Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-dejlig-fridag-og-endnu-mere-julehygge/

En dejlig fridag og endnu mere julehygge

Julie - Valdemarsro

I går tog Julie og jeg en impulsiv fridag sammen.En hel dejlig dag hvor vi kun var os to og det blev en fantastisk dejlig dag.

For mig giver en dag sammen med kun det ene af mine dejlige børn en helt anden nærhed, meget mere nærvær og tid til at koncentrerer sig helt og fuldstændig og bare nyde. Vi startede dagen med at tage ind til byen for at se på julemænd og nisser og råhygge sammen udenfor de vante omgivelser. Vi startede hos Illums bageri, som laver en yderst velsmagende Latte og lækkert brød. Julie guffede en hel lun gulerodsbolle og sagde højlydt uhmm flere gange og strålede som en lille sol. Vi brugte lang tid foran Illums juleudstilling, der var meget at kigge på, med nisser, bamseband, trolde, og ekstremt meget jul koncentreret på et sted.  Vi var et smut forbi Nyhavn, vi så julemanden trylle i Illum og vi drak dejlig friskpresset juice. Vi julehyggede og Julie var så sød, mild, nem, dejlig og i et strålende humør hele dagen. Det var magisk og vi nød simpelthen så meget hinandens selskab og at kun være os to. Jeg tror, vi begge havde brug for sådan en dag.

Jeg har jo aldrig prøvet andet end at have to børn på en gang, så jeg kender ikke til andet. Jeg har en ide om, man som menneske indretter sig og tilpasser sig det man står i og måske derfor har jeg egentlig heller aldrig syntes at det var specielt hårdt at være tvillingemor. Jeg tror, at hele ens verden forandres fuldstændig det øjeblik man bliver mor, uanset om man får et eller to børn. Men jeg må altså alligevel sige at sådan en dag alene med et barn, det er helt, helt anderledes end at have to. Det kan slet ikke sammenlignes og det er ikke fordi jeg vil bytte, men jeg nyder rigtig meget at have mulighed for luksuriøs tosomhed med mine børn engang i mellem.

Jeg havde desværre ikke fået kameraet med i går, men så i stedet kommer her lidt vinterbilleder fra altanen

Vores snemand jo altså ser en smule bister ud og ikke særlig rar – det er ikke med vilje – men det skræmmer heldigvis ikke børnene som står og vinker gennem terassedøren og siger hej til ham

Mere julehygge havde vi planlagt sidste weekend hvor vi tog på julemarked.

I teorien super hyggeligt. Der var to tamme grise, får, heste, ænder, gæs, høns, æbleskiver, gløgg, varm kakao, julemarked med et væld af hyggelig julepynt, halm, gran, juletræer og ja … 120 % ren julehygge. Rammerne var helt i orden for en rigtig dejlig familiedag.

Men timingen og synkroneringen af middagsluren kiksede den dag, det var meningen at der skulle soves i bilen på vej til julemarked, men nogen havde mere travlt med at synge (ja, jeg tror det var en sang).  Så alting gik ikke op i en højere enhed, flyverdragterne var for varme og kinderne for kolde, flitsbuer blev flittigt anvendt som protest og det hele gik for hurtigt, for langsomt og forkert. Kender I de dage, hvor bare ingenting er godt nok, hvor forventningerne brister fordi man havde forventet 100 % hygge, men kun fik 20 %? Nå, men ingen grund til at holde fokus på de kedeligt og genstridige 80 %, vel …

De 20 % var jo til gengæld super hyggelige, krudtuglerne var meget optagede af dyrerne og vi havde også købt adventsgaverne så de passede perfekt til weekenden, schleich dyr som var de samme som på gården og det vakte stor begejstring om søndagen.

12 kommentarer
 • Husmoder skrev:
  9. december 2010 kl. 10:58

  Sikke et dejligt juleindlæg! Blir da hel jule-agtig inden i – mere end jeg allerede er.
  Så kom i ud af 2300;)

 • Ann-Christine skrev:
  9. december 2010 kl. 11:07

  Husmoder, Jeg bliver helt glad over at kunne sprede lidt julehygge :-) Ja, 2100 er det jo så, men uanset, med den succes det var at tage på landet, så tror jeg vi bliver i byen – eller på den anden side så gør vi det nok igen, bare for vi ikke vil lade os gå på af den slags små bump på vejen

 • iBaby skrev:
  9. december 2010 kl. 14:18

  Hvor var det henne, det der julemarked? For det lyder da mega-hyggeligt (hvis altså alting var gået op i en højere enhed). Kender det godt, det der med at skrue forventningerne op. Føle, at man har gjort sit ypperste for at skabe rammerne for en hyggelig dag, og så falder det hele sammen som et korthus. Egentlig burde man bare trække på skuldrene og sige skidt pyt, men det er nu lidt svært… :-)

  Dejlige julebilleder og dejlig beretning om din og Julies ‘tøsedag’. Lyder virkelig skønt!

 • 9. december 2010 kl. 17:02

  Hvor lyder det bare hyggeligt med jeres bytur og tosomhed. Jeg kan kun forestille mig, hvor meget der er gang i den, når man har tvillinger. Jeg gik forbi vinduet i Illum i går – det er da bare noget af det mest fantastiske, jeg har set af julevinduer. Også selv om de der mekaniske nisser er en anelse uhyggelige :)
  Tak for hjælpen igen under konkurrencen. Jeg vandt desværre ikke, men hvor var det en fed oplevelse.
  Kh Nadia/foodfanatic

 • Mosteren skrev:
  9. december 2010 kl. 19:04

  Sikke en dejlig da I to har haft, det lyder rigtig skønt. Jeg synes at det er en rigtig god ide at have tosomheds dage med de to basser. Jeg tror at det er sundt både for mor og basse.

  Hvorfor er jeres julemand så uhyggelig? Ha ha

 • Therese skrev:
  9. december 2010 kl. 23:02

  Ihh, hvor lyder det hyggeligt.

  Jeg synes det lyder super smart at du tar’ sådan en mor/datter eller mor/søn dag. Det er klart noget jeg vil foreslå min svoger og svigerinde. De venter tvillinger (også en af hver) til marts :-)

  Skønne billeder, både fra altan og bondegård :)

 • Husmoder skrev:
  10. december 2010 kl. 08:59

  Se hvor utjekket jeg er …. 2100/2300. Pis.

 • Ann-Christine skrev:
  10. december 2010 kl. 13:09

  iBaby, Det hed Rosendal gaard. Og det kan varmt anbefales. Hvis I tager derop så håber jeg det går lidt mere op i en højere enhed for jer :-)

  Foodfanatic, det var så ærgeligt at du ikke vandt, men for filan det var flot kæmpet. Det tager jeg hatten af for.
  Ja de var faktisk ret uhyggelige de nisser i Illum men samtidig ret fantastiske :-)

  Mosteren, det er ik med vanilje ;-)

  Therese, at dele børnene op og have dem en og en indimellem, det kan anbefales. Jeg elsker at være sammen med dem alene, sammen og hele familien samlet. Det er rart at have det hele, for det er så vildt forskelligt

  Husmoder, helt særligt, hvem kan egentlig huske andet end sit eget postnummer??? :lol: Ja jeg kan ikke

 • Vevika skrev:
  10. december 2010 kl. 13:32

  Ih, hvor hyggeligt! Det lyder som en super god idé. Et-barns-dagene må jeg huske på, når lillebror kommer til verden til næste år.

  Vi overvejet også at tage på julemarked – og fælde vores eget juletræ! – men det er måske at skyde over måls :-)

 • Marianne's mening skrev:
  12. december 2010 kl. 10:10

  Hvor I hygger. Det er skønt at læse og jeg bliver helt glad.
  Godt at du indimellem nyder et barn alene, for det må give en helt speciel oplevelse til jer begge to :o)

 • Mor skrev:
  13. december 2010 kl. 08:58

  Sikke en dejlig dag i to piger har haft med hinanden og gode oplevelser sammen. Det er skønt at læse om.
  Og spændende med sådan en tur på “landet” selvom de små ikke helt påskønnede mor og fars indsats..
  Ih hvor stemningsfuldt på jeres terrasse! Så vinter og julehygsomt! Hmm.. ja, en lidt bister snemand måske, eller eftertænksom ;-) men fin er han da!

 • Ann-Christine skrev:
  13. december 2010 kl. 13:14

  Vevika, på en god dag kan alt lade sig gøre, også julemarked og fælden juletræer, det kunne jo være så hyggeligt hvis alt gik op i rendyrket julehygge, ik´

  Marianne, Det er en helt speciel oplevelse og jeg skal være bedre til det, for det er fantastisk dejligt hver gang

  Mor, den snemand kunne vi godt have gjort os mere umage med, han er dog smuttet sin vej nu. Men vi håber at få en ny chance inden jul ;-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.