanal 4, sender intet mindre end 3 julefilm HVER aften og har gjort det længe. Så der må immevæk være produceret et bjerg af dem.
  Glædelig december til alle. Det ER da smadder hyggeligt med al den hygge her i den mørke tid.

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:19

   The Holiday, den må jeg vist hellere gense i år (er helt enig mht Jude Law ;) og det er da alt for længe siden jeg har set den)
   Jeg havde godt set det med kanal 4 og deres julefilm … vi har heller ikke kanal4, men det er da virkelig et hit med hele tre julefilm hver dag – måske der kunne være en favorit eller to man endnu ikke kendte til ;)
   Rigtig dejlig december til jer – det lyder så hyggeligt med jeres lillejuleaften tradition ♡
   Kh Ann-Christine

 • Annemette skrev:
  30. november 2017 kl. 14:25

  Iiih, en hyggelig juleliste. Her er vi ved at komme os oven på en omgangssyge, så der er ikke julet helt så meget som ønsket, jeg er ellers sådan en, der tæller ned til december fra slutningen af september…
  I år glæder jeg mig til
  – den traditionsrige konfektweekend, hvor hele familien mødes og kreerer juleknas til op over begge ører, snakker, spiller og hygger! Det har vi gjort så længe jeg kan huske
  – Få min 2-årige til at opleve julemagien, tror desværre ikke, han er helt gammel nok til at forstå nissen, så det venter til næste år
  – Utallige besøg i juleTivoli med knægten
  – Sofahygge med kæresten, katten og knas (og også mindst to gange Love Actually, ellers bliver det nok ikke jul)
  -Og så alt det andet dejlige ved julen, jeg er stor fan af PYT ,til det man ikke når, har ikke helt perfektioneret det, men prøver virkelig, for det vigtigste er og bliver at vi er sammen, ikke km der er støvsuget
  Glædelig december til alle!

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:22

   Hvor er det en dejlig juleliste du har ♡ Så mange skønne ting og det er jo virkelig bare så hyggeligt at introducere julens hygge og magi for de små børn.
   Jeg er også stor fan af pyt, det er allervigtigst at vi nyder, hygger og har en dejlig juletid ♡♡♡
   Rigtig glædelig december til jer
   Kh AC

 • Hanne skrev:
  30. november 2017 kl. 15:52

  Hvor er det en god ide med et træ, der kan plantes ud igen???

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:26

   Ja, ik´ ♡

 • anja skrev:
  30. november 2017 kl. 16:29

  Vi ser altid the family man. Det er vores julefilm.

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:28

   Dén kender jeg slet ikke … juhuuu, så er der en herlig julefilmsanbefaling, som vi skal se i år ♡
   Tak for inspiration
   Kh AC

 • Randi skrev:
  30. november 2017 kl. 18:17

  I december glæder jeg mig til at gå en tur i mørket og nyde alle de lys, som der bliver tændt overalt, på træer og buske, omkring vinduer og døre.
  Jeg glæder mig til at holde julefrokost med mine kollegaer efter et langt efterår, hvor alle har haft travlt, og så denne ene aften slapper vi af, klæder os smarte på, nyder den skønne mad og det ekstra glas, pjatter, griner og laver sjov med hinanden.
  Jeg glæder mig til at glæde mine nu store børn på 15 og 20 med små uventede gaver hver søndag i advent, bage småkager, som hurtigt forsvinder og lave brændte mandler og bolsjer til alle og enhver.
  Jeg glæder mig til en ekstra julehyggestrikaften med mine kære strikkesøstre, hvor vi drikker gløgg, spiser godter og vender livets gang over strikketøjene, som vi hver især får ros for fra hinanden.
  Jeg glæder mig til juleaften med træpyntning og andespisning, men måske endnu mere til 1.juledag, hvor resterne fra julemiddagen bliver vendt på panden og smager bedre end aftenen før.
  Jeg glæder mig til at drikke kaffe på café med min datter og gå i Ridehuset (i Aarhus) og beundre de smukke ting, som folk har lavet og sælger.
  Jeg glæder mig, fordi december er en magisk måned med lys i mørket og hygge i stuen. Jeg elsker december ❤️

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:30

   Jeg blev simpelthen så glad over at læse din skønne juledecember liste, som virkelig bare er fyldt med positivitet, glæde og alt det skønne ved december. Tusind tak for at dele den ♡♡♡
   Rigtig dejlige december og glædelig jul til dig og dine
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Sofie skrev:
  30. november 2017 kl. 20:04

  Portvin. Jeg glæder mig til portvin!

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2017 kl. 08:30

   Århh ja ♡♡♡

 • Marina skrev:
  1. december 2017 kl. 09:18

  Å hvor det lyder som en hyggelig og dejlig december. Du har jo helt ret i at det er vigtigt med hyggen også selvom december er så travl en tid. Al travlheden giver jo ingen mening hvis der ikke også er ro til julehyggen.

  I morgen skal jeg besøge min svigermor med adventskrans og kagedåser fyldt med hjemmebag. Det er blevet en tradition vi har sammen og det starter min juletid sammen med den obligatoriske nissedør og de første nissedrillerier.

  De fineste juletræer vi har haft har iøvrigt også været de grimmeste. Det var de år hvor vi havde ødegård med egen lille skov i Sverige. Der fældede vi selv vores egne skæve juletræer og jeg elskede dem. Det var også hyggeligt når vi et par måneder forinden gik ud i juletræs “skoven” og fandt det helt rigtige træ til årets jul. Vi gav det en stjerne på så vi kunne kende det når vi kom tilbage og træerne nogle gange var helt dækket af sne.

  Jeg håber I alle fire får den skønneste december.

  • Ann-Christine skrev:
   4. december 2017 kl. 14:39

   Hvor lyder det som nogle hyggelige traditioner – og det er virkelig helt særligt hyggeligt at fælde juletræet i egen skov. Det lyder vel nok hyggeligt.
   Rigtig dejlig december til jer♡

 • Camilla skrev:
  1. december 2017 kl. 11:55

  Jeg er (til tider desværre) studerende lidt endnu, så min december er med lidt blandede følelser,da forpligtelser på uni sommetider begrænser julehyggen.
  Jeg glæder mig til:
  1. At få afleveret en stor opgave d. 18. december
  2. At få afleveret endnu en opgave d. 20. december
  3. At fejre min store piges 3 års fødselsdag midt på måneden
  4. At fælde juletræ og julehygge med forældre og søskendes familier som en fast årlig tradition
  5. At hygge I hverdagen med de små ting
  6. At se glæden spire i børnenes øjne hver søndag, når der er adventsgaver i julesoķken
  7. At besøge gode venner og møde deres lille nyfødte pige
  8. At trække stikket og holde jul i Norge med svigerfamilien (det må næsten gælde som punkt 9 og 10 også)..

  Tak for en dejlig og inspirerende blog! Du er mit go-to hver gang jeg mangler ny inspiration til madlavningen.

  • Ann-Christine skrev:
   4. december 2017 kl. 14:42

   Ahh, ja – så er december lige en ekstra travl og presset når der er masser opgaver at få på plads.
   Håber der bliver god tid til masser hyggelige julestunder samtidig ♡
   Tusind tak for din søde hilsen og rigtig dejlig december til dig
   Kh AC

 • Laila skrev:
  2. december 2017 kl. 09:32

  Ser altid frem til dine månedsopslag med alt hvad man glæder sig til – de er så dejlige, energifyldte og positive, tak for det.
  Fortsæt endelig med det til næste år..

  • Ann-Christine skrev:
   4. december 2017 kl. 14:45

   Hvor er det dejligt at høre ♡
   Tusind tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Signe skrev:
  2. december 2017 kl. 17:11

  Jeg elsker december. Det er som om, der er ekstra hygge og lidt ekstra at glæde sig over lige denne måned.
  I år glæder jeg mig til et efterhånden noget tiltrængt frisørbesøg. Både at finde på og blive overrasket, når min kæreste og jeg skiftevis arrangerer adventsdates for hinanden. Når vores hund skal opleve jul (og ekstra forkælelse) og måske også sne for første gang. En masse tid foran brændeovnen med en dejlig kop te og måske også en god bog. Juleferie på Bornholm som jeg er sikker på bliver SÅ skøn og et dejligt afbræk fra hverdagen. Finde de sidste få julegaver og pakke dem fint ind. Reflektere over året der er gået, sætte mål for det kommende år, og ikke mindst at hoppe ind i det nye år med dejlige venner.

  • Ann-Christine skrev:
   4. december 2017 kl. 14:47

   Hvor lyder det skønt! ♡Tusind tak for at dele dine dejlige planer for denne måned.
   Rigtig god december til dig og dine
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.